Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-16 Φεβρουαρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 9-16 Φεβρουαρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κι ενώ εκατοντάδες νέα κορίτσια κατακλύζουν τα charts η –σε λίγο εξηντάρα- Madonna επιμένει ανατρέχοντας μάλιστα στην πρώτη της νεότητα και την περσόνα sex-symbol. Κάποια άλλα κορίτσια γυρίζουν την πλάτη στο star system και βγάζουν τη γλώσσα στο σύστημα μέσα από τα τραγούδια της εβδομάδας.

09 Φεβρουαρίου 2015Purity Ring - Begin Again
35 χρόνια ζωής κλείνει η δισκογραφική 4AD και τιμής ένεκεν ξεκινάμε τη λίστα της εβδομάδας με τη νέα ηχογράφηση των ατμοσφαιρικών καναδών Purity Ring. Another Eternity θα είναι ο τίτλος του νέου τους άλμπουμ που θα βγει σε ένα περίπου μήνα.


 
Coleen Green – TV
Κι από το Μόντρεαλ του Καναδά στο Λος Αντζελες για να συναντήσουμε την 30άρα πια Colleen Green με την κοριτσίστικη και πιασάρικη power pop της στο πρώτο άλμπουμ που συνοδεύεται από κανονική μπάντα, αφού, μέχρι σήμερα, τα έκανε όλα μόνη της. Ένα από τα ονόματα του μήνα για το αμερικανικό Spin.


 
Slutever – Smother
Μένουμε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ για να γνωρίσουμε ακόμα μία παρέα κακών κοριτσιών με προκλητικό, μάλιστα, όνομα. Το punk στην πιο φωτεινή του εκδοχή.


 
Courtney Barnett - Pedestrian At Best
Η αυστραλέζα Courtney Barnett δεν μοιάζει να θέλει να προκαλέσει γιατί είναι εκ φύσεως προκλητική και θυμωμένη, ίσως κι αυτό βγαίνει αυθόρμητα από την μουσική της.


 
Σtella - Made To Attack
Η Σtella, καθόλα ελληνίδα, είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες περιπτώσεις της ιδιαίτερα παραγωγικής εγχώριας electropop σκηνής. Μετά από μία σειρά συνεργασιών με ονόματα όπως αυτά των My Wet Calvin, Sillyboy, Coti K., Expert Medicine, Nteibint, Sad Disco και τη συμμετοχή της στους Fever Kids και Chest αποφάσισε να κυκλοφορήσει την πρώτη προσωπική της δουλειά.


 
Prins Obi – Notions
Ο Prins Obi και η παράξενη ανάμιξη electro, pop και ψεχεδέλειας, κυκλοφόρησε το άλμπουμ του στα τέλη του ’14, μα τώρα γύρισε και το πρώτο του βίντεο για το ομότιτλο τραγούδι.


 
Madonna - Living For Love
Όσο για την Madonna, το έχει βάλει σκοπό να μην μας αφήσει ποτέ σε ησυχία. Νέο άλμπουμ, το οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο και ένα νέο χορευτικό single από τα παλιά (τα πολύ παλιά, για την ακρίβεια). Ενδιαφέρουσα αναδρομή όσο κι αν γνωρίζοντας την ηλικία της σου κάθεται λίγο παράξενη η «λίγο κορίτσι-λίγο ενήλικη» συμπεριφορά της.


 
Oh Wonder - Lose It
Οι λονδρέζοι Oh Wonder, αντίθετα, ακούγονται πολύ πιο φρέσκοι παρότι χρησιμοποιούν αρκετά καθιερωμένα συστατικά με την ολίγον χαλαρή electropop τους.


 
Unknown Mortal Orchestra - Multi-Love
Αρκετά πιο ψαγμένοι και ανήσυχοι οι αμερικανο-νεοζηλανδοί Unknown Mortal Orchestra επιστρέφουν τον Μάιο με το τρίτο τους άλμπουμ και δεύτερο για την ετικέτα της Jagjaguwar. Μία από τις λίγες εταιρίες που μπορούν να στεγάσουν παρόμοιες μουσικές αναζητήσεις.


 
GABI – Fleece
Πίσω από το όνομα Gabi κρύβεται η νεοϋορκέζα Gabrielle Herbst, η οποία θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της σε λίγο καιρό. Όμως, έχει καταφέρει ήδη να μας σαγηνέψει με μία σιερά τραγουδιών της που παρουσιάζει από το ’14 μέσα από το Internet. Όμορφη φωνή, ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.