Ακούστε ποδόσφαιρο από τα... Μεσαία

Ακούστε ποδόσφαιρο από τα... Μεσαία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΝΕΡΙΤ μας γυρίζει τέσσερις-πέντε δεκαετίες πίσω προκειμένου να ακούσουμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Κυριακής. Back to the future, το ακόμα πιο κακό είναι πως έχουν καταργήσει και τα βραχέα (με πολλούς ναυτικούς και φορτηγατζήδες να «στολίζουν» με τα κατάλληλα λόγια την προηγούμενη κυβέρνηση). 

08 Φεβρουαρίου 2015
Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά. Σήμερα το πρωί λάβαμε στο inbox μας από τον αναγνώστη μας Χρήστο Αντωνόπουλο το παρακάτω μήνυμα: «Γράψτε κάτι για το σημερινό κατάντημα του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ η οποία ανακοίνωσε από το facebook οτι το ντέρμπι ΠΑΟΚ Ολυμπιακός θα το μεταδώσουν από τα μεσαία λόγω βουλής. Αυτά παθαίνουν αφού δεν έχουν αθλητικό ραδιόφωνο Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ έρχεται».
 
Νωρίτερα είχε εκδοθεί ένα δελτίο τύπου από τη ΝΕΡΙΤ που μας ενημέρωνε πως «την Κυριακή στις 19.00, το Πρώτο θα μεταδώσει την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τις συχνότητες 105.8, 100.9 και 91.6  στην Αττική, καθώς και από τις τοπικές συχνότητες το Πρώτου στα FM σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, την ίδια ώρα οι αγώνες ποδοσφαίρου που θα βρίσκονται σε εξέλιξη (και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού) θα μεταδίδονται στην Αττική από τους 101.8 στα FM και πανελλαδικά από τους 729 χιλιοκύκλους στα μεσαία». Το θεωρούν δε μεγάλη επιτυχία: «Για μια ακόμα φορά, το Πρώτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ εφαρμόζει στην πράξη το σλόγκαν "πρώτο στην ενημέρωση, πρώτο στα σπορ"».  Ας γελάσουμε...

Η «πατέντα» ξεκίνησε από την περίοδο που λειτουργούσε η ΕΔΡ κι εφαρμόζει για άλλη μία (και τελευταία;) φορά η ΝΕΡΙΤ. Mix grill και ό,τι κάτσει. Αυτά κάνει η απουσία της ΕΡΑ Σπορ λόγω της απόφασης των ιθυνόντων της ΝΕΡΙΤ να μην θέσουν σε λειτουργία αθλητικό ραδιόφωνο
 
Η διοίκηση του Πρώτου Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ δικαιολόγησε μέσω facebook την απόφασή της αυτή: «Μήπως θα θέλατε να "λογοκρίνουμε" τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης; Η μετάδοση των αγώνων για μιάμιση, περίπου, ώρα θα συνεχισθεί από τους 101,8 στην Αττική και τους 729 στα μεσαία σε όλη την Ελλάδα. Έχετε κάτι καλύτερο να μας προτείνετε; H αθλητική ενημέρωση είναι, προς το παρόν, ενταγμένη στο Πρώτο Πρόγραμμα, πιστεύουμε με πολύ ικανοποιητικό τρόπο. Για να υπάρξει αυτόνομος αθλητικός σταθμός χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, καθώς και πομποί και συχνότητες πανελλαδικά. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την πανελλαδική μετάδοση του Δεύτερου, του Τρίτου ή του Kosmos. Μια ενδιάμεση λύση θα ήταν, βέβαια, η δικτύωση με τους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς, όταν, όμως, θα επαναλειτουργήσουν στο πλαίσιο ενός "ενιαίου συστήματος". Έως τότε υπομονή και ψυχραιμία».

Αλλά κι αυτό που σημειώνουν; «Μήπως θα θέλατε να "λογοκρίνουμε" τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης;». Ντροπή και που το λένε, έστω κι αν το ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ δεν έχει καμία σχέση με την τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ. Δεν θυμάστε (κύριοι της τηλεόρασης) όταν λογοκρίνατε την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ; Αλλά για την επική κωλοτούμπα της ΝΕΡΙΤ (έγινε ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά) θα τα πούμε αύριο-μεθαύριο.