Δύο μήνες απλήρωτοι στο «Κανάλι 1»

Δύο μήνες απλήρωτοι στο «Κανάλι 1»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1» του Πειραιά έριξε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στη ΔΗΡΑΠ (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά) το επόμενο χρονικό διάστημα.

03 Νοεμβρίου 2014
Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου (Εφημερίδα των Συντακτών)
 
Ο Γ. Μώραλης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, όπως σε εκκρεμότητα παραμένουν και οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς τρίτους. Ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό για το 2014 είχαν εγγραφεί 1,2 εκατ. ευρώ από τον δήμο προς τη ΔΗΡΑΠ, αλλά στα τέλη Αυγούστου τα λεφτά είχαν ξοδευτεί και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν είχε γίνει η σωστή πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. «Επιχείρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή -εξήγησε- να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό τέλος Αυγούστου, πήγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και η αναμόρφωση αυτή για συγκεκριμένους λόγους απορρίφθηκε. Αρα, δυνατότητα να πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί δεν υπήρχε. Ασχετα από τις δικές μου προθέσεις ή άλλων, δεν υπήρχε κονδύλι στον προϋπολογισμό».
 
Στη συνέχεια, προανήγγειλε ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να την εγκρίνει η αποκεντρωμένη διοίκηση, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς την Εφορία, Δημόσιο και ταμείο δημοσιογράφων, ώστε να μπορέσει να οριστεί μια νέα διοίκηση. Αφού θα οριστεί η νέα διοίκηση, όπως είπε, στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει και να δει τη βιωσιμότητα και τι πρέπει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2015 για να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός. «Δεν είχα καμία πρόθεση να ορίσω νέα διοίκηση και να στείλω δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν ευθύνες προηγουμένων με καταλογισμούς και φήμες. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΔΗΡΑΠ πέρα από το πώς λειτουργεί. Αυτό είναι μια δεύτερη κουβέντα» υπογράμμισε.