«Kosmos FM» Vs «ΕΡΑ Σπορ»

«Kosmos FM» Vs «ΕΡΑ Σπορ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φαίνεται να χάνει τις συχνότητές του στην περιφέρεια το Kosmos FM, συχνότητες που περνούν στην ΕΡΑ Σπορ. Μια από τις «παράπλευρες απώλειες» της αλλαγής από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ.

14 Ιουνίου 2015
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της διοίκησης της ΕΡΤ λοιπόν, η ΕΡΑ Σπορ αναμένεται σιγά σιγά να επανακτήσει το σύνολο(;) των συχνοτήτων που διέθετε στην περιφέρεια και οι οποίες, υπό το... καθεστώς της ΝΕΡΙΤ, είχαν περάσει στο Kosmos. Ήδη η παραπάνω «τράμπα» έγινε στα μεγάλα κέντρα εκπομπής σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ιόνιο και Μακεδονία. Την Παρασκευή ανέβηκε και μία πρώτη, σχετική-άσχετη, ανακοίνωση στην σελίδα του Kosmos FM στο facebook: «Λόγω τεχνικών προβλημάτων, οι συχνότητες του Kosmos δεν είναι διαθέσιμες προσωρινά!  Επιδιώκουμε να λυθεί το συντομότερο το πρόβλημα αυτό. Οι εκπομπές συνεχίζονται κανονικά από τις συχνότητες 93.6 και 107 στην Αττική, διαδικτυακά από το www.ert.gr/kosmos και από την ψηφιακή τηλεόραση». 
 
Γεγονός όμως που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, στις τάξεις των ακροατών του Kosmos, ειδικά στην περιφέρεια. Ενδεικτικά, κάποια από τα σχόλια κάτω από την ανακοίνωση:
«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, και ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει καθόλου ποιες ομάδες θα πέσουν από τη Γ' εθνική στο τοπικό. Κοιτάξτε και λίγο μπροστά, όχι μόνο 10 χρόνια πίσω».
«Αν σταματήσετε την εκπομπή στην Θεσσαλονίκη θα είναι το ιδιο με το μαύρο που έριξε ο Σαμαράς»!
«Και στη Μάνη την ώρα που θα άρχιζε ο Προκόπης Δούκας έπεσε η ΕΡΑ επάνω! Να σταματήσει η κοροϊδία, ας πουν το σκεπτικό τους όχι ψεύτικες δικαιολογίες, ας κρίνουμε εμείς οι ακροατές μετά. Απαιτούμε με κάθε δικαίωμα που έχουμε και ως χρηματοδότες τους. Μην το λησμονούν...».

Ιδού και η μετέπειτα επίσημη απάντηση του Kosmos FM: «Το πρόβλημα της ανακατανομής των συχνοτήτων που προκλήθηκε είναι προσωρινό, κατά τις διαβεβαιώσεις των τεχνικών υπηρεσιών. Δεν πρόκειται για "μαύρο" αλλά για μια αναγκαία και δύσκολη τεχνική διαδικασία. Κατανοούμε τον εκνευρισμό σας και την αδημονία σας να ξανακούσετε το Kosmos και γι'αυτό ζητάμε την κατανόηση σας».

Στον αντίποδα, οι ακροατές της ΕΡΑ Σπορ κατέκλυσαν με μηνύματα όλες τις εκπομπές της ζητώντας από τους παραγωγούς να μάθουν αν, και από ποιες συχνότητες, θα εκπέμψει ο σταθμός στην περιφέρεια. Τα προβλήματα τώρα ξεκινούν. Ένας συνδυασμός πάντως ώστε να έχουν και τα δύο ραδιόφωνα παρουσία στην επαρχία δεν θα έβλαπτε κανέναν. Έστω κι αν γνωρίζουμε πως εκτός Αθηνών μάλλον η ΕΡΑ Σπορ είναι αυτή που μετράει και όχι το Kosmos FM.

Οι συχνότητες της ΕΡΑ Σπορ πριν το "μαύρο".

Αττική (Υμηττός) 101.8
Αττική (Πάρνηθα) 100.9
Αιτωλοακαρνανία (Ακαρνανικά) 97.3
Αργολίδα (Δίδυμα) 103.2
Αργολίδα (Μπόρσα) 106.6
Αρκαδία (Ασσέας) 95.3
Αχαΐα (Παναχαϊκό) 87.9
Βοιωτία (Χλωμό) 107.4
Έβρος (Πύθειο) 89.4
Ηράκλειο (Ρογδιά) 93.9
Θεσσαλία (Πήλιο) 107.1
Θεσσαλονίκη (Χορτιάτης) 93.9
Ιωάννινα (Κατάρα) 90.0
Ιωάννινα (Λιγκιάδες) 88.2
Καβάλα (Θάσος) 104.7
Καβάλα (Παγγαίο) 107.3
Κέρκυρα (Παντοκράτορας) 101.1
Καστοριά (Βίτσι) 105.1
Κεφαλονιά (Αίνος) 106.8
Κοζάνη (Καστανιά) 105.6
Κόρινθος (Γεράνεια) 105.0
Κυκλάδες (Πάρος) 102.7
Λακωνία (Ρειχέα) 93.0
Μεσσηνία (Πεταλίδι) 100.4
Ξάνθη (Καλλιθέα) 101.1
Ρόδος (Προφήτης Ηλίας) 101.4
Σάμος (Μπουρνιάς Σπαθαραίοι) 106.8
Φωκίδα (Ερατείνη) 94.5
Χανιά (Σκλώκα) 90.1