Είδαμε: Κατερίνα Μακαβού, σαν αερικό…

Είδαμε: Κατερίνα Μακαβού, σαν αερικό…
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η προχθεσινή ημέρα ήταν «φορτωμένη». Όπως όλες, εδώ που τα λέμε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Έφυγα από το σπίτι στις 7 το πρωί και ήταν 11 το βράδυ και ακόμα δεν είχα επιστρέψει. Το liveτης Κατερίνας Μακαβού στο Σταυρό του Νότου (5/3) είχε ξεκινήσει (τα κοινωνικά δίκτυα είχαν επιτελέσει εγκαίρως το ρόλο του πληροφοριοδότη). 

07 Μαρτίου 2015
Του Γιώργου Μυζάλη

Από μέρες έλεγα ότι θέλω να πάω και, παρά την κούραση, ξεκίνησα για το Νέο Κόσμο. Μπαίνοντας, ήρθα αντιμέτωπος με ένα μαγαζί μισογεμάτο (σαν εκείνο το ποτήρι που πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι πάντοτε ως τέτοιο), αλλά και μια σκηνή γεμάτη και «γεμάτη».

Και εξηγούμαι: Η σκηνή ήταν γεμάτη από τη φυσική παρουσία μιας full band καλοδουλεμένης με ενδιαφέρουσες διασκευαστικές προσεγγίσεις σε γνωστά τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής και παγκόσμιας τραγουδοποιίας. Η σκηνή, όμως, ήταν και «γεμάτη» από την παρουσία μιας ερμηνεύτριας/τραγουδοποιού με «υπνωτιστικές ικανότητες». Γιατί τις έχει αυτές η Κατερίνα Μακαβού. Με τη μελαγχολική φωνή της, με το ήρεμο παίξιμό της στην κιθάρα, με τις λιτές μίνιμαλ κινήσεις που κάνει με το σώμα της και, τέλος, με την συγκίνηση που μεταφέρει από σκηνής στο ακροατήριο. Συγκίνηση, τόσο με τα δικά της τραγούδια, αλλά και τόσο με τις επιλογές της σε άλλα γνωστά μουσικά έργα. Δεν μπορώ ακόμα να ξεπεράσω την έκπληξη που ένιωσα ακούγοντάς την να ερμηνεύει ένα «κρυμμένο διαμάντι» της ελληνικής δισκογραφίας, το «Θα κλείσω το παράθυρο» (μουσική: Μάνος Λοΐζος – στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος) και την συγκίνηση μιας άλλης επιλογής του playlist, με τον «Αχιλλέα από το Κάιρο» (μουσική – στίχοι: Κώστας Τουρνάς). 
 
Τραγουδάει και κινείται σαν αερικό στο χώρο η Κατερίνα. Και, «φωνάζει» ότι βρίσκεται μέσα στο φυσικό της περιβάλλον επί σκηνής, σαν το ψάρι στο νερό. Μακάρι ο σκληρός, αφιλόξενος και ανταγωνιστικός χώρος της μουσικής βιομηχανίας να έχει μια θέση για την Κατερίνα Μακαβού, γιατί την αξίζει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή η μουσική αυτή καθεαυτή δεν ταυτίζεται, ούτε εξαρτάται, από τη μουσική βιομηχανία και τις νόρμες της, είμαι βέβαιος ότι η Κατερίνα θα φτιάχνει πάντοτε όμορφα τραγούδια. Και θα τα τραγουδάει σε μισογεμάτες σκηνές, σε ακροατήρια που ψάχνουν και ψάχνονται. Ανάμεσά τους θα με βρείτε και μένα. Γιατί ο ευρών αμειφθήσεται. 
 
Υ.Γ. Παρόντες στη βραδιά και ο Μίλτος Πασχαλίδης με τη Μιρέλα Πάχου. Ανέβηκαν στο τέλος στη σκηνή και παίξανε παρέα. Έτσι απλά. Κάτι θα ξέρουν κι εκείνοι.