Τα τραγούδια του 2014 3ο μέρος

Τα τραγούδια του 2014 3ο μέρος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρίτο και τελευταίο μέρος με ακόμα μία δεκάδα που συμπληρώνει τα 30 τραγούδια που η στήλη ξεχώρισε για τη χρονιά που φεύγει.

21 Δεκεμβρίου 2014St Vincent – Digital Witness
Ίσως η σημαντικότερη γυναικεία παρουσία της τελευταίας δεκαετίας, η κυρία Annie Clark ή St Vincent δεν λέει κι αυτή να βγει από τις λίστες των καλύτερων κάθε που κυκλοφορεί κάτι καινούριο.


 
Caribou – Can’t Do Without You
Ο καναδός Dan Snaith έβγαλε ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι της εποχής. Ηλεκτρονικό, νωχελικό, χορευτικό, ψυχεδελικό και σχεδόν φευγάτο.


 
Perfume Genious – Queen
Αυτό, σας ομολογώ, είναι μέσα στα 5-6 πιο αγαπημένα μου της χρονιάς. Ο Mike Hadreas, πάντοτε προκλητικός και ευρηματικός, εδώ απογειώνεται.


 
The War On Drugs – Under The Pressure
Τα φιλαράκια του Kurt Vile συνεχίζουν κι αυτοί να μας προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα folk-americana τραγουδοποιίας ξεφεύγοντας από το σκοτεινό και μονότονο που χαρακτηρίζει πολλά από τα ονόματα τους είδους.


 
Sleaford Mods - Tied Up In Nottz
Δυο παράξενοι τύποι από το Νότιγχαμ, τα έκαναν όλα άνω-κάτω τραγουδώντας «The smell of piss is so strong / It smells like decent bacon». Ένα από τα συναρπαστικότερα και διασκεδαστικά φετινά τραγούδια.


 
Spoon - Rent I Pay
Επιστροφή και για τους τεξανούς Spoon με νέα δισκογραφική στέγη μετά από αρκετά χρόνια στην Merge Records και ένα άλμπουμ με τίτλο They Want My Soul.


 
Merchandise – Little Killer
Όταν η περίφημη 4AD επιλέγει ένα αμερικανικό punk σχήμα τότε καλά θα κάνουμε να τους προσέξουμε..


 
Sia – Chandelier
Οι περισσότεροι «ποιοτικοί» θα το απορρίψουν ως άκρως εμπορικό. Όμως, η Sia Kate Isobelle Furler ή σκέτο Sia έβγαλε ένα συναρπαστικό τραγούδι με ένα εξίσου συναρπαστικό βίντεο. Και μην το κρύβετε. Σχεδόν όλοι το σιγοτραγουδήσατε.


 
Shabazz Palaces - An Echo from the Hosts that Profess Infinitum
Οι Shabazz Palaces είναι, ίσως, το μόνο όνομα από το hip-hop που τράβηξε το ενδιαφέρον της κατεξοχήν alternative rock εταιρίας Sub Pop. Τυχαία; Καθόλου! Μιλάμε για το ντουέτο του Ishmael Butler των πρωτοποριακών Digable Planets και του Tendai «Baba» Maraire, γιού του πρωτοπόρου ροδεσιανού Abraham Dumisani Maraire.


 
Lana Del Rey – West Coast
Ίσως, η μοναδική φορά που η Lana Del Rey κατάφερε να με δελεάσει ακουστικά. Ακόμα δεν έχω βρει το μυστικό της επιτυχίας της.



Πατήστε εδώ για το 1ο μέρος της λίστας

Πατήστε εδώ για το 2ο μέρος της λίστας