Επιστροφή - τα τραγούδια της εβδομάδας

Επιστροφή - τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστροφή μετά από δύο εβδομάδες και το Fresh ξεκινά τη νέα σεζόν με δέκα νέες κυκλοφορίες που μάζεψε τις ημέρες των μπάνιων του λαού. Leonard Cohen, Παύλος Παυλίδης, Cold Specks, Prince και άλλοι παραθεριστές συνοδεύουν την μελαγχολία των πρώτων ημερών του Σεπτέμβρη.

01 Σεπτεμβρίου 2014Royal Blood - Figure It Out
Ξεκίνημα με ρεκόρ. Το ντεμπούτο των Royal Blood κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου στην Μ. Βρετανία και στην πρώτη του εβδομάδα πούλησε 66.000 αντίτυπα (νούμερο, μάλλον, αστείο, για παλαιότερες εποχές) και έγινε το ροκ άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην πρώτη του εβδομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.


 
Cold Specks - Absisto
Πριν δύο χρόνια κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο και τώρα η καναδέζα με το παράξενο μίγμα soul και goth επιστρέφει με το δεύτερο άλμπουμ της υπό τον τίτλο Neuroplasticity κι ακούγοντας το Absisto, απλώς αδημονούμε.


 
Emile Haynie - A Kiss Goodbye feat. Sampha, Devonté Hynes and Charlotte Gainsbourg
Τον νεοϋορκέζο Emile Haynie θα τον βρείτε πίσω από τις σημαντικότερες παραγωγές ραπ των τελευταίων ετών, απλώς ως Emile. Εδώ θα τον μάθετε και ως μουσικό συνεργαζόμενο με τους Sampha, Devonté Hynes (aka Blood Orange) και Charlotte Gainsbourg σε ένα εξαιρετικό τραγούδι!


 
Prince - Clouds
Ο Prince, από την άλλη, ετοιμάζει δύο νέα άλμπουμ μακριά από τους μηχανισμούς των δισκογραφικών εταιριών στο μοναχικό και ανεξάρτητο δρόμο που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια. Και μία κυκλοφορία του Πρίγκηπα είναι πάντοτε μεγάλη είδηση. Ακούστε εδώ το νέο του τραγούδι από το αμερικανικό Spin που έχει την αποκλειστικότητα.

 
T.I - New National Anthem Ft Skylar Grey
Ο T.I.,, έρχεται να αποδείξει ότι η ραπ δεν έχει παραδοθεί πλήρως στα τσιγάρα, τα ποτά, τα ξενύχτια και τα οργιώδη πάρτυ σε πισίνες με ένα συνταρακτικό τραγούδι-χαστούκι στην Αμερική του ρατσισμού. Οι στίχοι του είναι απλώς η συνέχεια των σχολίων που έκανε για τα γεγονότα του Ferguson στο Missouri. Εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και τους στίχους https://soundcloud.com/tiofficial/new-national-anthem-feat-skylar-grey


 
Eve feat. Madonna – The Beat Is So Crazy
Ακόμα μία ράπερ από τα παλιά, η Eve, μας αποκάλυψε ένα τραγούδι που έγραψε μαζί με την Madonna επτά χρόνια νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν συμπεριέλαβε σε κάποια κυκλοφορία της (από τις λίγες, άλλωστε). Περισσότερο στο ύφος της βασίλισσας της ποπ μοιάζει λογικό να κόπηκε, αλλά είναι ένα δροσερό και πολύ ενδιαφέρον ποπ τραγούδι. Μαζί τους και ο κύριο «I’m happy”, Pharrell.


 
Thurston Moore - The Best Day
Εν μέσω διαζυγίου και αντιπαραθέσεων με την Kim Gordon, ο σπουδαίος Thurston Moore κατάφερε να ηχογραφήσει ένα προσωπικό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και το The Best Day μοιάζει να δικαιώνει τον τίτλο του αφού είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει κάνει μόνος.


 
Pianos Become The Teeth – Repine
Μη σας παρασύρει ο τίτλος ούτε και η εισαγωγή. Οι Pianos Become The Teeth ηχογραφούν, άλλωστε, για την θρυλική Epitaph που δύσκολα προσφέρει στέγη σε… μελωδούς. Αντίθετα, οι δυνατές κιθάρες και τα ντραμς είναι η ειδικότητά της.


 
Leonard Cohen - Almost Like the Blues
Ο μεγάλος ποιητής επιστρέφει, 80άρης πια, με ένα πολιτικό άλμπουμ. Το Popular Problems θα κυκλοφορήσει την επομένη των γενεθλίων του, στις 22 Σεπτέμβρη και θα είναι το 13ο του. Μέχρι τότε, το Almost Like The Blues είναι η καλύτερη παρέα.


 
Παύλος Παυλίδης – Αεροδρόμιο
Θα έχετε αντιληφθεί ότι το e-tetradio τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Παύλο Παυλίδη κι ο ίδιος μας το ανταπέδωσε με την αποκλειστικότητα του νέου του τραγουδιού που θα κυκλοφορήσει σε 7'' βινύλιο από την Inner Ear. Ας το ξανακούσουμε, λοιπόν, εδώ