Τα τραγούδια της εβδομάδας 13 - 20 Ιουλίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 13 - 20 Ιουλίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από ολιγοήμερη απουσία το Fresh επιστρέφει, χωρίς συμφωνίες, χωρίς μνημόνια. Αντίθετα φέρνει δέκα φρέσκα τραγούδια από αντίστοιχους καλούς φίλους για να συνοδέψουν τη δύσκολη αυτή εβδομάδα. Ανάμεσά τους οι Julia Holter, CocoRosie, U2, Libertines, Prince, Chemical Brothers και Richard Hawley…

14 Ιουλίου 2015Τραγούδι της εβδομάδας: PWR BTTM - Ugly Cherries
Με γερή δόση από glam και έντονη διάθεση για πρόκληση αυτή η παράξενη μπάντα των δύο τύπων που σχεδόν μόνιμα εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι και βαμμένοι θα μπορούσε να είναι η μπάντα που θα λάτρευε ένας έφηβος σε άλλους καιρούς. Σήμερα, χάνονται στον ορυμαγδό κυκλοφοριών μέσα στο διαδίκτυο.


 
Julia Holter - Feel You
25 Σεπτέμβρη επιστρέφει με το τέταρτο άλμπουμ του αυτό το πολυτάλαντο κορίτσι απ’ το Λος Αντζελες. Κάθε της τραγούδι, έχεις την αίσθηση ότι είναι ένας πίνακας ζωγραφικής.


 
CocoRosie - Heartache City
Η Bianca και η Sierra Cassidy ή οι CocoRosie, αν προτιμάτε, ανέβασαν προ ολίγων ημερών στο διαδίκτυο αυτό το τραγούδι που είναι ο προπομπός του νέου τους άλμπουμ που κυκλοφορεί 18 Σεπτεμβρίου. Ποπ με αβανγκαρντίστικη άποψη.


 
U2 - Song For Someone
Όσο κι αν ο Bono προσπαθεί να κάνει το συγκρότημά του αντιπαθητικό με τα τερτίπια του και την απόλυτη ενσωμάτωσή του στο σύστημα δεν μπορείς να αντισταθείς στην μουσική τους. Το Song For Someone συνοδεύεται από μία ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον Woody Harrelson μαζί με την κόρη του Zoe. Το τραγούδι, φυσικά, από το πολύ καλό Songs Of Innocence του 2014.


 
The Libertines - Gunga Din
Παρότι βαριέμαι αφόρητα με τους τύπους που φροντίζουν να βάζουν τη φάτσα τους σε πρωτοσέλιδα με κάθε τρόπο οι Libertines μουσικά μου ήταν πάντοτε συμπαθείς. Νέο τραγούδι και αρκετά πιασάρικο (με μικρή διάρκεια ζωής, πιθανότατα). Ας το απολαύσουμε όσο διαρκεί.


 
Richard Hawley - Which Way
Δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο και για τον Richard Hawley, ο οποίος συνεχίζει στα σκοτεινά και ρομαντικά μονοπάτια του γράφοντας συγκινητικές, ρομαντικές και ενίοτε σκοτεινές μελωδίες.


 
Daphni - Vikram
Πίσω από το όνομα Daphni, όπως ανακαλύψαμε και λίγες μέρες νωρίτερα, κρύβεται ο Dan Snaith που συχνότερα τον συναντάμε ως Caribou. Εξίσου συναρπαστικός και με αυτό το ψευδώνυμο.


 
The Chemical Brothers – EML Ritual
Το νέο άλμπουμ των Chemical Brothers βάζει ήδη υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία της χρονιάς. Το νέο δείγμα από εκεί αυτή η ηχογράφηση παρέα με τον Ali Love. Ταυτόχρονα, σχεδόν, στο KEXP ανέβηκε και το Wide Open, η συνεργασία τους με τον Beck. Ακούστε την εδώ


 
U.S. Girls - Woman's Work
Δεν σας κρύβω τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση σε μερικές εταιρίες και μία εξ αυτών είναι και η 4AD. Η σφραγίδα της αποτελεί εγγύηση για κάθε της επιλογή. Μία εξ αυτών και η Meghan Remy όπου εδώ ανακατεύει περίτεχνα ήχους των 80s που παραπέμπουν ακόμα και σε Giorgio Moroder με μία κινηματογραφική αντίληψη πίσω από την ροκ αισθητικής φωνή της.