Απόψε στο Σύνταγμα με την Χαρούλα Αλεξίου

Απόψε στο Σύνταγμα με την Χαρούλα Αλεξίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανέκαθεν η καθαρίστρια ήταν ιερό πράγμα. Από το σχολείο ακόμα όταν και μαζεύαμε χρήματα τα Χριστούγεννα για να πάρει και αυτή το δώρο της. 

28 Ιουλίου 2014
Τη σέβονταν όλοι την καθαρίστρια από τους μαθητές έως τους δάσκαλους-καθηγητές. Όπως γίνεται και τώρα δηλαδή σε όλες τις δουλειές και τις υπηρεσίες. Στις εφημερίδες και στα ραδιόφωνα φυσικά. Οι καθαρίστριες και στα σπίτια μας ακόμα έχουν κερδίσει επάξια το σεβασμό μας. Τις τιμούμε και τις αγαπάμε. 
 
Μία μεγάλη λοιπόν (και δωρεάν!) συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που διοργανώνουν ο «105.5 Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους» στην πλατεία Συντάγματος απόψε στις 9 το βράδυ. Με τη σπουδαία Χάρις Αλεξίου, η οποία δεν διστάζει να πάρει θέση! Και να πάει να παίξει δωρεάν (και αυτή και οι μουσικοί της και οι τεχνικοί, όλοι!) για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους εδώ και 10 μήνες. Όχι ο Νίκος Πορτοκάλογλου δεν θα συμμετέχει. Ούτε ο Μανώλης Μητσιάς.

«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εργασία και πόσο θα καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μάθανε να κερδίζουν την ζωή τους με τον κόπο τους;» είπε χαρακτηριστικά η Χάρις Αλεξίου. Το γινάτι βγάζει μάτι λένε και την εμμονή αυτή που έχει η κυβέρνηση με τις καθαρίστριες θα έρθει η ώρα να την πληρώσει ακριβά.