Τα τραγούδια της εβδομάδας 2-9 Φεβρουαρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 2-9 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μακριά από διαπραγματεύσεις και νομισματικές αγωνίες η μουσική αφουγκράζεται και συνεχίζει. Οι Calexico επιστρέφουν την ίδια ώρα που ο άνθρωπος που τους έκανε δημοφιλείς στη χώρα μας κάνει ασκήσεις κυνισμού στην πολιτική σκηνή.

02 Φεβρουαρίου 2015Calexico - Cumbia de Donde
Οι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό αμερικανοί της μεξικανο-αμερικάνικης συνοριογραμμής είναι και πάλι εδώ συναντώντας ξανά την εξίσου αγαπητή Amparo Sanchez. Το νέο τους άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου με τίτλο Edge of the Sun.


 
Toro Y Moi - Empty Nesters
Αρκετά μακριά από τα σύνορα με το Μεξικό, στη Βόρεια Καρολίνα, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ ο Chazwick Bradley Bundick μπορεί να δανείζεται ένα κατά το ήμισυ ισπανικό όνομα (και γαλλικό κατά το άλλο του μισό) καθώς ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Toro Y Moi (Τόρο Ι Μουά), μα η μουσική του πολύ λίγη σχέση έχει με το λατινικό ταμπεραμέντο των Calexico. Chillwave τον χαρακτηρίζουν, αλλά και πάλι είναι αρκετά πολυσυλλεκτικότερος για να «φυλακιστεί» σ’ αυτό τον όρο.


 
Title Fight - Rose Of Sharon
Στα ανατολικά των ΗΠΑ μένουμε και ανεβαίνουμε βορειότερα στην Πενσυλβάνια για να συναντήσουμε τους σκληρότερους Title Fight. Αμερικανικό punk με αρκετά στοιχεία από τα 70s.


 
Viet Cong – Silhouettes
Και μιας και είπαμε για punk από τα seventies ας πάμε ακόμα βορειότερα, στον Καναδά, όπου μια παρέα τεσσάρων παιδιών ακούγεται τόσο φρέσκια όσο και αναχρονιστική ταυτόχρονα. Σχήμα οξύμωρο μα ποιος νοιάζεται αλήθεια;


 
Taman Shud - Viper Smoke
Οι Λονδρέζοι Taman Shud έχουν μία εμμονή με τον θάνατο. Η μουσική τους αντίθετα θα μπορούσε να ξυπνήσει και νεκρό. Το όνομά τους είναι μία έκφραση από τα φαρσί για τον θάνατο. Είναι όμως και η «ετικέτα» μιας από τις πιο μυστηριώδεις περιπτώσεις δολοφονιών στην παγκόσμια ιστορία.


 
Petite Noir – Shadows
Πίσω από το όνομα Petite Noir κρύβεται ένας 24χρονος από το Κέιπ Τάουν ονόματι Yannick Ilunga. Μπορεί να σας θυμίσει από τον Kanye West μέχρι τον James Blake και τον SBTRKT, αλλά ο ίδιος χαρακτηρίζει τη μουσική του noir wave. Όπως κι αν έχει είναι ένα από τα περισσότερο υποσχόμενα πράγματα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.


 
Milk Teeth – Mellon Blade
Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο από τους τέσσερις πιτσιρικάδες με το όνομα που δεν σου αφήνει περιθώριο να ξεγελαστείς για την ηλικία τους.


 
Hanni El Khatib - Moonlight
Καρπός ενός ζευγαριού μεταναστών από τις Φιλιππίνες και την Παλαιστίνη, ο Hanni El Khatib ακούγεται τόσο μα τόσο αμερικανός με το μοναδικό μίγμα soul, disco, blues και rock που παντρεύονται στις συνθέσεις του ωσάν αυτό να ήταν το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο. Απολαυστικός!


 
Carl Barât and The Jackals – Glory Days
Τους Libertines δεν τους λάτρεψα και ποτέ. Για να είμαι ειλικρινής, η υπερβολική και δυσανάλογη της αξίας τους, δημοσιότητά τους με απωθούσε. Ο 36χρονος πια Carl Barât, όμως, σαφώς αποστασιοποιημένος από όλα τα προαναφερθέντα εξακολουθεί να γράφει απολαυστικό και αυθεντικό ροκ.


 
Death Cab for Cutie - Black Sun
Κλείσιμο αυτής της εβδομάδας μέσα στην μελαγχολική ατμόσφαιρα που με μαεστρία ξέρουν να φτιάχνουν οι αγαπημένοι Death Cab for Cutie που επιστρέφουν με νέα δουλειά μετά την αποχώρηση του Chris Walla. 31 Μαρτίου η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ