Καλοκαίρι στην άλλη πλευρά

Καλοκαίρι στην άλλη πλευρά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το καλοκαίρι το έχουμε συνδυάσει όλοι με ανέμελα και ενίοτε χαζοχαρούμενα τραγούδια. Όλοι; Jessie Ware, Raveonettes, Wytches, Kled Mone, Drums, Sleaford Mods και το πρώτο παιδικό μέταλ συγκρότημα, μεταξύ άλλων,έρχονται να μας διαψεύσουν με τα τραγούδια της καυτής καλοκαιρινής εβδομάδας που ξεκίνησε. 

28 Ιουλίου 2014Jessie Ware – Share It All
Για την Jessie και το αναμενόμενο άλμπουμ της έχουμε ξαναμιλήσει. Πιστή κι αυτή στους κανόνες marketing που θέλουν το ενδιαφέρον να κρατιέται ζεστό μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας, ανέβασε ακόμα ένα τραγούδι όπου συνεργάζεται με τον παραγωγό Julio Bashmore και τον Romy Madley-Croft των xx, που συνυπογράφει τη σύνθεση.


 
The Raveonettes - Endless Sleeper
Οι δανοί Raveonettes, από την άλλη, παρουσιάζονται περισσότερο εξωτικοί, αλλά και… μυστικοπαθείς, καθώς στις 22 του μήνα κυκλοφόρησαν απροειδοποίητα το έβδομο άλμπουμ τους με τον παράξενο τίτλο Pe'ahi, που δεν είναι άλλο από μία διάσημη παραλία για surf στο Maui. Όσο για το τραγούδι, περιγράφει την περιπέτεια του Sune Rose Wagner, ο οποίος το 2008 κόντεψε να πνιγεί στην Χαβάη! Δύσκολο το surf για ένα Δανό, άραγε;


 
Unlocking The Truth
Κι αν οι δανοί δυσκολεύονται να ασχοληθούν με το surf, οι πιτσιρικάδες νεοϋορκέζοι φαίνεται ότι το έχουν για τα καλά με το metal. Οι 12χρονοι Unlocking The Truth, όχι μόνο παίζουν δαιμονισμένο metal που θα έκανε ακόμα και τους Pantera να αφήσουν κάτω τις κιθάρες, ούτε απλώς υπέγραψαν συμβόλαιο με την Sony με την έγκριση δικαστηρίου λόγω ηλικίας. Είναι μαζί ήδη από τα έξι τους και παίζουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης! Εν αναμονή του πρώτου τους άλμπουμ, λοιπόν…


 
Joanna Gruesome - Jerome (Liar)
Οι Joanna Gruesome, σαφώς ωριμότεροι στα χρόνια της νεότητας, και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γεννήθηκαν μέσα στο «επαρχιακό» Cardiff πριν τέσσερα χρόνια και σε σύντομο διάστημα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους. Τώρα, ετοιμάζονται να επιστρέψουν με ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα. Λεπτομέρεια: κανένα από τα μέλη του γκρουπ δεν λέγεται ούτε Joanna ούτε Gruesome.
 

 
The Wytches – Wire Frame Mattress
Οι Wytches, ούτε παραπλανούν με το όνομά τους και πολύ περισσότερο με την μουσική τους. Ένα παράξενο surf-rock με πολύ έντονο το στοιχείο του θανάτου που μοιάζει να γοητεύει τον frontman τους Kristian Bell. Άλλωστε, και τα τρία μέλη της μπάντας δηλώνουν fans των Black Sabbath.


 
The Eeries – Cool Kid
Πίσω στο Los Angeles, όμως, την Μέκκα των surfers, ο Isaiah Silva, αρραβωνιαστικός της νεαράς Frances Bean Cobain (αντιλαμβάνεστε ποιων τέκνο είναι, υποθέτω) αφήνει τους Rambles για να στήσει μία νέα μπάντα και η μέλλουσα πεθερά του, Courtney Love, δεν χάνει την ευκαιρία να την διαφημίζει μέσω των social media.


 
Sleaford Mods - Tied Up In Nottz
Δυο παράξενοι τύποι από το Νότιγχαμ, όμως, τα κάνουν όλα άνω-κάτω και χωρίς καμμία βοήθεια από το star system του rock ‘n’ roll. Θα ήταν και δύσκολο να έχουν κάτι τέτοιο, άλλωστε, όταν τραγουδούν «The smell of piss is so strong / It smells like decent bacon». Ένα από τα συναρπαστικότερα φετινά τραγούδια και μην διανοηθείτε να τους πάρετε μόνο στην πλάκα.


 
The Drums - Magic Mountain
Οι Μπρουκλινέζοι Drums, πάλι, μπορεί να δηλώνουν ως επιρροές τους μουσικούς που εκπροσωπούν τη γνήσια μετά-punk βρετανική σκηνή, όμως, σε πάρα πολλά σημεία μας θυμίζουν τους Jane’s Addiction. Απολαυστικό το Magic Mountain μοιάζει με τραίνο που τρέχει με δαιμονιώδη ταχύτητα επάνω στις ράγες του rock ‘n’ roll. «Encyclopedia» το τρίτο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτέμβρη.

 
clipping. - Story 2
Οι «πειραματικοί» clipping., όμως, μας μεταφέρουν ξανά σε ένα κόσμο σκιών και τρόμου με το σκοτεινό ραπ τους, μέσα από το τρίτο τους άλμπουμ και πρώτο για την Sub Pop, που θα έχει τον τίτλο CLPNG..


 
Kled Mone ft Big Sleep: Until The Day
Ο έλληνας remixer και παραγωγός Kled Mone συναντά τους Big Sleep για ένα εξίσου σκοτεινό τραγούδι, με σαφώς πιο ελαφριά, αλλά μελαγχολική, ατμόσφαιρα και το δεύτερο άλμπουμ του είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.