Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 - 10 Αυγούστου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 3 - 10 Αυγούστου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καθώς ξεχνάμε τα μπάνια του λαού γι’ αυτό τον Αύγουστο με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθούμε να συντονιστούμε ανάμεσα σε μουσικές επιστροφές παλιόφιλων όπως οι New Order και οι Motorhead και συναρπαστικούς νέους φίλους όπως ο Petite Noir, o Moa Bones και ο Youth Lagoon. Ρυθμός, ερωτισμός και αναζήτηση η συνταγή μας…

03 Αυγούστου 2015Τραγούδι της εβδομάδας: New Order – Restless
Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Peter Hook οι New Order δεν είναι ακριβώς η μπάντα που αγαπήσαμε από την πρώτη τους εμφάνιση. Πάνε και 35 χρόνια πια. Όμως, ακόμα κι έτσι, έχει ενδιαφέρον πάντοτε μία νέα κυκλοφορία τους κι όταν το Music Complete που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτέμβρη θα φιλοξενεί και ονόματα όπως ο Iggy Pop και ο Brandon Flowers, αλλά κι η εκκεντρική La Roux τότε έχεις και την αγωνία να ακούσεις το αποτέλεσμα. Συμπληρώστε και τον Tom Rowlands των Chemical Brothers στην παραγωγή και το μίγμα γίνεται αν μη τι άλλο ερεθιστικό. Μέχρι την κυκλοφορία, λοιπόν, ιδού το πρώτο δείγμα. Καλοκαιρινό, αλλά και μελαγχολικό. Αυτό, δηλαδή, που λατρεύει το ελληνικό κοινό.


 
Motorhead – Electricity
Και να σου και οι άρχοντες του metal punk, οι εμβληματικοί Motorhead που όσο κι αν εγέρασαν δεν λένε να ωριμάσουν ούτε και να ηρεμήσουν. «Freedom to believe don’t have a price / Innocence never gets too old / You need a bolt of rock / Severe toxic shock / Electricity deep in your soul», τραγουδά ο Lemmy σα να ξεκινάει τώρα την punk επανάσταση.


 
Chelsea Wolfe - Grey Days
Και μιας και μπήκαμε στα μεταλλικά και σκοτεινά μονοπάτια ας συναντήσουμε και την καλιφορνέζα Chelsea με τον κάθε άλλο παρά φωτεινό ήχο της. Gothic και folk σπάνια συνδυάζονται τόσο μαεστρικά και γοητευτικά.


 
Moa Bones - Hey
Ο Δημήτρης Αρώνης, όμως, γράφει πιο λαμπερά και ευδιάθετα τραγούδια και ακούγοντάς τον να παίζει ως Moa Bones θα έπαιρνες και όρκο ότι έρχεται απ’ τον αμερικάνικό νότο. Το Hey είναι και blues, είναι και country, είναι και folk είναι και διασκεδαστικό είναι και καλοκαιρινό όσο και το βίντεό του.


 
Ought - Beautiful Blue Sky
Οι καναδοί Ought μπορούν κι αυτοί εύκολα να σε μπερδέψουν με το λίγο από Talking Heads, λίγο Blue Aeroplanes, λίγο Flash & The Pan ήχο τους. Μία πολύ ενδιαφέρουσα κολεκτίβα.


 
Zibra – Paris
Στο ίδιο ρυθμικό αλλά περισσότερο χορευτικό μοτίβο οι Zibra ζωγραφίζουν ένα διαφορετικό Παρίσι πατώντας επάνω στο Good Times των Chic.


 
Telekinesis - In a Future World
Έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο τους οι Telekinesis του Michael Benjamin Lerner βγαλμένοι από την κούνια των Death Cab For Cutie και του Chris Walla επιστρέφουν με ένα πολύ ρυθμικό και ηλεκτρονικό single.


 
Baio - Endless Rhythm
Και μιας και αρχίσαμε να λικνιζόμαστε ας κλικάρουμε και στο βίντεο του κυρίου Baio των Vampire Weekend με το νέο του τραγούδι από το αναμενόμενο προσωπικό του ντεμπούτο.


 
Petite Noir – Down
Ο νοτιοαφρικανός μετανάστης στο Βέλγιο Yannick Ilunga κρυμμένος πίσω από το καλλιτεχνικό Petite Noir μοιάζει να κατέχει σαφώς καλύτερα τον ρυθμό και μας κάνει να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ. Τον είχαμε προσέξει ήδη από τον Φεβρουάριο.


 
Youth Lagoon - The Knower
Ο κύριος Trevor Powers ως Youth Lagoon, αντιθέτως, είναι μάστορας της ατμόσφαιρας και μικρός μάγος των ηλεκτρονικών.