Τρία σε ένα και τρομοκρατημένα στην «Πρώτη Γραμμή»

Τρία σε ένα και τρομοκρατημένα στην «Πρώτη Γραμμή»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν αρκούν οι ανακοινώσεις του υπουργού ΠροΠο, Βασίλη Κικίλια που υποκατέστησε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, πρέπει και το δημοφιλές δίδυμο Οικονόμου-Λυριτζή να τρομάξει σωστά τον τηλεθεατή από τις 6 το πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι.

03 Οκτωβρίου 2014
Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου λοιπόν, σήμερα το πρωί, διόρθωσαν τις αποκαλύψεις μέσω του πανηγυρικού του υπουργού ΠροΠο Βασίλη Κικίλια και έβαλαν το θέμα του κατηγορούμενου ως τρομοκράτη ανώνυμου συλληφθέντα στον Βύρωνα στις σωστές του διατάσεις. Ο υπουργός, βλέπετε, δεν μπορούσε να τρομάξει τον πολίτη στον βαθμό που απαιτείται, ειδικά σε μία φημολογούμενη, τουλάχιστον, προεκλογική περίοδο. Άλλωστε, ο Βασίλης Κικίλιας είχε περισσότερο ως στόχο να προβάλλει το κράτος ασφάλειας και τη στιβαρή προσωπικότητα του Αντώνη Σαμαρά που δεν επιβλέπει μόνο αρχαίους τάφους, αλλά ανακαλύπτει και τρομοκράτες, αφού όλα έγιναν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του πρωθυπουργού, όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός.
 
Το πρωινό δίδυμο, όμως, του ΣΚΑΪ, όφειλε να ενημερώσει σωστά τον τηλεθεατή ώστε να λάβει τα μέτρα του ξεκινώντας για την δουλειά –όσοι έχουν να πάνε σε δουλειά. Να συνδυάσει τα τρία στοιχεία της ανακοίνωσης του υπουργού σε ένα και να προσθέσει και μερικά δικά του για την ισχύ των εκρηκτικών, τα οποία πουθενά αλλού δεν βρήκαμε.


 
Ο διάλογός τους απολαυστικός θα μπορούσε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας για τον τρόπο κάλυψης ενός αστυνομικού συμβάντος…
 
Δ. Οικονόμου: Θα είχαμε εξελίξεις πάρα πολύ σοβαρές… Εάν αυτή η ιστορία εξελίσσονταν όπως τουλάχιστον είχε σχεδιαστεί…
Β. Λυριτζής (προβληματισμένος, χαϊδεύοντας το γενάκι του): Σε μία τέτοια περίοδο… Λεπτή, ρευστή, δύσκολη κλπ. Αυτός ο οποίος οργανώνει κάτι τέτοιο, αν δεν το καταλαβαίνει, οδηγεί στο χάος. Αν δεν είναι στημένος, να το πω έτσι, από κάποιον από πίσω που είναι πιο έξυπνος απ’ αυτόν.
Δ. Οικονόμου: Προφανώς… Μα, μπορείς να φανταστείς τώρα τι θα γινόταν στη χώρα αν είχαμε τέτοιες εξελίξεις;
Β. Λυριτζής: Το ΧΑΟΣ!
Δ. Οικονόμου (έντρομος): Σκέψου τώρα στην κατάσταση που είναι η χώρα τώρα παιδιά να είχαμε αύριο…
Β. Λυριτζής: Εγώ εννοώ και στο εσωτερικό πεδίο…
Δ. Οικονόμου: Και στο εσωτερικό. Σαν αύριο, να είχαμε ένα τρομοκρατικό χτύπημα μεγάλης κλίμακας, γιατί αυτό σχεδίαζαν, στη Νέα Δημοκρατία, που θα ‘ταν μαζεμένος όλος ο κόσμος εκεί… Σαν αύριο είναι τα γενέθλια της ΝΔ και θα ‘χε μια κεντρική εκδήλωση.
Β. Λυριτζής (είρων): Γιορτάζει ακόμα;
Δ. Οικονόμου (πιο έντρομος): Και θά ‘χε πάρα πολύ κόσμο! Σκεφτείτε τι θα γινόταν, παιδιά! Και μάλιστα σχεδίαζαν να κάνουν, απ’ ό,τι είπαν οι ειδικοί τουλάχιστον, μια τέτοια μίξη εκρηκτικών, η οποία θα είχε πολύνεκρο αποτέλεσμα. Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε; Σχεδιασμένο! Με αρχή, μέση και τέλος. Μιλάμε για πολύ χοντρή ιστορία. Με επιχειρηματίες, με τον πρόεδρο, εδώ (κοιτάζει προς Καραϊσκάκη) του Ολυμπιακού τον Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ, τον πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών… Μιλάμε για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ τώρα και αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαιναν όλα αυτά. Ειδικά αν γίνονταν συνδυασμένα κι ένα μπαράζ χτυπημάτων.
 
Ο τηλεθεατής ήπιε μία τελευταία γουλιά απ’ τον καφέ του και ξεκίνησε διστακτικά και φοβισμένα για την δουλειά…
Τα συνδυασμένα χτυπήματα μεγάλων προσωπικοτήτων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παιχνίδια ούτε για αλλαγές. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και δύσκολοι.