Ένας στους πέντε εργαζόμενους στη ΝΕΡΙΤ, να ορίζεται προϊστάμενος!

Ένας στους πέντε εργαζόμενους στη ΝΕΡΙΤ, να ορίζεται προϊστάμενος!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ε, όχι και τιμητές το δίδυμο Μακρυδημήτρης και Μορώνης; Μία παραίτηση δεν τους βάζει αυτομάτως και φωτοστέφανο. 

28 Σεπτεμβρίου 2014
Του Ειδικού Συνεργάτη
 
Η παραίτηση Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη, με αφορμή τη χοντροκομμένη κυβερνητική παρέμβαση (σε συνεργασία με το γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Θωμόπουλο), τους έχει χαρίσει το φωτοστέφανο του αντιστασιακού, το οποίο, βέβαια, καλλιεργούν κατά κόρον και οι ίδιοι. Αυτή την Κυριακή, για παράδειγμα, το προσπάθησαν μέσω συνεντεύξεων, του κ. Μακρυδημήτρη στην Καθημερινή και του κ. Μορώνη στο Έθνος.
Όμως, επειδή η αγιοποίηση δεν είναι καλό πράγμα, μήπως πρέπει να ψάξουμε τι άλλο άφησε πίσω του το δίδυμο πέρα από την αντίσταση σε δυο χοντροκομμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις;
 
Κατά πρώτον, όπως αποκαλύφθηκε από την επιστολή Ζούλα πρωτοβουλία του διδύμου Μακρυδημήτρη-Μορώνη, ήταν η Αυγουστιάτικη τροπολογία για τον τρόπο επιλογής της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με επαναφορά του ασφυκτικού κυβερνητικού έλέγχου. H τροπολογία αυτή έφερε και την επιστολή κόλαφο της EBU προς τον πρωθυπουργό. 
 
Θα αρκούσε αυτή η παρέμβαση για να ρηγματωθεί το κατασκευασμένο φωτοστέφανο. Υπάρχουν, όμως, και πολλά άλλα.
Στους διαδρόμους της Αγίας Παρασκευής, για παράδειγμα, σχολίαζαν με τον πιο καυστικό τρόπο τη συνέντευξη Μορώνη στο Έθνος, λέγοντας πως μ’ αυτήν το μόνο που κάνει είναι να κρύβει την παντελή απουσία έργου και τις στρεβλές παρεμβάσεις κάτω από το παλαιοκομματικό χαλί της «καμμένης γης» που υποτίθεται πως παρέλαβαν.
Αναφέρεται ο κ. Μορώνης πως η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ έχει καταντήσει τραγέλαφος. Όμως, το δίδυμο είχε τη δυνατότητα να δώσει τέλος στην προκήρυξη που ήταν σε εξέλιξη (και την οποία επικρίνουν εκ των υστέρων) προχωρώντας σε καινούρια, χωρίς τα «κουσούρια» της παλιάς. Στο κάτω-κάτω η κίνηση αυτή θα δικαίωνε και την αποπομπή Προκοπάκη. Γιατί, λοιπόν, δεν το έκανε; Μιλά για τον τραγέλαφο της στελέχωσης όταν συνέχισε τις διαδικασίες της προκήρυξης διορίζοντας Επιτροπή Αξιολόγησης με συμμετοχή του ιδίου, της νομικής συμβούλου και του Διευθυντή Διοκητικού που θα έκριναν –σε τελευταίο βαθμό- τις ενστάσεις για δημοσιογράφους κ.ά. Μιλά για τραγέλαφο της στελέχωσης όταν συνέχισε τις διαδικασίες της προκήρυξης χωρίς να καταρτισθεί Μητρώο Αξιολογητών, όπως όριζαν οι προκηρύξεις, αλλά διορίζοντας ως αξιολογητές, μεταξύ άλλων και κάποιους συνταξιούχους και υπέργηρους (το ρεκόρ το είχε 93χρονος αξιολογητής!) και πάντα γαλάζιου ή μπλε νουάρ χρώματος (π.χ. πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ). Μιλά για τραγέλεφο της στελέχωσης όταν το δίδυμο αποφάσισε, επειδή ονειρευόταν ένα καινούριο «δικό του» Οργανόγραμμα, να παγώσει την εφαρμογή του υφιστάμενου, με αποτέλεσμα η εταιρία να παραμείνει με τις επιλογές τριών Γενικών Διευθυντών και τριών Διευθυντών της εποχής Προκοπάκη και τις λοιπές θέσεις κενές, πράγμα που δημιούργησε δοικητικό έμφραγμα. Τέλος, μιλά για τον τραγέλαφο της στελέχωσης, όταν επί των ημερών τους προσελήφθησαν σύμβουλοι, είτε ένα σωρό νομικοί (γνωστοί του κ. Μακρυδημήτρη, γνωστοί του κ. Μορώνη ή παιδιά γνωστών του;), μερικοί εκ των οποίων, μάλιστα, δεν πολυεμφανίζονται στο Ραδιομέγαρο.
 
Οι ίδιοι της Αγίας Παρασκευής σχολίαζαν τις διατυπώσεις του κ. Μορώνη για «λάθος κατανομή του προσωπικού» και «κακό σχεδιασμό από άσχετους», λέγοντας πως ο κ. Μορώνης επιτηρούσε τις διαδικασίες πρόσληψης χωρίς καν να γνωρίζει αυτή την κατανομή προσωπικού, η οποία αποτελούσε επίσημη –νομικά δεσμευτική- υποχρέωση της εταιρίας. Προβλήματα υπήρχαν αλλά είχαν να κάνουν με το μικρό αριθμό (615) του προσωπικού και όχι την εσωτερική του κατανομή. Και τα προβλήματα αυτά τα επέτεινε ο κ. Μορώνης με την άγνοιά του π.χ. όταν στην κατηγορία των 59 υπό πρόσληψη δημοσιογράφων, δεν έκανε τη διάκριση μεταξύ όσων προορίζονταν για το newsroom, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα τραγέλαφο, καθώς –χωρίς την κατανομή- κινδυνεύουν να νεκρώσουν λειτουργίες της.
 
Επίσης, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη ΝΕΡΙΤ, χαρακτήριζαν κωμικοτραγική την αναφορά του κ. Μορώνη σε «ξεπερασμένες νοοτροπίες». Τόνιζαν καυστικά, πως αν είχε γίνει αποδεκτό το Οργανόγραμμα που ετοίμαζε ο κ. Μορώνης σε αντικατάσταση του υφιστάμενου (και για χάρη του χάθηκαν εκατοντάδες εργατοώρες), η ΝΕΡΙΤ θα επέστρεφε πολλές δεκαετίες πίσω! Πως αλλιώς έλεγαν να χαρακτηρίσεις μια πρόταση που πολλαπλασιάζε Διευθύνσεις και Τμήματα, καθιστώντας έναν στους πέντε, περίπου, εργαζόμενους της ΝΕΡΙ, προϊστάμενο; Ή πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα Οργανόγραμμα που προέβλεπε τη λειτουργία Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας;. Ίσως να ήθελε να επιβεβαιώσει όσους χαρακτηρίζουν τη ΝΕΡΙΤ σαν ΥΕΝΕΔ αλλά, σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχεις το θράσος να λες πως κάποιοι άλλοι έχουν «ξεπερασμένες νοοτροπίες».
 
Ενδεικτικό της νοοτροπίας Μορώνη περί «καμμένης γης» ήταν ο χειρισμός για το επιχειρησιακό σχέδιο που ενώ διατυμπάνιζε εξ' αρχής πως δεν υπήρχε (και σ’ αυτή τη βάση ανέστελε λειτουργίες) μετά από μηρυκασμό τετραμήνου κατέληξε πως αυτό που είχαν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες (από τον Ιανουάριο!) ήταν καλό αλλά και πάλι δεν το εισήγαγε για έγκριση στο Δ.Σ.!
 
Ας ξεκαβαλικέψει, λοιπόν, το δίδυμο. Κι ας βγάλουν το φωτοστέφανο οι fake άγιοι...