«Tο MEGA θα πρόβαλλε ποτέ μια σειρά όπως τα Στέκια»;

«Tο MEGA θα πρόβαλλε ποτέ μια σειρά όπως τα Στέκια»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης με αφορμή τη νέα του ταινία, «Οι Αισθηματίες» που βγαίνει στις αίθουσες, στις 18 Δεκεμβρίου (σούπερ ταινία, την έχουμε δει, μην την χάσετε), δίνει συνέντευξη στο Avopolis και απαντά σε μία ερώτηση του Χάρη Συμβουλίδη που αφορά τη ΝΕΡΙΤ (και το... e-tetRadio).

09 Δεκεμβρίου 2014
 
Ο Κανελλόπουλος είναι φίλος μου, αλλά λέει μαλακίες – κι αυτό μπορείς να το γράψεις έτσι ακριβώς. Έχω φίλους με τους οποίους δεν συμφωνώ, είτε πολιτικά, είτε αλλού· και θα συνεχίσω να έχω τέτοιους φίλους. Ο Δημήτρης προφανώς μου προτείνει να πάω στο MEGA, μετά το Κάτω Παρτάλι ίσως, ή στο Κανάλι της Βουλής ξέρω 'γω. Δεν αναρωτήθηκε όμως αν το MEGA θα πρόβαλλε ποτέ μια σειρά όπως τα Στέκια. Κι επειδή έχω ακούσει ουκ ολίγα, ότι νομιμοποιώ λέει με τη θέση μου ως εξωτερικός συνεργάτης το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, εγώ δεν νομιμοποίησα ποτέ κανέναν. Δεν υπέγραψα καμία δήλωση μετανοίας, ούτε και αλλαξοπίστησα. Και, εν πάσει περιπτώσει, πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν θα δώσω.
 
Μόνο όποιος επέλεξε τη ρήξη με τον κόσμο στον οποίον ζούμε θεωρώ πως έχει δικαίωμα να ομιλεί, άσχετα εάν συμφωνώ ή διαφωνώ: από τον Παλαιοκώστα, μέχρι τον Ρωμανό. Οι υπόλοιποι, όπως τραγουδούσαν και οι Pop Group, «We’re All Prostitutes». Kαι, σαν σκηνοθέτης του κινηματογράφου στην Ελλάδα, ε, είμαι από τις μεγαλύτερες «πουτάνες». Και έχω δανειστεί κι από τοκογλύφους κι έχω κλέψει, ακόμη και τον ίδιο μου τον εαυτό, και έχω κάνει στο παρελθόν τα ανήκουστα προκειμένου να γίνει μια ταινία. 
 
Γι' αυτό που κάνω και μεταδίδεται από τη ΝΕΡΙΤ είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Κατά τα λοιπά, ζούμε σε μια χώρα όπου απουσιάζει η κριτική σκέψη κι όπου τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λέγονται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ένα τραγικό λάθος στον ορισμό, που αφήνει απέξω τον πολιτισμό –όχι τυχαία βέβαια. Ο πολιτισμός ήταν και είναι μια τσόντα μέσα στον νεοελληνικό πολιτισμό.


ΕΔΩ το σχόλιο που κάναμε για τα Στέκια

Η απάντηση του e-tetRadio τις επόμενες ημέρες, αφού συμβουλευτούμε πρώτα το νομικό μας γραφείο σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.