30 άλμπουμ από το 2014 μέρος 3ο

30 άλμπουμ από το 2014 μέρος 3ο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρίτο και τελευταίο μέρος με τα αγαπημένα άλμπουμ της στήλης για το 2014 με το θηλυκό στοιχείο έντονο για ακόμα μία χρονιά που φάνηκε να ανήκει στις γυναίκες της μουσικής.

24 Δεκεμβρίου 2014Lykke Li - I Never Learn
 Ώριμη πια δημιουργός η σουηδέζα εξακολουθεί να είναι μία εξαιρετική στιχουργός ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της που μας αποκαλύπτει στον τρίτο της δίσκο.


 
St. Vincent – St. Vincent
Μπορεί αυτό το άλμπουμ να μην έχει μέσα τη σύνθεση που θα ξεχωρίζει ή αυτό που λέμε single με την κλασική έννοια, αλλά δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα από τα πολλά εξαιρετικά κομμάτια που συνθέτουν το συναρπαστικό ηχητικό και εγκεφαλικό παζλ της.


 
Perfect Pussy – Say Yes To Love
Αυτή την παρέα παιδιών από τη Νέα Υόρκη με το προκλητικό όνομα, αλλά και τις εμφανίσεις της Meredith Graves την είχα εντοπίσει τυχαία πολύ πριν κυκλοφορήσουν οτιδήποτε. Με το κανονικό τους ντεμπούτο (είχε προηγηθεί ένα βινύλιο ελάχιστων αντιτύπων) Say Yes To Love δικαιώνουν την αναμονή.


 
The War On Drugs – Lost In Dream
Ρίχνοντας μία νοσταλγική ματιά στη δεκαετία του ’70 οι War On Drugs ακούγονται σα να κουβαλάνε την κληρονομιά της πόλης τους, της πρώτης πρωτεύουσας των ΗΠΑ.Μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά σε αιχμαλωτίζει.


 
Hundred Waters – The Moon Rang Like A Bell
Μία γερή δόση Cocteau Twins, ολίγη από Portishead, μία πρέζα από λυρική Bjork, ίσως και λίγο This Mortal Coil και ιδού το αγαπημένο μου άκουσμα για το 2014.


 
Swans - To Be Kind
Θορυβοποιοί, αλλόκοτοι, πειραματιστές και εξερευνητές επιμένουν έστω και έξω από το κλίμα μιας εποχής που μοιάζει να βολεύεται στα δοκιμασμένα και τον συντηρητισμό. Και μόνο γι’ αυτό οφείλεις να τους εκτιμάς.


 
Future Islands – Singles
Από τα πιο στοιχειωμένα ακούσματα της φετινής χρονιάς. Ο Samuel T. Herring αναδεικνύεται σε ένα ξεχωριστό ερμηνευτή μπολιάζοντας την ατμοσφαιρική και έντονα 80s μουσική του με το υποκριτικό στοιχείο του ως ηθοποιός.


 
Sharon Van Etten - Are We There
Αυτό πρέπει να είναι το πιο συναισθηματικό άλμπουμ της Sharon Van Etten, μα δεν μας ενοχλεί καθόλου να γνωρίσουμε και την εύθραυστη πλευρά μιας σπουδαίας τραγουδοποιού.


 
Cloud Nothings - I’m Not Part Of Me
Οι ηχητικοί «τρομοκράτες» της παρέας του Dylan Baldi στο τέταρτο άλμπουμ τους ακούγονται ακόμα δυναμικοί και προκλητικοί.


 
EMA - The Future's Void
Επιθετική, γοητευτική, απόμακρη, ίσως, μερικές φορές, η Erika M. Anderson έχει ένα μοναδικό ταλέντο να ανακατεύει ήχους και είδη. Ταλέντο που μοιάζει να γίνεται ολοένα και καλύτερο από δίσκο σε δίσκο.