Δεν πληρώνει το Mega, για να πληρώνεται ο Πρετεντέρης

Δεν πληρώνει το Mega, για να πληρώνεται ο Πρετεντέρης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ειρωνεύεται την κυβέρνηση ο καλός συνάδελφος για την πρόθεσή της να μαζέψει χρήματα από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. 

30 Μαρτίου 2015
Σε αυτά είναι πρώτος ο Γιάννης Πρετεντέρης, στη στήλη του στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Ξέρει να χειρίζεται άριστα το λόγο, είναι όσο πρέπει ειρωνικός, μπορεί να πηγαίνει τη συζήτηση εκεί όπου θέλει. Και νοιάζεται και για το συμφέρον των εργοδοτών του. Γιατί λοιπόν να πληρώσουν τα κανάλια για τις συχνότητες; Μήπως θα μαζευτούν πολλά χρήματα, νομίζετε; Και να τα ειρωνικά σχόλια:
 

 
Η κυβέρνηση υπολογίζει τα έσοδα από την αδειοδότηση των καναλιών στα 350 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε στους... θεσμούς. Ενώ το 1ο μνημόνιο (πτου, πτου, πτου... ) ανέβαζε το ποσό στα 480 εκατομμύρια σε βάθος τετραετίας. Υπερφιλόδοξα μοιάζουν όλα αυτά, σύμφωνοι, αλλά έστω και κάποιες δεκάδες εκατομμυριάκια να μαζευτούν, πειράζει; Να συγκεντρωθούν από τα κανάλια στα οποία δουλεύετε κύριε Πρετεντέρη μου και τα οποία δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν πολλά χρόνια τώρα. Εσείς όμως αμείβεστε κανονικά, έτσι; Και αδρά να υποθέσουμε. 
 
Λίγα σας φαίνονται, ακόμα; Τότε να ισχύσει αυτό που μας έγραψε ένας φίλος στο twitter: ο φόρος αυτός να επιβληθεί στα κανάλια αναδρομικά και με τόκους...

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα σημερινά ΝΕΑ. Θα λέγαμε πως δεν μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, έλα όμως που οι κρεμασμένοι στη συγκεκριμένη περίσταση είμαστε εμείς...