Ο... πολυεθνικός ΑΝΤ1

Ο... πολυεθνικός ΑΝΤ1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της οικογένειας Κυριακού έχει στραφεί εδώ και καιρό στο εξωτερικό.

01 Αυγούστου 2015
Με... έμμεση συνέπεια, το άλλοτε κραταιό ενημερωτικό κανάλι αλλάζει σταδιακά τον χαρακτήρα του και να γίνεται πιο ψυχαγωγικό. Έχοντας συμμετοχή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης 6 ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ρουμανία), ο ΑΝΤ1 αυτοπαρουσιάζεται πλέον ως ένας μιντιακός όμιλος που δραστηριοποιείται σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Όπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα του: «Έχοντας ως έδρα το Άμστερνταμ, απασχολούμε 2000 άτομα στην Ελλάδα, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Σλοβενία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία».

Για του λόγου το αληθές, στο site του Antenna Group, δηλώνει ως έδρες του 4 πόλεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκη και (τελευταία) το Μαρούσι. Ενδεικτικό της διεθνοποίησης του ΑΝΤ1, είναι το μετοχολόγιο του «Ρυθμός 94.9», ο οποίος κατά 99,08% ανήκει στην εταιρία «ANTENNA RADIO BV» με έδρα την Ολλανδία, και στην οποία συμμετέχουν μέσω off shore εταιριών ο Μίνωας Κυριακού μαζί με τα τρία παιδιά του.
 
Παρόλο, λοιπόν, που οι περισσότερες επιχειρήσεις της οικογένειας Κυριακού βρίσκονται στην Ελλάδα, εκείνες εντάσσονται σιγά-σιγά ως θυγατρικές σε έναν αναδιοργανωμένο διεθνή όμιλο με έδρα την πρωτεύουσα της Ολλανδίας.