O πρώτος Υπουργός Πολιτισμού που πήγε στο Fuzz

O πρώτος Υπουργός Πολιτισμού που πήγε στο Fuzz
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκος Ξυδάκης, ο καινούργιος Υπουργός Πολιτισμού προτίμησε για το Σαββατόβραδο τη συναυλία του Thurston Moore! Ούτε Στέγη των Γραμμάτων και των Τεχνών, ούτε Μέγαρο Μουσικής, ούτε Λυρική Σκηνή. Αλλά στο Fuzz Live Music Club στην Πειραιώς να ακούσει μαζί μας κάτι κιθάρες (James Sedwards!) σαν αυτές που δεν έχουμε ακούσει ποτέ πριν. 

26 Απριλίου 2015
Ο James Sedwards είναι ο κιθαρίστας αυτός για τον οποίον ο John Peel είχε πει το αμίμητο: «Είναι ο πρώτος άνθρωπος που δεν είναι ποδοσφαιριστής και τον οποίο ζηλεύω». Το live γενικά χθες το βράδυ ήταν επικό, έβλεπες στη σκηνή μία μπάντα με απίστευτους παίχτες. Ο Thurston Moore στην κιθάρα και τη... διεύθυνση της... ορχήστρας, ο Steve Shelley των Sonic Youth στα ντραμς, η Debbie Googe από τους My Bloody Valentine στο μπάσο και, επαναλαμβάνω, ο James Sedwards στην κιθάρα σαν κάτι το εξωπραγματικό.


 
Αλλά ήταν εκεί, ανάμεσα στα 800 άτομα περίπου που βρέθηκαν στο Fuzz και ο ΥΠ.ΠΟ. Νίκος Ξυδάκης. «Είναι ο Ξυδάκης εδώ, τον είδες» μου λέει ο Φώτης Βαλλάτος κάποια στιγμή (δική του η παραπάνω φωτογραφία), «στο αριστερό μπαρ κάθεται». Ένας Υπουργός Πολιτισμού στο Fuzz για τον Thurston Moore; Δεν το λες και το πιο συνηθισμένο πράγμα στην Ελλάδα. Σκεφτείτε μόνο τους προηγούμενους υπουργούς που είχαμε και θα καταλάβετε. Από τον Γιώργο Βουλγαράκη μέχρι τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ελάτε να κόψουμε φλέβες όλοι μαζί, μην με αφήνετε μόνο μου σας παρακαλώ. Τους φαντάζεστε στο Fuzz; Ούτε απ' έξω. Να μην πάμε και στον Αντώνη Σαμαρά, έναν υπουργό Πολιτισμού που έχουμε να τον θυμόμαστε από τους διορισμούς Καλαματιανών στο Μουσείο της Ακρόπολης, τέτοια ξεφτίλα. 
 
Αρχισυντάκτης του καλλιτεχνικού της Καθημερινής ο Νίκος Ξυδάκης, προφανώς και κάτι θα είχε ακούσει για Thurston Moore παλιότερα. Εκτός κι αν τον ενημέρωσε κάποιος από τους συμβούλους του, πράγμα το οποίο δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό (αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Τον αναζητήσαμε εκεί στο μπαρ, δεν τον πετύχαμε, μάλλον είχε πάει πιο μπροστά! Ήταν στο encore όταν ρωτήσαμε τους σεκιούριτι στην έξοδο μήπως κι έφυγε νωρίτερα. «Όχι είναι ακόμα μέσα» μας είπαν. Πως ήταν όταν ήρθε, επέμενα. «Μια χαρά, απλός και προσηνής, με την παρέα του χωρίς θόρυβο, χωρίς να ζητήσει κάτι ξεχωριστό». Αγόρασε μάλιστα κανονικά το εισιτήριό του, δεν πήρε πρόσκληση, ήρθε, είδε τη συναυλία ήρεμα και απλά.
 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανεβάσαμε το παρακάτω tweet:

Δεν ήθελα και πολύ τα παιδιά του Popaganda, ο Άρης και ο Θοδωρής να προσκαλέσουν τον υπουργό να μας ακολουθούσε και μετά, όπου πηγαίναμε: 


Τώρα που το σκέφτομαι στο Fuzz είχε κάνει το πάρτι του γάμου της και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ναι! (κάνουμε και κοσμικό ρεπορτάζ) Με την Ραχήλ Μακρή να κλέβει την παράσταση. Αλλά δεν είναι το ίδιο, δεν είχε συναυλία τότε.