Οι ακροαματικότητες της Μεγάλης Βρετανίας

Οι ακροαματικότητες της Μεγάλης Βρετανίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια υπερδύναμη στον χώρο του ραδιοφώνου, παγκοσμίως. Όχι μόνο λόγω των πολυάριθμων προγραμμάτων του BBC, αλλά και λόγω του ανταγωνισμού, ανάμεσα στα ιδιωτικά ραδιόφωνα της χώρας, που είτε είναι τοπικά, είτε περιφερειακά καλύπτοντας τις περιοχές με αναμεταδότες (σε αρκετές περιπτώσεις, με αυτόνομο πρόγραμμα). 

03 Ιανουαρίου 2015
Η εταιρία RAJAR λοιπόν, είναι η υπεύθυνη εταιρία για την μέτρηση των ακροαματικοτήτων σε όλη την χώρα, παρουσιάζοντας δείγματα για περίπου 275 ραδιοσταθμούς, από 3 έως 5 φορές κάθε χρόνο. ΕΔΩ αναλυτικά οι πιο πρόσφατες ακροαματικότητες, που βγήκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέροντας τον αριθμό των ακροατών, τις ώρες ακρόασης, τα ποσοστά και μερίδια ακρόασης επί % κ.α. Στις μετρήσεις συμπεριλαμβάνονται τόσο τα αναλογικά ραδιόφωνα, στα FM αλλά και τα Μεσαία, όσο και τα ψηφιακά ραδιόφωνα, που εκπέμπουν στα DAB.

Από γενικής απόψεως, οι Βρετανοί δείχνουν να εμπιστεύονται το ίδιο συχνά με τους ιδιωτικούς σταθμούς (ίσως και περισσότερο, σε μερικές των περιπτώσεων) τα περιφερειακά ραδιόφωνα του BBC, που συγκεντρώνουν αθροιστικό ποσοστό 45,7%, έναντι 43,7% που συγκεντρώνουν όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα, μαζί.

Παρακάτω, ενδεικτικά, το μερίδιο ακρόασης επί %, των βασικών-εθνικής εμβέλειας προγραμμάτων του BBC.
 
1. Radio 2 17%
2. Radio 4 11,9%
3. Radio 1 6,9%
4. Radio 5 live 3,8%
5. Radio 6 Music 1,8%
6. Radio 3 1,1%
7. Radio 4 Extra 0,9%
8. Radio 1Xtra 0,6%
9. Radio 5 live sports extra 0,5%