Τα καλύτερα άλμπουμ του 2014 (έως τώρα)

Τα καλύτερα άλμπουμ του 2014 (έως τώρα)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα ξένα καταξιωμένα μουσικά ΜΜΕ έχουν ήδη παρουσιάσει τα καλύτερα ως τώρα άλμπουμ του 2014. Μα, χωρίς να ζήσεις λίγο καλοκαίρι μπορείς να είσαι σίγουρος; Τα 10 καλύτερα του 2014 (ως τώρα), λοιπόν, αλά ελληνικά μετά και το καλοκαιρινό crash test τους από το fresh.

11 Αυγούστου 2014Lykke Li - I Never Learn
Ώριμη πια δημιουργός η σουηδέζα εξακολουθεί να είναι μία εξαιρετική στιχουργός ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της που μας αποκαλύπτει στον τρίτο της δίσκο.


 
The War on Drugs - Lost In The Dream
Ρίχνοντας μία νοσταλγική ματιά στη δεκαετία του ’70 οι War On Drugsακούγονται σα να κουβαλάνε την κληρονομιά της πόλης τους, της πρώτης πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Για πολλούς, κορυφαίο άλμπουμ της χρονιάς ως τώρα.


 
Afghan Whigs - Do to the Beast
Ποιος θα το περίμενε ότι 16 ολόκληρα χρόνια μετά οι Afghan Whigs θα επέστρεφαν με ένα από τα καλύτερά τους άλμπουμ ως τώρα. Ξέχειλο από τον σκοτεινό ρομαντισμό του Greg Dulli και το μοναδικό πάντρεμα του ροκ με τη soul, όπως μας είχαν συνηθίσει από την αρχή. Το Algiers, μάλιστα, είναι και ένα από τα τραγούδια της χρονιάς.


 
EMA - The Future's Void
Επιθετική, γοητευτική, απόμακρη, .ίσως, μερικές φορές, η Erika M. Anderson έχει ένα μοναδικό ταλέντο να ανακατεύει ήχους και είδη. Ταλέντο που μοιάζει να γίνεται ολοένα και καλύτερο από δίσκο σε δίσκο.


 
Future Islands - Singles
Από τα πιο στοιχειωμένα ακούσματα της φετινής χρονιάς. Ο Samuel T. Herring αναδεικνύεται σε ένα ξεχωριστό ερμηνευτή μπολιάζοντας την ατμοσφαιρική και έντονα 80s μουσική του με το υποκριτικό στοιχείο του ως ηθοποιός.


 
Hundred Waters - The Moon Rang Like a Bell
Μία γερή δόση Cocteau Twins, ολίγη από Portishead, μία πρέζα από λυρική Bjork, ίσως και λίγο This Mortal Coil και ιδού το καλύτερο άκουσμα ως τώρα για το 2014.


 
Jack White - Lazaretto
Αδικημένος, θαρρώ ο Jack, λείπει από πολλές φετινές λίστες. Ίσως κάποιοι να σκέφτηκαν πως είναι βαρετό κάθε φορά που κυκλοφορεί κάτι να μπαίνει στα καλύτερα. Μα πώς να αντισταθείς στον κορυφαίο ρόκερ και κιθαρίστα της εποχής μας;


 
Sharon Van Etten - Are We There
Αυτό πρέπει να είναι το πιο συναισθηματικό άλμπουμ της Sharon Van Etten μα δεν μας ενοχλεί καθόλου να γνωρίσουμε και την εύθραυστη πλευρά μιας σπουδαίας τραγουδοποιού.


 
St. Vincent - St. Vincent
Κάπου είχα διαβάσει ότι αυτό το άλμπουμ της Annie Clark δεν έχει μέσα τη σύνθεση που θα ξεχωρίσει και θα το απογειώσει. Ίσως, επειδή, δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα από τα πολλά εξαιρετικά κομμάτια που συνθέτουν το συναρπαστικό ηχητικό και εγκεφαλικό παζλ της.


 
tUnE-yArDs - Nikki Nack
Merrill Garbus. Το κορίτσι που με μοναδική μαεστρία μας αποδεικνύει ότι η τζαζ μπορεί μια χαρά να γίνει punk. Εντάξει, είχαν προηγηθεί και οι Morphine, αλλά εδώ έχουμε και το στοιχείο του ambient που μας φτιάχνει ένα πολύ ιδιαίτερο υβρίδιο.


 
Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με φρέσκα ακούσματα.