Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 – 10 Νοεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 – 10 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εστέτ ποπ των Belle & Sebastian γίνεται χορευτική και έρχεται να αναζητήσει την θέση της σε μια σκληρή εποχή, όπως την αντιλαμβάνονται οι Foo Fighters, αλλά κι ο Jim Jarmusch. Ένα παιχνίδι ήχων, ρυθμών και επιδράσεων το σημερινό μουσικό τοπίο…

03 Νοεμβρίου 2014Belle and Sebastian - The Party Line
Οι παιδικές ιστορίες άραγε είναι το ίδιο λεπτεπίλεπτες με την μουσική τους; Και είναι οι Belle & Sebastian ένα παραμύθι, όπως και το όνομά τους; Οι σκοτσέζοι εστέτ επιστρέφουν πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο τους δίσκο για να μας απαντήσουν στους disco-pop ρυθμούς του The Party Line. Άλλωστε και η νέα τους δουλειά που θα βγει τον Γενάρη θα τιτλοφορείται Girls in Peacetime Want To Dance. Ντυθείτε αναλόγως…


 
SQURL – Francine Says
O Jim Jarmusch, αντιθέτως, είναι ένας σύγχρονος μάγος της αφήγησης μέσα από τις εικόνες και παρέα με τα φιλαράκια του, δηλαδή τον κινηματογραφικό παραγωγό του ανεξάρτητου σινεμά, Carter Logan και τον μηχανικό ήχου Shane Stoneback στήνει ένα βιομηχανικό και γκρίζο ηχητικό σκηνικό. Το τρίτο τους EP κυκλοφορεί 17 Νοέμβρη.


 
Foo Fighters  - The Feast And The Famine
Οι Foo Fighters, πάλι, υιοθετούν κι αυτοί το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλουν τους fans τους αποκαλύπτοντας κάθε εβδομάδα και ένα νέο τραγούδι μέσα από το παράλληλο τηλεοπτικό παιχνίδι τους στην αφιερωμένη σε αυτούς σειρά του καναλιού HBO.


 
Beautiful Bodies - Invincible
Οι Beautiful Bodies πάντως, δεν παίζουν με την αγωνία των fans τους, παίζουν όμως –και το απολαμβάνουν- με τη μουσική και το ροκ που στα χέρια τους γίνεται ένα ναζιάρικο και εκρηκτικό ταυτόχρονα δημιούργημα. Πώς αλλιώς να είναι όταν ένας ακτιβιστής δικηγόρος όπως ο Thomas Becker συναντά την παιχνιδιάρα Alicia Solombrino;


 
Torn Hawk - Acceptance Speech
Ένα παιχνίδι, πολύ πιο σοβαρό και περιπετειώδες είναι και η μουσική του Luke Wyatt, που κρύβεται πίσω από το Torn Hawk και πολύ εύστοχα το Pitchfork παρομοίασε με ήχους προγραμματισμένους από τον William Burroughs. Εξίσου ανατρεπτικοί και άναρχοι…


 
Helado Negro - Invisible Heartbeat
Ένα παιχνίδι είναι και η μουσική του Helado Negro, του λατίνου με καταγωγή από το Εκουαδόρ, αμερικανού. Φωτεινή και διασκεδαστική σαν τον τόπο του, την Φλόριντα και προβληματισμένη και νωχελική κάτω από το βάρος, θαρρείς, των δυσκολιών της πατρίδας του.  


 
My Brightest Diamond - Pressure
Η Shara Worden, καλλιτεχνικό γέννημα-θρέμα της Νέας Υόρκης κάνει το δικό της παιχνίδι προσαρμόζοντας την κλασική της παιδεία μέσα στις ηλεκτρονικές-ποπ φόρμες της για ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Σαν να έπαιζε ένα μπαρόκ σχήμα σε παιδικό πάρτι.


 
Frankie Cosmos - Art School
Η Frankie Cosmos αρνείται να αποδεχθεί οτιδήποτε ώριμο και ενήλικο και κλείνεται μέσα στο εφηβικό της δωμάτιο τριγυρισμένη από φωτογραφίες του Justin Bieber σε ένα γλυκό ηχητικό παιχνίδι αθωότητας.


 
Sleater-Kinney - Bury Our Friends (feat. Miranda July)
Οι Sleater Kinney, όμως, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα κακά κορίτσια πάνε παντού και φτύνουν κατάμουτρα τα ποπ είδωλα σαν τον Bieber για να βουτήξουν μέσα στη γοητεία της αμαρτίας και της επαναστατικότητας. Τον Γενάρη επιστρέφουν κι αυτές με νέα δουλειά.


 
GabiI - Koo Koo
H GabiI, ωστόσο, προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχει κι ένας άλλος τύπος κοριτσιών, περισσότερο εγκεφαλικών, intellectual και αυτό που λέμε ψαγμένων. Η Gabrielle Herbst τα καταφέρνει μια χαρά.