Τα τραγούδια της εβδομάδας 17 – 24 Αυγούστου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 17 – 24 Αυγούστου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεργασίες, ανησυχίες, εξερευνήσεις και ένα καυτό καλοκαίρι… Ο Matt Berninger των National σε μία μικρή και ευχάριστη έκπληξη, ο Dan Auerbach των Black Keys μακριά από το γκρουπ του, η Joana Newsom σε μία υπέροχη επιστροφή, όπως κι οι Deerhunter και η Lana Del Rey σημαδεύουν αυτή την μουσική εβδομάδα…

17 Αυγούστου 2015Τραγούδι της εβδομάδας: EL VY – Return To The Moon (Political Song For Didi Bloome To Sing, With Crescendo)
Μακριά από τους National η χαρακτηριστική φωνή του Matt Berninger μπορεί να ακούγεται πάντοτε ίδια είναι όμως πολύ ενδιαφέρον να τον ακούς σε αναζητήσεις που βάζουν μεγαλύτερη δόση pop και soul και παραπέμπουν και λίγο στα 80s. Όλα αυτά κάτω από την ταμπέλα EL VY, το ντουέτο του, δηλαδή, με τον Brent Knopf από το Πόρτλαντ, πάλαι ποτέ μέλος των Menomena και νυν Ramona Falls. Η πρώτη τους δουλειά θα κυκλοφορήσει στο τέλος Οκτώβρη, φυσικά, με την ετικέτα της 4AD.


 
The Arcs - Put a Flower in Your Pocket
Τις ίδιες ανησυχίες μοιάζει να έχει κι ο Dan Auerbach των Black Keys όπου εδώ συναντά τους Leon Michels, Richard Swift, Homer Steinweiss και Nick Movshon κάτω από την ονομασία The Arcs το άλμπουμ των οποίων κυκλοφορεί στις 4 Σεπτεμβρίου με τον τίτλο Yours, Dreamily. Οι διαφορές από τους Black Keys, μάλλον δυσδιάκριτες, αλλά το τραγούδι είναι αρκετά δυνατό.


 
Deerhunter – Snakeskin
Μετά το εξαιρετικό Monomania του 2013 επιστρέφουν και οι Deerhunter με το Fading Frontier, που θα βγει στα δισκοπωλεία στις 16 Οκτωβρίου. Κι όλα αυτά, μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα που είχε ο Bradford Cox την περασμένη χρονιά.


 
Joanna Newsom – Sapokanikan
Επιστροφή και για την νεράιδα Joanna Newsom με την αιθέρια φολκ της και ένα εξαιρετικό τραγούδι. Το Sapokanikan, φορτωμένο ενορχηστρωτικά, μα παρόλα αυτά λιτό σαν άκουσμα, θυμίζει σε μερικά σημεία και την Tori Amos. Το άλμπουμ θα έχει τον τίτλο Divers, που, όπως εξηγεί η ίδια, ήταν η παλαιά ονομασία της περιοχής όπου σήμερα βρίσκεται το Greenwich Village.


 
Lana Del Rey – High By The Beach
Σαφώς δημοφιλέστερη η Lana Del Rey με ένα καλοκαιρινό άσμα, τυπικό του ύφους της που λίγα έχει να προσφέρει τόσο στη μουσική όσο και στην προσωπική της καριέρα. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το συστατικό ή τα συστατικά που την οδηγούν στην επιτυχία.


 
FKA twigs – M3LL155X
Πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ανήσυχη η FKA twigs μας προσφέρει ακόμα ένα μικρό μελαγχολικό ποπ διαμάντι με τον χαρακτηριστικό τρόπο της να προφέρει τις λέξεις άλλοτε σαν σειρήνα και άλλοτε σαν θυμωμένη ράπερ.


 
Neon Indian – Slumlord
Στις ίδιες περίπου μουσικές περιοχές και ο Neon Indian ή Alan Palomo, αν προτιμάτε. Λίγο φευγάτος, λίγο χορευτικός, λίγο pop, επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το Era Extrana με το Night School, που όπως εξηγεί κι ο ίδιος, αναφέρεται στις εξομολογήσεις που κάνουν οι άνθρωποι αφού πέσει το σκοτάδι.


 
Johanan - Go On (Let It Go)
Χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για το δημιουργό αυτού του τραγουδιού που σε κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία από το πρώτο άκουσμα σκέφτηκα αμέσως ότι η μουσική καμιά φορά αρκεί να είναι απλή. Ο Johanan μάλλον θα είναι ένα από τα νέα αστέρια της σουηδικής σκηνής.


 
Potty Mouth - Cherry Picking
Οι Potty Mouth, αντίθετα, τα τρία κορίτσι από την Μασαχουσέτη και γνωστότερες και πιο οικείες μου είναι, μονάχα που εδώ αποφασίζουν να ξεφύγουν από το μεγάλο τους κόλλημα με τα 90s για να φτιάξουν ένα απολαυστικό τραγούδι.


 
Ecca Vandal - Father Hu$$la
Κι αφού ανεβάσαμε τις στροφές ας συναντήσουμε και την Ecca Vandal από την Αυστραλία με τη νοτιοαφρικανική και σριλανκέζικη, όμως, καταγωγή της. Κι αυτό το πολυεθνικό μοιάζει νε περνά τόσο στη μουσική της όσο και στην ιδιοσυγκρασία της. Πολύ εύστοχα το Spin την χαρακτήρισε ως μία μικρότερη και πιο punk, Gwen Stefani.