Είδαμε: Plissken Festival ημέρα 1η (και οι κλειδοκράτορες της μουσικής)

Είδαμε: Plissken Festival ημέρα 1η (και οι κλειδοκράτορες της μουσικής)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το εναλλακτικό φεστιβάλ της πόλης είναι και πάλι εδώ και είναι καλύτερο από ποτέ. Και πιο οργανωμένο, ακόμα πιο οργανωμένο θα έλεγα γιατί πάντα ήταν.

06 Ιουνίου 2015
Να δεχτούμε φυσικά ευθύς εξαρχής πως δεν απευθύνεται σε πολύ κόσμο, δεν είναι το μαζικό φεστιβάλ που θα συγκεντρώσει τα πλήθη, οπότε οι 2-3 χιλιάδες που βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ εκεί (απόψε θα είναι ακόμα περισσότεροι, Mogwai γαρ) φαντάζουν υπεραρκετοί.
 
Στο «Ελληνικός Κόσμος», δίπλα ακριβώς στην Πειραιώς 260 του Φεστιβάλ Αθηνών. Πήγα σχετικά αργά, γύρω στις 9, δεν θα σας δώσω κάποιο αναλυτικό review του φεστιβάλ, περισσότερο σκόρπια ενσταντανέ:
 
* Η κεντρική σκηνή στήθηκε φέτος έξω και καλύτερα εδώ που τα λέμε, πιο ανοιχτά και πιο ωραία. Και πιο άνετα. Άλλη μία μικρή σκηνή από πίσω, δίπλα στον... κήπο και η εσωτερική, η κλασική, η πιο dance (και πιο... ζεστή). 


* Οι Savages έκλεψαν την παράσταση, καιρό είχα να δω τέτοιο συγκρότημα. Γυναίκες έτοιμες για όλα, σέξι ήχος, εξαιρετική perfomance. Έχουμε χάσει και τη Souxsie ρε γαμώτο και ψαχνόμαστε... Η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς και, σίγουρα, αυτή που μάζεψε τον περισσότερο κόσμο.



* Εξίσου καλοί, στη μικρή σκηνή, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οι And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Άλλο στυλ βέβαια, άλλο ύφος, διαφορετικός ήχος. Μία μπάντα εκπληκτική, δεν μπορείς να μην τους εκτιμήσεις απεριόριστα παρακολουθώντας τους. 
 
* Προσωπική απογοήτευση οι Horrors, ξεπερασμένοι οι Mudhoney, άλλα περίμενα και άλλα είδα με την Pharmakon στην κλειστή αίθουσα (προτιμούσα τους Farmakon καθώς φαίνεται και κόλλησα).
 
* Είχε και καντίνες με... εξωτικά φαγητά στο χώρο ο οποίος ήταν διαμορφωμένος εξαιρετικά. Υπήρχαν και lounge μέρη για πιο cool φάσεις, ο κόσμος ήταν τόσος, όσο ακριβώς έπρεπε ώστε να μην δημιουργούνται στα μπαρ τίποτε μεγάλες ουρές, να μην επικρατεί συνωστισμός, να μην προβληματίζεσαι στις μικρές άλλωστε μετακινήσεις. Το φεστιβάλ είναι πολύ οργανωμένο, επαναλαμβάνω. χαίρεσαι να το ζεις.
 
* Κι επειδή είναι και indie (το Plissken), έδωσαν το παρών και όλοι οι κλειδοκράτορες της μουσικής που σνομπάρουν άλλα κι άλλα επειδή, ως γνωστόν, είναι οι μόνοι που κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Περιφέρονταν υπερήφανα, τους χαιρετήσαμε και υποκλιθήκαμε. Ήταν αυτοί εκεί και, α ναι, κάποια συγκροτήματα που έπαιζαν στις σκηνές. 
 
* Για μία ομάδα με ταμπούρλα που τριγύριζαν στο χώρο κι έπαιζαν σχεδόν ασταμάτητα, τα λέει όλα τα παρακάτω tweet: