Tangents – τα τραγούδια της εβδομάδας

Tangents – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον κόσμο της μουσικής όλα εφάπτονται χωρίς τριβές, χωρίς εμπλοκές. Κι απ’ το σκοτάδι βρίσκεσαι στο φως, κι από τα μπλουζ στην ντίσκο, ακούγοντας Interpol και King Tuff, Mirel Wagner και Simian Mobile Disco, Άκη Περδίκη και Dustbowl ή Haim σε ραπ εκδοχή. 

21 Ιουλίου 2014Interpol - All The Rage Back Home
Μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι η καταλληλότερη εποχή για μία νέα κυκλοφορία των Interpol, όμως, οι θλιμμένοι νεοϋορκέζοι αποφάσισαν να μας προσφέρουν τώρα το πρώτο δείγμα από τη νέα τους δουλειά, το πέμπτο τους άλμπουμ, δηλαδή, που θα τιτλοφορείται «El Pintor».


 
King Tuff - Eyes Of The Muse
Τέταρτο ή τρίτο ή δεύτερο άλμπουμ (υπάρχει ένα ντεμπούτο του 2006 και ακόμα ένα χαμένο για χρόνια άλμπουμ) και για τον πιο χαρούμενο κύριο Kyle Thomas που μας στέλνει πίσω στα seventies με το καινούριο του τραγούδι. Ανάμεσα στην παρωδία και την πραγματικότητα…


 
Haim - My Song 5 (feat. A$AP Ferg)
Όποιος πει ότι ακούγοντας αυτό το τραγούδι από το περυσινό άλμπουμ των Haim το φανταζόταν σε hip-hop εκτέλεση θα πει ψέματα. Κι όποιος δεν το φανταζόταν προφανώς έπεσε έξω αφού η νέα του εκδοχή με τον ράπερ A$AP Ferg να προσθέτει τις ρίμες του μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι μακράν καλύτερη της πρώτης ηχογράφησης.


 
Akis Perdikis – Mary-Go-Actress
Ως ντράμερ, ο Άκης Περδίκης, έχει περάσει από Σπυριδούλα, Μουσικές Ταξιαρχίες, Φατμέ και έχει παίξει με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Στην περιπέτειά του στη Νέα Υόρκη βρέθηκε δίπλα στους Nicky Skopetlitis, Impatients, Pavlo V, Missing Page και Annabouboula (ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα της πόλης). Από το 2004 ακολουθεί σόλο πορεία ενώ το 2005 έφτιαξε μαζί με τον Σωτήρη Θεοχάρη τους Ηχογλυkaimia κυκλοφορώντας ένα ομώνυμο άλμπουμ. Τώρα επιστρέφει με ένα αγγλόφωνο EP που έρχεται πιο κοντά στην μεγάλη του αγάπη, τον Lou  Reed.


 
Dustbowl - Black River's Chest [The Burden Revisited]
Κι αν ο Άκης Περδίκης περιπλανιέται μέσα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, οι επίσης, έλληνες Dustbowl καβαλάνε τα άλογά τους και ξεκινούν τις περιπέτειές τους στην αμερικανική δύση. Λίγα μη αμερικανικά σχήματα μπορούν να ακουστούν τόσο αμερικάνικα. Μέσα από την σελίδα τους στο facebook (εδώ) θα μπορέσετε να βρείτε και αρκετά free downloads. Σπεύσατε!


 
The Growlers - Big Toe
Κι από τους απέραντους αμερικανικούς δρόμους στον απέραντο ωκεανό με τους Growlers από την Καλιφόρνια και το απολαυστικό surf rock τους. Οι ίδιοι το ονομάζουν beach goth, καθώς, κυρίως στους στίχους τους, συναντάς συχνά το παιχνίδι με τον θάνατο…


 
Mirel Wagner - The Dirt
Η Mirel Wagner, πάλι, μαύρη, φινλανδέζα έμοιαζε τόσο μα τόσο παράταιρη στην πατρίδα της παίζοντας μπλουζ. Υιοθετημένη από μωρό, αιθιοπικής καταγωγής στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένας θηλυκός Tom Waits ή Nick Cave. Μετά την φιλόξενη στέγη των… συμπατριωτών της 22-Pistepirkko βρίσκεται πια στην πιο ταιριαστή Anti.


 
Gazelle Twin - Anti Body
Η Elizabeth Bernholz μεταφέρει την σκοτεινή και βαριά ατμόσφαιρα της γενέτειράς της, του Μπράιτον, δηλαδή, κουβαλώντας όλη αυτή τη βαριά κληρονομιά των Tricky, Goldie, Massive Attack, Portishead, αυτού που αναγνωρίσαμε ως trip-hop. Μόνο που η Gazelle Twin μοιάζει να περιπλανιέται σε ακόμα πιο εφιαλτικούς κόσμους…


 
Avi Buffalo - So What
Πάνε τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους κι οι Avi Buffalo με την φωτεινή πλευρά της κιθαριστικής, εκλεπτυσμένης, alternative pop του Avi Zahner-Isenberg. Πρώτο δείγμα το So What κι η ημερομηνία κυκλοφορίας του At Best Cuckold άγνωστη ακόμα…


 
Simian Mobile Disco – Tangents
Πίσω στη Μ. Βρετανία, οι Simian Mobile Disco, το ντουέτο, δηλαδή, των James Ford και Jas Shaw πασχίζουν να αποδείξουν ότι ηλεκτρονική ντίσκο παίζοντας με αναλογικά μηχανήματα δ3εν ξέρουν να φτιάχνουν μόνο οι Γάλλοι και πολύ περισσότερο οι Daft Punk.