Φίλοι απ’ τα παλιά – τα τραγούδια της εβδομάδας

Φίλοι απ’ τα παλιά – τα τραγούδια της εβδομάδας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μην ανησυχείτε. Δεν είναι η μετεμψύχωση του Σώτου Παναγόπουλου που τραγουδά για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είναι ο David Bowie σε τζαζ αποχρώσεις, οι AC/DC που επιμένουν σκληρά κι ο Neil Young σε συμφωνικές απόπειρες…

13 Οκτωβρίου 2014David Bowie - Sue (Or In A Season Of Crime)
Μπορεί ο David Bowie να θέλει να μας πείσει ότι… Nothing Has Changed αφού έτσι τιτλοφορείται η τριπλή ή διπλή (θα βγει σε δύο εκδόσεις) νέα συλλογή του, στην οποία θα ανθολογείται κυρίως η τελευταία του περίοδος, αλλά αυτό ακούγεται τοσο οξύμωρο για τον άρχοντα των αλλαγών και των μεταμορφώσεων. Το μοναδικό νέο τραγούδι της συλλογής είναι σε τζαζ κατεύθυνση και συνεργάζεται γι’ αυτό με μία από τις λίγες big bands του καιρού μας, την ορχήστρα, δηλαδή, της Maria Schneider. Ακούστε το, όπως μεταδόθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα του από το αγγλικό ραδιόφωνο και την εκπομπή του frontman των Elbow, Guy Garvey.


 
Neil Young - Who's Gonna Stand Up
Κι ενώ ο David Bowie μεταμορφώνεται σε big band leader ο Neil Young επιμένοντας πολιτικά προσπαθεί να δώσει μία συμφωνική χροιά στην μουσική του. Στο νέο του άλμπουμ που θα τιτλοφορείται Storyline επτά από τα δέκα τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί με ορχήστρα 92 και 60 μουσικών, ενώ τρία με (και αυτός!) big band. Το εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο ίδιος. Υπομονή μέχρι 16 Δεκεμβρίου…


 
AC/DC - Play Ball
Οι AC/DC, πάλι, παίζουν μπάλα στο γνωστό τους γήπεδο σα να μην πέρασε μια μέρα. Rock Or Bust το νέο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει 2 Δεκεμβρίου και το Play Ball είναι το πρώτο δείγμα. Τυπικοί, καταιγιστικοί AC/DC παρά την ηλικία τους.


 
Rancid - Face Up
Μιας και σκληρύναμε τον ήχο ας ακούσουμε και τους αμετανόητους punkies από την Καλιφόρνια που στις 27 Οκτωβρίου κυκλοφορούν το όγδοο άλμπουμ τους στα 23 χρόνια που ηχογραφούν. Ο τίτλος του …Honor Is All We Know, τους πήρε τρία χρόνια για να το ολοκληρώσουν και διαρκεί μόλις 31 λεπτά!


 
The Flaming Lips feat. Miley Cyrus & Moby – Lucy In The Sky With Diamonds
28 Οκτωβρίου οι πάντοτε φευγάτοι Flaming Lips θα κυκλοφορήσουν το remake του ιστορικού Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band με ένα σωρό συνεργασίες. Πρώτη αποκάλυψη από εκεί το Lucy In The Sky With Diamonds με Moby (ελαφρώς αμήχανο, θα έλεγα) και Miley Cyrus. Ακούστε την κανονική ηχογράφηση εδώ και δείτε το βίντεο από μία ζωντανή εκτέλεση μόνο με την Miley Cyrus.


214518222731 by YardieGoals
 
Röyksopp - Sordid Affair (Feat. Ryan James)
Στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει και το τελευταίο –κατ’ αυτούς, τουλάχιστον- άλμπουμ των αγαπημένων στη χώρα μας νορβηγών και σιγά-σιγά μας αποκαλύπτουν το περιεχόμενό του. Τελευταία αποκάλυψη η συνεργασία τους με τον Ryan James.


 
Kendrick Lamar - i
Κι από τα σκοτεινά και ομιχλώδη νορβηγικά τοπία στους ηλιόλουστους μα και επικίνδυνους δρόμους του Compton για να συναντήσουμε τον Kendrick Lamar σε ένα αισιόδοξο τραγούδι ενάντια στη βία και την απογοήτευση των αμερικανικών γκέτο.


 
Cherry Glazerr - Had Ten Dollaz
Μένουμε Καλιφόρνια αλλάζοντας ήχο και γειτονιές. Στο Λος Αντζελες το garage καλά κρατεί. Οι Cherry Glazerr είναι η πιο φρέσκια πρόταση του είδους που είδαν αυτό το τραγούδι τους να γίνεται soundtrack των φθινοπωρινών επιδείξεων του Yves Saint Laurent!


 
Kormac feat. Irvine Welsh - Another Screen
Στην Ιρλανδία τώρα, ο dj Kormac συναντά τον διάσημο συγγραφέα Irvine Welsh (λέγε με Trainspotting), ο οποίος βάζει τη φωνή του επάνω από την κιθάρα, το πιάνο και τα ευφάνταστα πνευστά του ιρλανδού παραγωγού για να αφηγηθεί έναν πρωτότυπο ύμνο στον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις στην ηλεκτρονική εποχή. Να κάνουμε και πρόβλεψη για μία από τις επιτυχίες του χειμώνα.


 
Alvvays - Archie, Marry Me
Το ταξίδι μας κλείνει στο Τορόντο όπου συναντάμε τους Alvvays στη δική τους εκδοχή για τον γάμο και τη συμβίωση.