Hello, Marianne! – τα τραγούδια της εβδομάδας

Hello, Marianne! – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το φθινόπωρο δεν σηματοδοτεί μόνο το ξεκίνημα μιας νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, αλλά και την επιστροφή στη δισκογραφία των πιο μεγάλων ονομάτων. Έτσι, συναντάμε την εκπληκτική Marianne Faithfull σε ένα μοναδικό άλμπουμ συνεργασιών με το οποίο γιορτάζει τα 50 της χρόνια στη μουσική, αλλά και τους TV On The Radio με νέα δουλειά!

08 Σεπτεμβρίου 2014Marianne Faithfull – Falling Back
Πενήντα χρόνια στη δισκογραφία συμπλήρωσε η Marianne Faithfull και το γιορτάζει με μία παγκόσμια περιοδεία, αλλά και μία μουσική… καρτ ποστάλ μέσω της οποίας στέλνει την αγάπη της στο Λονδίνο. Ίσως να θυμάται τους έρωτες και τις περιπέτειες με τον Mick Jagger και τον Keith Richard, ίσως πάλι την πόλη που ανέπνεε τον αέρα της επανάστασης του ροκ. Τριακοστό άλμπουμ για την μεγάλη κυρία και η Anna Calvi γράφει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τραγούδι. Στο άλμπουμ, που κυκλοφορεί 29 Σεπτεμβρίου, θα συναντήσουμε ακόμα τον Roger Waters (κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε τη δική του συνεισφορά), τον Nick Cave, τον Tom McRae και τον Steve Earle, ως συνθέτες, αλλά και τους Adrian Utley των Portishead, Ed Harcourt, Warren Ellis και Jim Sclavunos των Bad Seeds, που αποτελούν την μπάντα της!


 
Marketa Irglova - The Leading Bird
Η τσέχα Marketa Irglova, από τη νεώτερη γενιά γυναικών-τραγουδοποιών, μετά το Οσκαρ του 2007 για το Falling Slowly από το Once ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα της δουλειά και δεύτερη προσωπική ως Ισλανδή πια αφού μετά την περιπέτειά της με τον Glen Hansard αποσύρθηκε εκεί. Το The Leading Bird είναι ένα από τα μελωδικότερα τραγούδια της.


 
Zola Jesus - Dangerous Days
Η αμερικανορωσίδα Zola Jesus ή Nika Roza Danilova, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, βαδίζει σε πιο ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μονοπάτια και στο Dangerous Days θυμίζει πολύ Florence. Το Taiga (στα ρωσικά σημαίνει δάσος με κωνοφόρα δέντρα), που κυκλοφορεί τον Οκτώβρη, σηματοδοτεί το ξεκίνημα της συνεργασίας της με την Mute Records.


 
Julian Casablancas + the Voidz - Human Sadness
Μπορεί ο Julian Casablancas να μην κατάφερε να μας ενθουσιάσει και τόσο με το προσωπικό του άλμπουμ πριν μερικά χρόνια, αλλά σ’ αυτή τη συνεργασία του με τους Voidz δείχνει πολύ πιο ορεξάτος και ευρηματικός. Το άλμπουμ τους Tyranny θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα. Πατήστε εδώ για να ακούσετε ολόκληρο το EP.
 
TV On The Radio – Happy Idiot
Όταν επιστρέφουν οι αγαπημένοι νεούορκέζοι TV On The Radio τότε σίγουρα πρέπει να τους κρατάμε μία θέση για τα καλύτερα της χρονιάς στο τέλος. Και το Happy Idiot (θα μπορούσε να γίνει και ύμνος πολλών σημερινών κοινωνιών) μας δικαιώνει ως πρώτο τραγούδι από την αναμενόμενη νέα δουλειά τους.


 
Film – Eclipse
Όσο για τους δικούς μας Film… Τα ξαναείπαμε και τον Ιούλιο. Έχουν έτοιμο το νέο τους –μετά από πολύ καιρό- άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 26 του μήνα. Το ομότιτλο τραγούδι γεφυρώνει το παλιό τους ύφος με τη νέα περισσότερο ηλεκτρονική και ρυθμική κατεύθυνση.


 
Aphex Twin - minipops 67 [120.2][source field mix]
Κι αφού μπήκαμε σε ηλεκτρονικά μονοπάτια να συναντήσουμε και τον «μάστορα» της ηλεκτρονικής σκηνής, τον κύριο Richard David James ή Aphex Twin, όπως τον γνωρίζουμε καλύτερα, σε ακόμα ένα παράξενο και συναρπαστικό ηχητικό ταξίδι του που μόλις κυκλοφόρησε.


 
Scott Walker + Sunn O))) – Soused
Επιστροφή και για τον σκοτεινό Scott Walker που συναντά τους εξίσου σκοτεινούς και πειραματικούς, αλλά μεταλάδες  Sunn O))) για να φτιάξουν -τι άλλο;- ένα εξίσου σκοτεινό, φευγάτο και παράξενο άλμπουμ.


 
Flying Lotus - Never Catch Me (feat. Kendrick Lamar)
Υποθέτω ότι μόνον ο Kendrick Lamar θα μπορούσε να ραπάρει τόσο επιτυχημένα επάνω στις ηχητικές αυθαιρεσίες του Steven Ellison. Και το Never Catch Me με το τζαζ-ψυχεδελικό ύφος του το αποδεικνύει περίτρανα! Σα να πάντρευες τους Weather Report με τους Roots!


 
XO Man - Pull It To The Side
Κάνει πλάκα; Ειρωνεύεται; Διακωμωδεί; Όπως κι αν έχει, ο νεοζηλανδός ράπερ είναι απολαυστικός. Το Pull It To The Side είναι τραγούδι που μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σε κάνει να τραγουδάς μαζί του όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε και το βίντεο με τους στίχους.