Αποκλειστικό: Ένα πένθος με πολλά «κεφάλαια»

Αποκλειστικό: Ένα πένθος με πολλά «κεφάλαια»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Οδύσσεια της οικογένειας Καπελώνη και η επιστολή-παρέμβαση του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη.

15 Οκτωβρίου 2014
Προοδευτικοί άνθρωποι. Αλλά για τον Κωνσταντίνο και την Ουρανία-Σμαράγδα  Καπελώνη δεν έφτανε το γεγονός ότι ο γιος τους έμπλεξε με τη «Χρυσή Αυγή» (για μία αριστερόστροφη οικογένεια το συναίσθημα για ένα τέτοιο «μπλέξιμο» δεν θα απέχει πολύ από το συναίσθημα της οικογένειας που βλέπει τον έφηβο γιο της να πέφτει στην ηρωίνη).
 
 Δεν έφτανε καν το τραγικό γεγονός ότι ο 22χρονος γιος τους Μάνος όπως και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης δολοφονήθηκαν πέρυσι έξω από την τοπική οργάνωση της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο από αγνώστους. Έπρεπε να ζήσουν ένα χρόνο βλέποντας τη Χρυσή Αυγή να εκμεταλλεύεται την εικόνα και το όνομα του παιδιού τους εντός και εκτός Ελλάδας (στο επίσημο site της, στην πρόσοψη των γραφείων της, ως φόντο στις τηλεοπτικές της εκπομπές, στις φιέστες της) υπηρετώντας ευνόητες πολιτικές σκοπιμότητες κι επιχειρώντας να κατασκευάσει τους δικούς της «ήρωες»
 
«Δημόσια κατάχρηση και πολιτική εκμετάλλευση»
 
Αυτές τις σκοπιμότητες θέλησε να αναχαιτίσει οριστικά η οικογένεια Καπελώνη στην αίτηση που κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου της Αθήνας ζητώντας από το δικαστήριο να απαγορευτεί η χρήση του ονόματος και της εικόνας του παιδιού τους από τη Χ.Α. Γι αυτό και στην αίτησή της τις χαρακτήριζε ως «απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητα του» 22χρονου Μάνου. 
 
 Γράφουν κι άλλα στην ίδια αίτηση οι γονείς του Μάνου Καπελώνη. Όπως π.χ. ότι  «η διαρκής δημόσια κατάχρηση και πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του πολυαγαπημένου μας προσβάλλει τη μνήμη του, ενώ διαιωνίζει και καθιστά αβάσταχτο το πένθος μας για την απώλειά του». Και  ζητούν επιπλέον όπως διαβάσαμε στο «Εθνος» «την προσωπική κράτηση 6 μηνών του γενικού γραμματέα της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης». Διότι παρά τις συχνά εκπεφρασμένες επιθυμίες τους και τις προειδοποιήσεις τους η Χ.Α. ως τώρα κωφεύει… Αλλά η τεράστια ψυχική τους δοκιμασία είχε κι άλλα «κεφάλαια»… 

Η εκ Βρυξελλών επιστολή (ή παρέμβαση;) του ευρωβουλευτή της Χ.Α. Λ.Φουντούλη
 



Έπρεπε χθες που εκδικάστηκε το αίτημά τους για την προσωρινή απαγόρευση χρήσης της εικόνας και του ονόματος του Μάνου Καπελώνη από τη Χ.Α. (μέχρι την εκδίκαση της αίτησής τους στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας) να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κυνισμό των εκπροσώπων της και την παρέμβαση του Λάμπρου Φουντούλη, πατέρα του 27χρονου και πλέον από το Μάιο Ευρωβουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Παρέμβαση μέσω επιστολής που διαβάστηκε χθες στο δικαστήριο (μπορούμε συνεπώς να μιλάμε και για απόπειρα παρέμβασης στη δικαιοσύνη δια του θυμικού και όχι μόνον ) εξυπηρετώντας σαφώς τις πολιτικές προθέσεις της «Χ.Α.». 
 
Τι ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φουντούλης απευθυνόμενος εκ των Βρυξελλών στον Κωνσταντίνο και την Ουρανία –Σμαράγδα Καπελώνη; «Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω μαζί σας για να μοιραστούμε τον πόνο μας αλλά για δικούς σας λόγους δεν θελήσατε να συναντηθούμε (..) Αφορμή για την επιστολή αυτή είναι το γεγονός ότι έμαθα ότι ζητάτε να μην προβάλετε (σ.σ. εννοεί «προβάλλεται») από την «Χρυσή Αυγή» το πρόσωπο του Μάνου στα κτίρια και τις εκδηλώσεις (..) Όμως για εμένα αυτό δεν πρέπει να σταματήσει. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει τα δύο Ελληνόπουλα που τους στέρησαν  την ζωή με τέτοιο τρόπο (…) Η ζωή των παιδιών μας δεν είχε την ίδια αξία με κάποιων άλλων; Η απαξία από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της δημοκρατίας (σ.σ. ο ευρωβουλευτής εννοεί «Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας») για ένα τυπικό «συλλυπητήρια» δεν σας λέει τίποτα;» Και η επιστολή κλείνει ως εξής: «Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας γιατί τα παιδιά μας θα ήθελαν να είναι μαζί, όπως ήταν μαζί στη ζωή και στον θάνατο. Μην θέλετε να τα χωρίσετε»!!!  
 
Αλλά δεν έφτανε ούτε καν αυτό για την οικογένεια Καπελώνη. Έπρεπε χθες να ακούσουν ότι το αίτημά τους για την προσωρινή απαγόρευση  απορρίπτεται, χωρίς η πρόεδρος υπηρεσίας να δημοσιοποιήσει, ούτε και να εξηγήσει έστω κατ΄ ιδίαν το σκεπτικό της απόφασής της.  
 
Και τώρα; Πρέπει μετά από αυτή την πρώτη απόφαση να ζουν με τον τρόμο και την απέχθεια μπροστά στην προοπτική της μεγάλης φιέστας που ετοιμάζει τον Δεκέμβριο η Χ.Α. ως μνημόσυνο του γιού τους και του Φουντούλη. Πρέπει «μέχρι να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα να παρατείνεται ο αβάσταχτος ψυχικός πόνος των συγγενών, που υποχρεώνονται να αντικρίζουν καθημερινώς σε γιγαντοαφίσες εικόνες του νεκρού που έχει αναρτήσει η Χρυσή Αυγή έξω από τα γραφεία της ανά την Ελλάδα και να υπομένουν την πολιτική εκμετάλλευση της σύντομης ζωής και του τραγικού θανάτου του», όπως δήλωσε στη Μαίρη Μπενέα του Έθνους ο δικηγόρος της οικογένειας Καπελώνη, Γιάννης Βλάχος. Ο ίδιος άλλωστε για την χθεσινή απόφαση σχολίασε ότι «δίνει το πράσινο φως στη διοργάνωση της φαραωνικής προπαγανδιστικής φιέστας που μόλις σήμερα ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή για να "τιμήσει" μετά φανών και λαμπάδων την επέτειο της δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη και της οποίας δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη ούτε οι φυσικοί, ούτε οι ηθικοί αυτουργοί».
 
Ειλικρινά αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες και τραγικότερες δοκιμασίες που μπορούν να περάσουν δύο γονείς. Ας ελπίσουμε ότι το Νοέμβριο η Δικαιοσύνη θα αποδειχτεί σοφότερη και ιαματικότερη