Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-26 Ιανουαρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 19-26 Ιανουαρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρώτη λίστα για τη χρονιά και τα κορίτσια κυριαρχούν και πάλι. Η μουσική είναι γένους θηλυκού και οι Laura Marling, Waxahatchee, Sleater Kinney, Natalie Prass δεν δυσκολεύονται καθόλου να μας πείσουν…

19 Ιανουαρίου 2015Laura Marling – Short Movie
Το πρώτο σπουδαίο άλμπουμ που περιμένουμε αυτή τη χρονιά είναι το Short Movie της Laura Marling, μιας από τις σημαντικότερες τραγουδοποιούς του καιρού μας. Το ομότιτλο τραγούδι που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 μας προδιαθέτει πολύ θετικά.

 
Mark Knopfler – Beryl
Κι από το νέο αίμα πάμε στον παλιό και αγαπημένο Mark Knopfler, ο οποίος επιστρέφει με ένα τραγούδι αφιερωμένο στον συγγραφέα Beryl Bainbridge. Όσο για το άλμπουμ, θα έχει τίτλο Tracker και θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου.


 
Django Django - First Light
Το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους που ήταν κι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς. Τρία χρόνια μετά επιστρέφουν για το δύσκολο δεύτερο βήμα με ένα τραγούδι έκπληξη που συνδυάζει την synth pop με τους Beach Boys, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό.


 
Matthew E. White - Rock 'n' Roll is Cold
Ακούγοντας το νέο του τραγούδι δεν είσαι σίγουρος αν μιλάει σοβαρά ή κάνει πλάκα, αλλά πόση σημασία έχει όταν είναι τόσο απολαυστικά κυνικός και ψύχραιμος;


 
Natalie Prass – My Baby Don’t Understand Me
H Natalie Prass, όμως, κάθε άλλο παρά σε μπερδεύει με το σχεδόν σπαρακτικό ερωτικό της ύμνο που θα ζήλευε κι η Jenny Lewis στης οποίας την μπάντα έπαιζε μέχρι πρότινος.


 
Waxahatchee – Air
Περισσότερο ροκ και ατίθαση η Katie Crutchfield που δύο χρόνια πριν μας χάρισε ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Επιστροφή τον Απρίλιο.


 
Sleater-Kinney – Α New Wave
Και μιας και μιλάμε για ατίθασα κορίτσια ας δούμε και τις ιέρειες του είδους οι οποίες μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ No Cities To Love. Το βίντεο για την προώθηση είναι κι αυτό εξίσου ευρηματικό.




 
Doldrums – Hotfoot
Όταν ξεκινάς με remixes των Portishead όπως ο καναδός Airick Woodhead ή Doldrums, αν προτιμάτε, καταθέτεις τα καλύτερα διαπιστευτήρια και μας δικαιώνεις με το νέο σου τραγούδι, προπομπό του δεύτερου άλμπουμ σου.


 
Chastity Belt - Time to Go Home
Η Julia Shapiro σημαδεύει με τα μπλαζέ και σχεδόν αυθάδικα φωνητικά της τον ήχο των Chastity Belt.


 
Ryley Walker - Primrose Green
Η αναβίωση της φολκ δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά η δεξιοτεχνία του Ryley Walker στην κιθάρα και κάποια ομοιότητα του ήχου του με τον Tim Buckley δεν μπορούν να σε αφήσουν αδιάφορο.