Τα τραγούδια της εβδομάδας 20-27 Οκτωβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 20-27 Οκτωβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Foo Fighters επιστρέφουν με ένα εκρηκτικό νέο τραγούδι, ενώ ο James Blake εξακολουθεί να μας σερβίρει ιδέες από τη νέα του δουλειά, οι Parquet Courts κρύβονται πίσω από αναγραμματισμούς κι οι Tame Impala πίσω από τους Pond, ενώ η Dusk ως γνήσια ελληνίδα αιχμαλωτίζει λίγο ήλιο από το καλοκαίρι…

20 Οκτωβρίου 2014Foo Fighters - Something From Nothing
Περπλανώμενοι στις ηχητικές λεωφόρους τους οι Foo Fighters βρέθηκαν στην εκπομπή του David Letterman και παρουσίασαν το πρώτο τους νέο τραγούδι από το άλμπουμ Sonic Highways που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.


 
Parkay Quarts - Uncast Shadow Of A Southern Myth
Οι Parquet Courts, όμως, παίζοντας με τις λέξεις κρύβονται πίσω από το Parkay Quarts για να κυκλοφορήσουν ακόμα ένα άλμπουμ μέσα στην ίδια χρονιά.


 
Pond - Elvis' Flaming Star
Οι Pond, βουτηγμένοι στη  ψυχεδέλεια, και πώς αλλιώς αφού φιλοξενούν στις τάξεις τους μέλη των Tame Impala, θα κυκλοφορήσουν νέα δουλειά τον Γενάρη του ’15 και από εκεί διαλέξαμε το παράξενο αυτό τραγούδι. Το βίντεο γυρίστηκε με τρία iPhones!


 
James Blake - Building It Still
Ο James Blake, από την άλλη, μας σερβίρει λίγο λίγο το περιεχόμενο της νέας του δουλειάς επιλέγοντας το ραδιόφωνο του BBC. Τελευταίο πιάτο το Building It Still.


 
All We Are - I Wear You
Στο ομιχλώδες Λίβερπουλ μία πολυεθνική παρέα τριών φοιτητών από Ιρλανδία, Νορβηγία και Βραζιλία στήνουν τους All We Are και παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιανουαρίου.


 
Musée Mécanique - The Word of Silence
Στο Όρεγκον, όμως, η παρέα των Musée Mecanique σκαρώνει όμορφες και μελαγχολικές μελωδίες με τη βοήθεια του παραγωγού Tony Lash (Elliot Smith, The Dandy Warhols), αναζητώντας, όπως λένε οι ίδιοι, την ισορροπία ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον ιδεαλισμό.


 
Caribou - Our Love
Ο καναδός Daniel Victor «Dan» Snaith ή Caribou μακριά από τις παραδοσιακές φόρμες αναζητά ήχους άλλοτε γήινους και άλλοτε απόκοσμους για να φτιάξει το έκτο και ίσως καλύτερο άλμπουμ του.


 
Dusk: In the Sun // The Island Cover
Η δική μας Dusk αφού έγινε γνωστή μέσω, κυρίως του jumpinfish ολοκλήρωσε, επιτέλους, το ντεμπούτο άλμπουμ της και λίγο πριν το χειμώνα προσπαθεί να φυλακίσει λίγο ακόμα ήλιο με ένα βίντεο γυρισμένο στη Σίφνο.


 
OH BOY! - Space Invaders
Λίγα στοιχεία θα μπορέσει να βρει κανείς γι’ αυτό το σχήμα αφού ακόμα και στην σελίδα τους στο facebook δεν αναφέρουν καν από ποια χώρα είναι. Εξαιρετική χορευτική ηλεκτρονική μουσική με εντονότατες επιρροές από Kraftwerk και LCD Soundsystem.


 
PRhyme - Courtesy
Πίσω από το όνομα PRhyme κρύβεται ο πολύς κύριος Royce da 5'9" παρέα με τον DJ Premier, οι οποίοι μας αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι το Detroit εξακολουθεί να βγάζει την πιο ενδιαφέρουσα ραπ.