Δρόμοι – τα τραγούδια της εβδομάδας

Δρόμοι – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα νέο τραγούδι της Lorde που ντύνει ηχητικά το Hunger Games, η επιστροφή του Neil Diamond, ο Eddie Vedder που τραγουδά John Lennon, ο Damien Rice που σπάει τη σιωπή του κι ο ντράμερ των Radiohead, Philip Selway, μας τραβούν στα δικά τους blues του Οκτώβρη… 

06 Οκτωβρίου 2014Lorde - Yellow Flicker Beat (From The Hunger Games: Mockingjay Part 1)
Το κορίτσι-θαύμα του 2013, η μικρή νεοζηλανδέζα που έκανε το μεγάλο break με το ντεμπούτο της ένα χρόνο πριν, γράφει ένα νέο τραγούδι για τις ανάγκες της ταινίας The Hunger Games: Mockingjay – Part 1, μέρος της τριλογίας, και ντύνεται τον ρόλο της ηρωίδας της σειράς, Katniss Everdeen.


 
Eddie Vedder - Imagine (Benefiting Heartbeat.fm) [Live]
Ο Eddie Vedder, ώριμος και σε προσωπικούς δρόμους πια ηχογράφησε την ζωντανή εκτέλεση του Imagine του John Lennon κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην Πορτογαλία τον περασμένο Ιούλιο και το κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα μέσα από το iTunes. Τα έσοδα των πωλήσεων θα πάνε στον οργανισμό Heartbeat, που σκοπό του έχει τη συμφιλίωση ισραηλινών και παλαιστίνιων μέσω της μουσικής. Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να τους απαγορέψει το όνειρο.
Εάν ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε κάντε κλικ εδώ.

.
 
Damien Rice – I Don’t Want To Change You
Ο ιρλανδός Damien Rice, σχεδόν χαμένος για αρκετά χρόνια, επιστρέφει επιτέλους με το τρίτο άλμπουμ του και το γνωστό μελωδικό και μελαγχολικό ύφος.


 
Neil Diamond - Nothing But A Heartache
Και μιας και μιλάμε για μελαγχολία να κι ένας μάστορας του είδους στα 76 του πια! Ο Neil Diamond, από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων πέντε δεκαετιών επιστρέφει κι αυτός με νέα δουλειά κι ένα πολύ όμορφο τραγούδι σαν αυτά που έχει σκαρώσει κατά δεκάδες στην τεράστια καριέρα του.


 
 
Philip Selway - It Will End In Tears
Ο ντράμερ των Radiohead, πάλι, προσπαθεί να ξεφύγει από τα πειραματικά δεσμά στα οποία έκλεισαν το γκρουπ τα τελευταία χρόνια ο Yorke και ο Greenwood, φτιάχνοντας ένα προσωπικό δίσκο με μερικά ποπ κομψοτεχνήματα όπως αυτό.


 
Tinariwen - Adounia ti- Chidjret
Οι Tinariwen απομακρυσμένοι σε σχεδόν άγρια και απόκοσμα μέρη,  σκαρώνουν τα μοναχικά blues της ερήμου άλλοτε γεμάτα ηλεκτρισμό και άλλοτε unplugged με το συναίσθημα να ξεχειλίζει μέσα από τη δεξιοτεχνία τους. Λίγο μετά το τελευταίο τους άλμπουμ  κυκλοφορούν και ένα ΕΡ με ακουστικές ηχογραφήσεις.


 
Wild Beasts - A Simple Beautiful Truth (East India Youth Remix)
Οι Wild Beasts αποφασίζουν να δώσουν τα τραγούδια από το τέταρτο άλμπουμ τους, Present Tense σε μερικούς φίλους, μάγους των ήχων και των κουμπιών για να τα πειράξουν ο καθένας με τον τρόπο του. Το άλμπουμ θα βγει την άλλη εβδομάδα και από εκεί διαλέγουμε το remix του East India Youth ή William Doyle, αν προτιμάτε.


 
Grace Weber - Perfect Stranger
Η αναβίωση της soul των 60s κρατάει καλά εδώ και μία δεκαετία, περίπου, με ονόματα προερχόμενα κυρίως από την Μ. Βρετανία. Η Grace Weber, όμως, έρχεται από το Μπρούκλιν για να ταράξει τα νερά με την ερμηνεία της που παραπέμπει στην Aretha (χωρίς, φυσικά, να μπορεί να συγκριθεί μαζί της) και τη μίξη της ποπ με την καθαρόαιμη soul. Duffy αλά αμερικάνα, ας πούμε, και αξίζει να την προσέξουμε.


 
Nude Beach – See My Way
Κάπου δίπλα, κι οι Nude Beach, ένα τρίο κλασικής ροκ μπάντας με κιθάρα, μπάσο και ντραμς, καταθέτουν την αγάπη τους για τον Tom Petty με ένα ελαφρώς punk τραγούδι γεμάτο πιασάρικα ριφ και σύντομα κιθαριστικά σόλο.


 
G - Outer Space (ft. Genevieve)
Πίσω από το όνομα G, που κλείνει τη λίστα μας αυτή την εβδομάδα, κρύβεται ο καθόλα έλληνας παραγωγός Jimmy Giannopoulos, ο οποίος εδώ συναντά την τραγουδίστρια Genevieve Schatz (πάλαι ποτέ frontwoman των Company Of Thieves) για να ηχογραφήσουν ένα πραγματικά εύθραυστο και απολαυστικό ταξίδι στο διάστημα…