Έπεσε και το οχυρό που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης

Έπεσε και το οχυρό που λέγεται Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και προσφέρει τα άλμπουμ του με τη Real News. Τα δωρεάν cd με τις εφημερίδες, αυτή η μάστιγα.

30 Οκτωβρίου 2014
Του τέθηκε το δίλημμα από τη δισκογραφική του εταιρία βέβαια, «θέλεις να βγει με τη Real News ή το Πρώτο Θέμα το cd;». Η απάντηση ήταν εύκολη, εξ ου και η κυκλοφορία με την εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου. Από τη στιγμή όμως που αλλαξοπίστησε ακόμα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης -δεν το λέω τυχαία- τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ ζόρικα, όχι μόνο στη δισκογραφία αλλά και στους ίδιους τους καλλιτέχνες.  
 
Όχι πως τα πράγματα πάνε καλύτερα έξω. Σκεφτείτε πως οι Young Fathers που κέρδισαν χθες βράδυ το φετινό Mercury Prize, δεν έχουν πωλήσεις μεγαλύτερες από 5 χιλιάδες αντίτυπα! Διαβάστε το ρεπορτάζ του Guardian, είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω γράφημα και θα καταλάβετε, δείχνει μεν τις πωλήσεις πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το Mercury και τις πωλήσεις μετά, αλλά παρουσιάζει και την -πεσμένη- συνολικά αγορά της μουσικής ακόμα και στη Μεγάλη Βρετανία




 
Μαθαίνω δε πως γίνονται συζητήσεις ώστε μία μεγάλη ξένη κυκλοφορία του Νοεμβρίου από ένα τεράστιο -εμπορικά- συγκρότημα να βγει δωρεάν με μία εφημερίδα. Ελπίζω τελικά να μην συμβεί γιατί στην πραγματικότητα θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στην εγχώρια δισκογραφία. Και θα είμαστε πιθανότατα η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία το συγκεκριμένο άλμπουμ θα βγει δωρεάν με εφημερίδα. Δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν οι ιθύνοντες της εδώ δισκογραφικής εταιρίας που δεν γνωρίζει κανένας άλλος, πουθενά αλλού στον κόσμο.
Αυτά κάνουν και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν πάνε καλά.