Τα τραγούδια της εβδομάδας 9 – 16 Μαρτίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 9 – 16 Μαρτίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάπου στο περιθώριο της μουσικής βιομηχανίας εξελίσσονται πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις. Ριζοσπαστικές ιδέες και αντιλήψεις, αναζητήσεις  εντός και εκτός των γνωστών μας ορίων και πάνω απ’ όλα η ανησυχία που σιγοκαίει σαν φιτίλι και καταλήγει σε πυροτέχνημα…

09 Μαρτίου 2015Deerhoof - What Have You Done for Me Lately
Πολυσυλλεκτικοί σίγουρα οι Deerhoof και αλλοπρόσαλλοι μα γοητευτικοί μουσικά οι Deerhoof αποφασίζουν να γίνουν κομματάκι πιο κατανοητοί ή μήπως να κάνουν δυσνόητη την Janet Jackson; Όπως κι αν έχει, η διασκευή τους είναι απολαυστική.


 
LA Priest – Oino
Και μιας και ξεκινήσαμε αλλόκοτα ας συναντήσουμε και τον κύριο Sam Dust κρυμμένο πίσω από το καλλιτεχνικό του LA Priest, που αποφασίζει να συνεχίσει σε σόλο πορεία υπογράφοντας στην Domino, η οποία πλέον θα δίνει στέγη στις μουσικές του ηλεκτρονικές αφηγήσεις.


 
Screaming Females – Hopeless
Ημέρα της γυναίκας η χθεσινή κι η Marissa Paternoster, leader των Screaming Females που παρόλα αυτά αποτελούνται από δύο ακόμα αγόρια, είναι μία από τις αντιπροσωπευτικότερες φιγούρες της νέας punk – rock σκηνής της Αμερικής.


 
Joanna Gruesome - Last Year
Όσο για τους ουαλούς Joanna Gruesome δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε το ίδιο, αλλά σαφώς δίνουν ενέσεις ενέργειας στο γερασμένο ροκ με την επιθετική τους γλώσσα και τον εκρηκτικό τους ήχο. Αυτό είναι το πρώτο δείγμα από το δεύτερο, αναμενόμενο τον Απρίλιο, άλμπουμ τους.


 
The Prodigy - Wild Frontier
Κι ανάμεσα σε όλα αυτά τα νέα και ανήσυχα παιδιά να σου και οι γερόλυκοι Prodigy που επιστρέφουν πιστοί στην cyber punk αντίληψή τους.


 
Gangrene - Play It Cool Feat Samuel T. Herring (of Future Islands) & Earl Sweatshirt
Και μιας και μιλάμε για cyber πραγματικότητα χωνόμαστε στην ψηφιακή πραγματικότητα του Grand Theft Auto όπου το ραπ ντουέτο των Gangrene συναντά τον εξαιρετικό κύριο Samuel T. των Future Islands και τον Earl Sweatshirt σε μια ιστορία εγκλήματος και παράνομης ζωής στους αμερικανικούς δρόμους.


 
Chromatics - I Can Never Be Myself When You're Around
Επιστροφή και για το ντουέτο των Chromatics που μας εντυπωσίασαν με τις ευρηματικές τους διασκευές, κυρίως. Όταν είσαι κοντά μου τα χάνω, τραγουδούν με λίγα λόγια. Το νέο τους πόνημα μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το Soundcloud.


 
Jenny Hval - That Battle Is Over
Η νορβηγίδα Jenny Hval αντιθέτως επιλέγει την μοναχική πορεία κάτι που βγαίνει και από τις συνθέσεις της που ξεχειλίζουν μελαγχολία. Το απόλυτο soundtrack της μοναξιάς.


 
Westkust – Swirl
Παραμένουμε στην σκανδιναβική χερσόνησο για να συναντήσουμε αυτή την παρέα πέντε νέων παιδιών από τη Σουηδία με έναν ήχο που δεν ξαφνιάζει μεν, καθώς δεν έχει πολλά πρωτότυπα να προσφέρει, γοητεύει όμως με την ενέργειά του.


 
Colleen - Captain of None
Η Cécile Schott ή Colleen είναι ο ορισμός του μοναχικού δημιουργού, καθώς με τη βιόλα της και τα διάφορα samples από κομπιούτερ καταφέρνει να φτιάχνει υπέροχες ατμόσφαιρες, άλλοτε εξώκοσμες και άλλοτε ευαίσθητες και εύθραυστες όσο και η φωνή της.