Χωρίς U2 – τα τραγούδια της εβδομάδας

Χωρίς U2 – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάπου ανάμεσα στο marketing των U2 και της Miley Cyrus υπάρχει και η μουσική. Που δεν δίνεται σε μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους με το πάτημα ενός κουμπιού. Jessie Ware, Ariel Pink, Stooges, Fat White Family,  Perfume Genius και άλλοι πασχίζουν να μας το αποδείξουν…

15 Σεπτεμβρίου 2014Miley Cyrus - Babe I'm Gonna Leave You
Η Miley τραγουδά! Ντυμένη, γυμνή ή ημίγυμνη, θα σας γελάσω μιας και αποφάσισε να διασκευάσει Led Zeppelin και να το ανεβάσει στο Internet χωρίς εικόνα. Μόνο ήχος και η αλήθεια είναι δεν τα πηγαίνει και άσχημα. Δηλώνει, δε, ότι θέλει να διασκευάσει και Leonard Cohen!


 
Jessie Ware - Want Your Feeling
Η Jessie, από την άλλη, εξ αρχής έδινε μεγαλύτερη σημασία στον ήχο κι εδώ συνεργάζεται με τον Dev Hynes για να μας αποδείξει ότι οι μουσικές μπορούν να ανακατεύονται γλυκά σε ένα χορευτικό ρυθμό. Εν αναμονή του άλμπουμ της Tough Love…


 
Fat White Family - I Am Mark E Smith
Η αγάπη του Lias Saoudi, τραγουδιστή των Fat White Family, για τον εγωκεντρικό και μοναδικό κύριο Mark E Smith των Fall ήταν εμφανής εξ αρχής.  Απολαυστικοί όταν τραγουδούν “Shane MacGowan’s tying my shoes, I’ve got Jerry Lee Lewis in a headlock”. Το ρίσκο, βέβαια, δικό τους.


 
Ariel Pink's Haunted Graffiti - Put Your Number In My Phone
Δύσκολα θα φανταζόμουν τον Ariel Marcus Rosenberg με Pom Pom (όπως θα τιτλοφορείται το νέο του άλμπουμ), αλλά πολύ εύκολα να τα «ρίχνει» σε ένα κοριτσάκι με πομ πομ μέσα σε ένα εστιατόριο όπως τραγουδάει εδώ, στο πρώτο δείγμα από τη νέα του δουλειά που αναμένεται…


 
James Williamson - I’m Sick Of You (feat Mario Cuomo)
Ο James Williamson, από την άλλη, έχοντας γαλουχηθεί μέσα στο μπαρουτοκαπνισμένο και μεθυσμένο περιβάλλον των Stooges βρίσκει το σύγχρονο αντίστοιχο του Iggy στον 25χρονο Mario Cuomo των Orwells σε μία διασκευή του τραγουδιού των Stooges.


 
Perfume Genius - Grid
Για τον Perfume Genius τα είχαμε πει και με το Queen. Ο Mike Hadreas επιστρέφει με ακόμα ένα νέο τραγούδι που συνοδεύεται από ένα βίντεο υψηλής αισθητικής σκηνοθετημένο από τη φωτογράφο Charlotte Rutherford. Η ανυπομονησία για το άλμπουμ εντείνεται…


 
French For Rabbits - Woke up to a Storm
Η καλύτερη εποχή για την dream pop είναι, θαρρώ, το φθινόπωρο και οι French For Rabbits το αποδεικνύουν με το ατμοσφαιρικό Woke Up To A Storm, που το άκουγα συμπτωματικά εν μέσω καταιγίδας.


 
Dim Out - Hurricane
Μιας και μιλάμε για καταιγίδες ας δούμε πώς αφηγείται τον τυφώνα ο λευκός στην εμφάνιση και μαύρος στην ψυχή καναδοσουηδός Dim Out. Μην αναζητήσετε την αίσθηση του τυφώνα στην ερμηνεία του. Οι δημοσιεύσεις, όμως, τον θέλουν σαρωτικό επί σκηνής. Ο Christopher Cook, ακούγεται σα να γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια, παρότι κάτοικος Στοκχόλμης!


 
Daniel Lanois – Opera
Flesh and Machine, θα τιτλοφορείται το νέο άλμπουμ του μάγου των στούντιο Daniel Lanois, ο οποίος όταν αποφασίζει να σκαρώσει μία σύντομη όπερα το κάνει με ποιον άλλο τρόπο; Μα, φυσικά, παίζοντας με τα κουμπιά. 28 Οκτωβρίου η κυκλοφορία.


 
Son Little - The River
Ο Son Little, το νέο απόκτημα της ANTI, από την άλλη, επιμένει στις παραδοσιακές φόρμες τραγουδώντας τα μπλουζ του μη διστάζοντας να βάλει μέσα και έντονες πινελιές από τη soul του Marvin Gaye και του Stevie Wonder.