Ο Μπουτάρης, ο Φούχτελ και η αξιοπιστία του Βήματος

Ο Μπουτάρης, ο Φούχτελ και η αξιοπιστία του Βήματος
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Γιατί ο Μπουτάρης τα έσπασε με τον Φούχτελ» έγραφε τον Ιούλιο το Βήμα και μας έκανε να αναρωτηθούμε κι εμείς. 

12 Σεπτεμβρίου 2014
Του Ειδικού Συνεργάτη

Έλα ντε, γιατί να τα έσπασαν άραγε, όταν ο Μπουτάρης τόσο καιρό αποτελεί τον πιο έμπιστο Έλληνα συνεργάτη του απεσταλμένου της Μέρκελ; Και όταν μάλιστα ο Φούχτελ έχει προσλάβει ακόμα και τη σύντροφό του δημάρχου, στο γραφείο του (DGV) στη Θεσσαλονίκη; Βέβαια, προεκλογικά, προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του την κατηγορία του «γερμανοτσολιά» που του απέδιδαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έκανε χρήση διαφόρων επικοινωνιακών τρικ και διέρρεε διάφορα στον Τύπο. Αλλά από αυτό μέχρι να εμφανίζεται ότι τα έσπασε με τον Φούχτελ και τον κατηγόρησε και για αποικιοκράτη, πήγαινε πολύ.

\"\"
 
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έγραφε πρόσφατα το ΒΗΜΑ, μόλις τον περασμένο Ιούλιο: 
 
«"Κόκκινο πανί" για την Ελληνογερμανική Συνεργασία χαρακτηρίζει πλέον τον Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τον κατηγορεί για λεόντειο και αποικιοκρατική συμπεριφορά, αλλά και ότι έκανε ελάχιστα από όσα υποσχέθηκε. Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι επανειλημμένες συναντήσεις τους και τα γράμματα αβροφροσύνης που εστάλησαν δεν βοήθησαν  κατ' ελάχιστον ούτε την Ελλάδα ούτε τη Γερμανία. Είναι οργισμένος - και το δείχνει - ο δήμαρχος με την περίεργη συμπεριφορά του απεσταλμένου της κυρίας Μέρκελ ως επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας και δεν μένει μόνο στα λόγια.
 
Τον κατήγγειλε και στους Γερμανούς
 
Την Πέμπτη συναντήθηκε με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα και, αφού του έδωσε στοιχεία για τις πράξεις, τις παραλείψεις και κυρίως για τη συμπεριφορά του κ. Φούχτελ, του ζήτησε να βάλει επιτέλους χέρι ώστε να «σπάσει το σπυρί». Παράλληλα έστειλε επιστολή-καταπέλτη στον Κρίστιαν Σραμ, πρόεδρο των Γερμανών δημάρχων, με την οποία του εξηγούσε τι ακριβώς δεν κάνει ο κ. Φούχτελ στην Αθήνα, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα ότι «κουβαλά στην Ελλάδα φίλους του, δημάρχους ή ακόμη και τοπικούς βουλευτές από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σ.σ.: εκλογική περιφέρεια του κ. Φούχτελ) μετατρέποντας την Ελλάδα, από τη Θάσο ως την Κρήτη, σε επέκταση της εκλογικής του περιφέρειας. Περιδιαβάζει την Ελλάδα αγνοώντας και αδιαφορώντας για τη Συμφωνία της Νυρεμβέργης τον Οκτώβριο του 2013, που προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ δήμων και τίποτα παραπάνω».
 
Μπορεί ο κ. Μπουτάρης να ζήτησε τη βοήθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να«βάλει χέρι» στον κ. Φούχτελ ώστε να σταματήσει την «αποικιοκρατική» δράση του, αλλά και στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί του, όπως έλεγε, τον... «έκραξα για τα καλά»: «Αρκετά πια, δεν μπορείς να λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο» του είπε με οργίλο ύφος και σηκώθηκε και έφυγε από το γερμανικό προξενείο, όπου έγινε η συνάντηση…»  
 
\"\"

Τώρα γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μα γιατί ο Μπουτάρης βρίσκεται από προχθές στην εκλογική περιφέρεια του Φούχτελ στη Γερμανία, εγκαινίασαν μαζί τα νέα γραφεία του Φούχτελ (DGV) για τη συνεργασία με τους γερμανικούς δήμους στη Στουτγκάρδη και όχι μόνο είναι μέλι γάλα οι δυο τους, αλλά αγκαλιάζονται και φωτογραφίζονται συνεχώς.

Συμπεραίνουμε λοιπόν εύλογα ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας, είτε του ΒΗΜΑΤΟΣ, είτε του Μπουτάρη, είτε και των δύο. Κοινώς: μας δουλεύουν.