Ποιο ραδιόφωνο ανακάλυψε πρώτο την Kovacs;

Ποιο ραδιόφωνο ανακάλυψε πρώτο την Kovacs;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ευχάριστη διαπίστωση με τη συναυλία της Kovacs την Παρασκευή στον Βοτανικό και τον πολύ κόσμο είναι η εξής: το ραδιόφωνο μπορεί ακόμα να βγάζει χιτ που θα τονώσουν τη συναυλιακή αγορά στην Ελλάδα. Το ραδιόφωνο έχει ακόμα δύναμη. 

27 Απριλίου 2015
Όπως συνέβαινε και παλιά δηλαδή, τότε που έπαιζε ένα όνομα ο Ρόδον FM και γέμιζε μετά το Ρόδον Club. Θυμάμαι τους Walkabouts την εποχή του New West Motel να έρχονται στην Αθήνα και να κάνουν δύο ξεγυριστά sold out στο Ρόδον.
 
Να λοιπόν και η Kovacs. Άγνωστη, νέα καλλιτέχνις, new entry, ήρθε στην Ελλάδα χωρίς καν να έχει βγάλει το ντεμπούτο της άλμπουμ, ήρθε τη μέρα ακριβώς που το κυκλοφορούσε. Και, όμως, κατάφερε και μάζεψε με ένα μόνο κομμάτι στην ουσία, μία μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, δύο χιλιάδες θεατές. Η δύναμη του ραδιοφώνου που σας λέω στην αρχή. Δεν είναι συνηθισμένο ως γεγονός, σπάνιο πολύ και το ξέρω, ένα τέτοιο όνομα, άντε δύο να βγαίνουν μέσα σε μία χρονιά. Πέρυσι ήταν η Indila με το Dernière Danse, φέτος η Kovacs με το My Love.
 
Ποιο είναι ο ραδιοσταθμός όμως που ανακάλυψε πρώτος την Kovacs; Σύμφωνα με το Media Inspector, με τα δικά του στοιχεία, το τραγούδι καταγράφηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου πέρυσι το καλοκαίρι στον «Εν Λευκώ 87.7», στις 6 και μισή το απόγευμα, το έπαιξε ο Σάκης Τσιτομενέας. Απευθυνθήκαμε στο σταθμό και μας είπαν πως το τραγούδι το ανακάλυψε ο Τσιτομενέας πιο πριν ακόμα και το μετέδωσε πρώτη φορά στις 2 Ιουλίου
 
Στις 18 Ιουλίου το έπαιξε και ο «Pepper 96.6» αλλά δύο ώρες πιο μετά από τον Εν Λευκώ ενώ την ίδια ημέρα ακούστηκε και στον (έκπληξη!) Real FM της Θεσσαλονίκης.  Είναι η μέρα προφανώς που το έστειλε στα ραδιόφωνα η δισκογραφική της εταιρία, η Warner, άλλωστε εκείνη την ημέρα το πήρε και το Media Inspector για να το προσθέσει στους καταλόγους του.  
 
Από την αρχή του 2015, το My Love έχει παίξει (τα ρεκόρ) στον Orange (Αθήνα) 645 φορές, στον Next (Θεσσαλονίκη) 773 και στον Energy (Βέροια) 738 φορές. 

(Περιμένουμε να δούμε αν κάποιο άλλο ραδιόφωνο στην Ελλάδα είχε ανακαλύψει ακόμα πιο πριν την Kovacs).