Το Saristra Festival σε 10 σημεία

Το Saristra Festival σε 10 σημεία
Ακολουθήστε μας στο Google news

1. Επόμενη στάση (μετά τα Κουφονήσια) Κεφαλονιά. Για το Saristra Festival, ένα από τα πιο... παγανιστικά φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο 8, 9 και 10 Αυγούστου, στο εγκαταλελειμμένο ημιορεινό χωριό-φάντασμα των Παλιών Βλαχάτων. 

31 Ιουλίου 2014
2. Φεστιβάλ εναλλακτικά ανά την Ελλάδα. Η νέα μόδα μετά τα πανηγύρια; Ναι, γιατί όχι; Εφη Θώδη και Μαριώ αυτοί; Baby Guru και Leon εμείς.
 
3. Φέτος θα έχει κι έναν ξένο καλλιτέχνη στο line up του το Saristra, την Eleanor Friedberger των Fiery Furnaces από τη Νέα Υόρκη. 
 
4. Headliners θα είναι η αχτύπητη τριάδα, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης και Last Drive.
 
5. Ποιοι άλλοι παίζουν; Οι Penny & the Swinging Cats της Κεφαλονίτισσας στην καταγωγή Πέννυς Μπαλτατζή, ο Leon of Athens, που έβγαλε το «Baby Asteroid» με τη σκηνοθεσία του βιντεοκλίπ να φέρει την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου, οι The Callas, στων οποίων το δεύτερο άλμπουμ έκανε την παραγωγή ο Τζιμ Σκλαβούνος από την μπάντα του Νικ Κέιβ, οι The Man From Managra του Coti K., οι Egg Hell του Ελληνοβραζιλιάνου Τζεφ Μαραουί, η Σtella που αναβιώνει ιδανικά τα grunge 90's, οι Θεσσαλονικείς Plastic Flowers που επιλέχθηκαν πέρυσι στο roster του σημαντικού φεστιβάλ του Οστιν South By Southwest, οι Skull & Dawn, οι The Blank από το Schoolwave καθώς και δύο σχήματα με βάση την Κεφαλονιά, οι Συνθετικοί και οι Baiser Noir.


 
6. Η είσοδος είναι δωρεάν και το 25% των εσόδων των μπαρ θα διατεθεί στους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς. 
 
7. «Το Saristra Festival διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Σαρίστρα, στην οποία μέλη είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν καταγωγή από την περιοχή της Σάμης. Μάλιστα οι γονείς και οι πρόγονοι κάποιων εξ αυτών γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο συγκεκριμένο χωριό», λέει ο Φώτης Βαλλάτος στην «Εφημερίδα των Συντακτών. «Οι ντόπιοι το έχουν αγκαλιάσει από το ξεκίνημά του. Οι νέοι, γιατί παρακολουθούν στο νησί τους ένα φεστιβάλ υψηλού επιπέδου και έχουν την ευκαιρία να ακούσουν εντελώς δωρεάν σπουδαία ονόματα της ελληνικής σκηνής, και οι γηραιότεροι, γιατί βλέπουν το χωριό στο οποίο γεννήθηκαν, κάποιοι εξ αυτών, να ξαναπαίρνει ζωή ύστερα από 60 χρόνια».
 
8. Η πρόσβαση στο νησί για όσους έρχονται από Αθήνα και Πελοπόννησο γίνεται από Κυλλήνη (1,5 ώρα), για όσους καταφθάνουν από Στερεά Ελλάδα μέσω Αστακού (δρομολόγιο Αστακός-Σάμη), ενώ όσοι κατεβαίνουν από Βόρεια Ελλάδα βολεύει περισσότερο το λιμάνι της Βασιλικής στη Λευκάδα (δρομολόγιο Βασιλική-Σάμη). 
 
9. Εκτός από μουσική το φεστιβάλ προσφέρει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, από προβολές ταινιών και εκθέσεις έως δραστηριότητες για παιδιά, διαλέξεις, workshops και performances. Για τη διαμονή των επισκεπτών υπάρχουν ξενοδοχεία και δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης, όπως ένα εξαιρετικά οργανωμένο camping, το Karavomylos, με 15% έκπτωση στους επισκέπτες του φεστιβάλ.
 
10. Κι ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από πέρυσι: τα διονυσιακά after party που ακολουθούσαν τα live με το κοινό να χορεύει πάνω στα παλιά πηγάδια του χωριού.