Πήγαμε Ejekt Festival: Σκέτη δύναμη

Πήγαμε Ejekt Festival: Σκέτη δύναμη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ejekt Festival ξανά, ανεπιφύλακτα, γιατί οι άνθρωποι ξέρουν να διοργανώνουν φεστιβάλ που θα θυμόμαστε. Ακόμα και μέσα σε όλη την άγρια αναταραχή που βιώνουμε, ο κόσμος έχει απίστευτη ανάγκη για καλή μουσική, κάτι να του δώσει δύναμη για παρακάτω. 

16 Ιουλίου 2015
Και μια τέτοια διοργάνωση, χωρίς ευτράπελα, χωρίς απρόοπτα και ταλαιπωρία, ήταν ό, τι έπρεπε.

Της Ζωής Νικολάου
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού
 
 Έτσι ξεκινήσαμε νωρίς το απογευματάκι, απολαύσαμε Moon Duo. Ροκ ψυχεδέλεια, σε μια πολύ καλή performance για την πρώτη τους εμφάνιση σε τέτοιου είδους φεστιβάλ. Παρ' όλο όμως, το δυναμισμό τους, θα προτιμούσαμε να τους δούμε λίγο αργότερα, μιας και το κοινό την ώρα που έπαιζαν, φαινόταν να έχει διαφορετικές διαθέσεις για άλλα ακούσματα. Οι Glasvegas, που ακολούθησαν, πιστοί στην ποιότητα του ιδιαίτερου ήχου τους μεν, με πολύ καλύτερες εμφανίσεις στο ιστορικό τους δε. Νοσταλγήσαμε, ναι, θυμηθήκαμε, ναι, αλλά κουραστήκαμε και λίγο προς το τέλος της εμφάνισής τους.
 
Το πάρτι ξεκίνησε ουσιαστικά, με τους εξαιρετικούς Kadebostany - είναι και τα απανωτά sold out τους στην Ελλάδα. Βγήκαν στη σκηνή του Ejekt με μικρή καθυστέρηση αλλά με φοβερή ενέργεια. Από το ξεσηκωτικό Hey ως το κλασσικό πια Crazy in love από τις περίφημες... αποχρώσεις του γκρι, μας προσέφεραν ένα εξαιρετικό show. Μας προσκάλεσαν στο Kadebostan και μας έβαλαν στην κατάλληλη διάθεση για το επόμενο act.

Αυτό του Parov Stellar, φυσικά! Εντάξει, δοκιμασμένα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που κάθε του live είναι sold out. Πολύς χορός, ανεβασμένη διάθεση, και ο βασιλιάς της electro swing πλαισιωμένος από μια ισάξια μπάντα. Catgroove, Matilda, Allnight, και πολλά ακόμα (περίπου δυο ώρες έπαιξαν) με πολύ κέφι. Αν και από κάποιους που τον έχουν δει ξανά, δε θεωρήθηκε από τις καλύτερες εμφανίσεις του, τηρουμένων των αναλογιών όλοι περάσαμε ωραία χορεύοντας σε γνωστούς και αγαπημένους ρυθμούς. Όπως θα δείτε και στο live φωτορεπορτάζ που κάναμε χθες σε real time, μας μετέφεραν και την αγάπη και τη στήριξή τους σε ό,τι και αν μέλλει γενέσθαι. Σημαντικό στοιχείο, δεν το κάνουν όλοι μη νομίζετε.


 
Και αναμένοντας τον Aoki επί σκηνής, εμφανίσθηκαν οι Ace 2 ace για να μας βάλουν στο κλίμα. Και το κατάφεραν. Καταλάβαμε γιατί γεμίζουν τόσο εύκολα τα clubs μιας και δε μας άφησαν στιγμή να καθίσουμε, ούτε για τσιγάρο!

Και κατά τη μιάμιση βγήκε ο Αμερικανός DJ, φέρνοντας στο Ejekt την απίστευτη ενέργεια του... Miami beach! Τα έκανε όλα! Έπαιξε για περίπου δυο ώρες αγαπημένα themes σε EDM και electro-house διασκευές ξεφαντώνοντας μαζί μας μέχρι τελικής πτώσης. Μέχρι και το Circle of Life του Lion King ακούσαμε και είδαμε στα video wall (παιδικές και όχι μόνο αναμνήσεις)! Να μην ξεχάσουμε ότι μας έριξε και καμιά δεκαριά τούρτες... Έτσι, για να μπούμε στο παιχνίδι. Και ήταν και ο δεύτερος εντός των ημερών, μετά τον Gramatik, που φόρεσε την ελληνική σημαία στους ώμους! Ανέβασε κόσμο στη σκηνή για μια μεγάλη φωτογραφία που αναμένουμε να δούμε σύντομα και έκλεισε ένα καταπληκτικό φεστιβάλ με την εμφάνισή του που ήταν όπως την περιμέναμε: σκέτη δύναμη!
 
Και εις άλλα, με υγεία, λοιπόν! Αυτή η πηγαία ενέργεια που έχουμε σαν λαός είναι που ντύνει τα εγχώρια φεστιβάλ με χαμόγελα. Και όταν και η μουσική είναι τόσο καλή όσο χθες, η επιτυχία είναι δεδομένη!