Άδεια από τον «105.5 Στο Κόκκινο» (πήρε) ο Σταμάτης Κραουνάκης

Άδεια από τον «105.5 Στο Κόκκινο» (πήρε) ο Σταμάτης Κραουνάκης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έξυπνος ων ο Σταμάτης, μία ημέρα μετά τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο (της Αριστεράς αυτή τη φορά), ξεκίνησε τις καλοκαιρνές του διακοπές. 

13 Ιουλίου 2015
 Για καλοκαίρι, μόνο, όμως; Όσοι (τον) άκουγαν live σήμερα το μεσημέρι -ήταν μαζί του οι Κώστας Αρβανίτης και Γιώργος Ανανδρανιστάκης στα μικρόφωνα εκείνη την ώρα- έπιασαν κάτι στον αέρα. Μία περίεργη ατμόσφαιρα. Κι έγινε φανερό το ξάφνιασμα των δύο συνομιλητών του όταν τους αποχαιρέτησε. Μέχρι να καταλάβουν αυτοί πως είναι... αποχαιρετισμός για... καλοκαίρι και όχι μόνιμος, μου φάνηκε σαν να «πέφτει» μία αμηχανία στο στούντιο. 
 
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς εύκολα να δικαιολογήσεις την καινούργια μνημονιακή κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν είσαι καλλιτέχνης και όχι δημοσιογράφος ή πολιτικός, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Δεν λέω πως ο Σταμάτης Κραουνάκης σκέφτεται έτσι ούτε θα κάνω δίκην προθέσεων φυσικά. Σκέψεις παραθέτω. Η εκπομπή του πάντως στο ραδιόφωνο είναι πολύ καλή. Έχει και το ελεύθερο ως καλλιτέχνης να μην καταλαβαίνει από περιορισμούς, δεν μαζεύεται μερικές φορές. Χαίρεσαι να τον ακούς.
 
Το στοίχημα για τον «105.5 Στο Κόκκινο» είναι μεγάλο. Πως θα διαχειριστεί τη νέα κατάσταση; Πως γίνεται να βγει ο ραδιοσταθμός της Αριστεράς και των κινημάτων να δικαιολογήσει λόγου χάριν τις ομαδικές απολύσεις; Ή, τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές; Δεν θα το κάνει, έχω την αίσθηση. Είναι λεπτό το σχοινί στο οποίο πρέπει να ισορροπήσει. Από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει νεοφιλελεύθερα μέτρα και από την άλλη ο ραδιοσταθμός του να αντιδρά. Γίνεται. Και βέβαια γίνεται. Κι έτσι πρέπει. Θα το κάνει; Θα δούμε. Θα κούσουμε δηλαδή. Ήδη ωστόσο κάποιες φωνές στο σταθμό διαφοροποιούνται on air αποδεικνύοντας το αριστερό -πλουραλιστικό- πρόσωπο της συχνότητας. 
 
Προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει τα μπράβο του Γεράσιμου Γιακουμάτου.