Ένα ραδιόφωνο σε χρώμα πορτοκαλί...

Ένα ραδιόφωνο σε χρώμα πορτοκαλί...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι το portokali radio, το τρέχει η Μαριλένα Κατσίμη και ήδη βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα. 

26 Φεβρουαρίου 2015
Εκπέμπει ήδη με 14ωρο καθημερινό ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές για την αλληλεγγύη, τα κινήματα, τις συλλογικότητες κ.ά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετέχουν εθελοντές, από διαφορετικούς χώρους. Ιδιοκτησιακά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ομάδα του «105.5 Στο Κόκκινο» και συστεγάζεται στον ημιόροφο του ίδιου κτιρίου. «Θέλουμε να μας δείτε με συμπάθεια γιατί πολλοί από μας δεν είμαστε επαγγελματίες, κάποιοι μάλιστα ηχογραφούν τις εκπομπές από το σπίτι τους γιατί δε μένουν καν στην Αθήνα, έχουμε όμως να σας πούμε πολλά και μαζί να αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει» γράφουν στο site τους. Τις εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι, μουσικοί, ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, ιερείς, ακτιβιστές, άνεργοι, φοιτητές κ.ά. 
 
Μιλήσαμε με τη Μαριλένα Κατσίμη, ολόκληρη τη συνέντευξη θα τη διαβάσετε τη Δευτέρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ετοιμάζουμε για εκείνη τη μέρα ένα μεγάλο αφιέρωμα στα ΜΜΕ που έχουν φτιαχτεί για την Αλληλεγγύη και τα κινήματα, γενικότερα. Εδώ, στο e-tetRadio, τη ρωτήσαμε μόνο ένα πράγμα να μας πει: αν ένα ραδιόφωνο είναι βασικά κάτι που στήνεται με κοινωνικό σκοπό ή για την ψυχαγωγία του κοινού; «Το Πορτοκαλί έχει στηθεί και στις δύο βάσεις» απαντά η Μαριλένα. «Αν δεν σε ακούσει κανείς δεν μπορείς να επιτελείς κοινωνικό σκοπό. Γι αυτό πριν ξεκινήσουμε να εκπέμπουμε κάναμε πάρα πολλά δοκιμαστικά και με εκπαιδευτή τον Βαγγέλη Βέκιο που έχει στήσει πολλά ραδιόφωνα γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Εγώ συγκινούμε πολλές φορές όταν ακούω τις εκπομπές κυρίως όσων ξεκίνησαν τελείως ερασιτεχνικά και πως εξελίσσονται. Όποτε βρεθώ σπίτι συνδέω τον υπολογιστή με το στερεοφωνικό, και απολαμβάνω τις εκπομπές και την εξαιρετική μουσική. Α! και φυσικά στέλνω μηνύματα στην αγαπημένη μου πορτοκαλί ομάδα! Οι εκπομπές του πορτοκαλί έχουν μεν κοινό όχημα την αλληλεγγύη αλλά δεν κάνουν κατήχηση, ούτε είναι σοβαροφανείς. Υπάρχουν εκπομπές που πραγματεύονται δύσκολα θέματα αλλά και πιο ανάλαφρα. Βάζουμε συναίσθημα αλλά δεν κάνουμε μελοδράματα. Είμαστε με το χιούμορ μας και το χαβαλέ μας σοβαροί».

Να σας πούμε πως το ακούσαμε κάποιες μέρες το Πορτοκαλί Ραδιόφωνο και είναι πολύ καλό, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Γίνεται με μεράκι.