Υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ στον Αθήνα 9.84

Υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ στον Αθήνα 9.84
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε παλιότερα μέλη του ΔΣ.

02 Αυγούστου 2015
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο «Βήμα της Κυριακής», η υπόθεση αφορά την περίοδο από το 2001 ως το 2010 -επί δημαρχίας δηλαδή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νικήτα Κακλαμάνη. Σε ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9.84, εκείνης της περιόδου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία, Το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας πρότεινε επίσης και την δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις. 
 
Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα της Κυριακής» εκπρόσωπος του ΔΣ του Αθήνα 9,84 είχε εισπράξει αμοιβή 800.000 ευρώ, εκχωρώντας το συγκεκριμένο δικαίωμα στην Eurobank, η οποία τώρα ζητά να πληρωθεί, ασκώντας αγωγές. Από τους αρμόδιους ελεγκτές, διαπιστώθηκε ότι εντός της ΔΕΡΑ δεν υπήρχαν προυπολογισμοί και απολογισμοί, σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης και σύστημα εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και το ότι η δημοτική εταιρία απασχολούνταν με δραστηριότητες εκτός κανονισμού και εταιρικού σκοπού. Τέλος, από τον έλεγχο έγινε γνωστό ότι κατά το διάστημα εκείνο δόθηκαν παράτυπες αμοιβές σε νομικούς, ταχυμεταφορές, δώρα και εκδηλώσεις ενώ προέκυψαν σοβαρά φορολογικά ζητήματα.
 
Στις «καλές» εποχές του πάντως, στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όταν τα... μεγάλα δημοσιογραφικά «ονόματα» μπαινόβγαιναν στο κτίριο της Τεχνόπολης, η δημοτική επιχορήγηση έφτανε μέχρι και τα 19 εκατομμύρια ευρώ, με το σταθμό να απασχολεί συνολικά (ούτε λίγο-ούτε πολύ) πάνω από 400 άτομα. Χωρίς βέβαια αυτό να έχει αντίκρισμα στις ακροαματικότητες, οι οποίες μέχρι και τις τελευταίες μετρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο σταθμός ήταν στο 1% (και κάτω).