Τα τραγούδια της εβδομάδας 24 – 31 Αυγούστου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 24 – 31 Αυγούστου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εγκαινιάσεις μία προεκλογική περίοδο από το να χορεύεις υπό τους ήχους του Jack White και των Dead Weather που επιστρέφουν δυναμικά, των Libertines που κάνουν ενέσεις ζωής στο punk, της προκλητικής και ανατρεπτικής Peaches που συναντά την Kim Gordon των Sonic Youth και του διανοούμενου punk, Greg Graffin που ανατρέχει στα πρώτα χρόνια των Bad Religion; Όχι!

24 Αυγούστου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

The Dead Weather - I Feel Love (Every Million Miles)
Χωρίς αμφιβολία, ο Jack White είναι η αντιπροσωπευτικότερη ροκ περσόνα –για να μην πω η μοναδική- του καιρού μας. Είτε ως White Stripes είτε ως Jack White, απλώς, είτε ως Raconteurs είτε ως Dead Weather, το σχήμα που έφτιαξε με την Allison Mosshart των Kills, τον Dean Fertita των Queens Of The Stone Age και τον Jack Lawrence των Raconteurs. Παρότι πιστέψαμε ότι με την σόλο καριέρα του θα εγκατέλειπε και τους Dead Weather διαψευστήκαμε ευχάριστα και η πιο σκληρή συνέχεια των White Stripes είναι εδώ με τον Jack πίσω από τη ντραμς, με ένα ολοκαίνουριο και πολύ δυνατό τραγούδι, προπομπό του τρίτου άλμπουμ τους, Dodge & Burn, που κυκλοφορεί 25 Σεπτέμβρη.


 
The Libertines - Glasgow Coma Scale Blues
Το ίδιο δυναμικά, όμως, επιστρέφουν και οι Libertines, τα κακά παιδιά της λονδρέζικης ροκ σκηνής, με τον Carl Barat και τον Pete Doherty στα καλύτερά τους μετά τις προσωπικές καλλιτεχνικές αναζητήσεις (κυρίως για τον Barat). Το Glasgow Coma Scale Blues είναι ένα από τα καλύτερά τους τραγούδια, παραπέμπει και λίγο σε Sex Pistols, αλλά και τα υπόλοιπα δείγματα του Anthems For Doomed Youth, όπως τιτλοφορείται το αναμενόμενο άλμπουμ τους, δεν υστερούν.


 
Tired Lion – Suck
Οι αυστραλοί Tired Lion, το σχήμα της Sophie Hopes που τους χαρακτηρίζει με την προσωπικότητά της και τα ιδιαίτερα φωνητικά της, εξίσου δυναμικοί και ολόφρεσκοι έρχονται να αποδείξουν ότι το rock και οι κιθάρες δεν πέθαναν ακόμα όσο κι αν κάποιοι το θέλουν. Από τα ονόματα που αναμένεται να παίξουν δυνατά μέσα στο 2016. Προσέξτε τους.


 
Shannon and the Clams - It's Too Late
Η Shannon Shaw με την παρέα της, ωστόσο, διόλου μοιάζουν να ανησυχούν για το παρόν ή το μέλλον της δισκογραφίας και απλώς παίζουν αυτό που αγαπούν. Πώς θα ήταν ο Buddy Holly με τις Shangri La’s μαζί; Αυτό…


 
Seratones - Don't Need It
Στο παρελθόν κοιτάζουν και οι Seratones από τη Λουιζιάνα, ένα πολύ ιδιαίτερο, ολόφρεσκο σχήμα που στηρίζεται στην προσωπικότητα και την ιδιαίτερη φωνή της τραγουδίστριας και leader τους, AJ Haynes. Μία δασκάλα που μοιάζει να μεταμορφώνεται επί σκηνής σε έναν θηλυκό Jimi Hendrix με τη φωνή της Sister Rosetta Tharpe, όπως σωστά παραλλήλισε πρόσφατα και το βρετανικό ΝΜΕ.


 
Peaches - Close Up (featuring Kim Gordon)
Πίσω στο παρόν… Τι συμβαίνει όταν μία αντισυμβατική ποπ φιγούρα όπως αυτή της Peaches συναντά μία ιέρεια του alternative, όπως η Kim Gordon; Η απάντηση βρίσκεται στο Close Up και το ελαφρώς s&m βίντεό του όπου η Peaches είναι παλαιστής κι η Kim προπονήτριά της.


 
Marching Church - Your Fathers Eyes
Ο τραγουδιστής των Iceage, Elias Bender Ronnenfelt, διαθέτει κι αυτός ένα αντισυμβατικό κομμάτι στην προσωπικότητά του και αποφάσισε να το αναζητήσει με το όχημα των Marching Church, του πειραματικού side project του. Το αποτέλεσμα αρκετά δελεαστικό και το κλείσιμο του τραγουδιού με το σαξόφωνο να φωτίζει λίγο τη σκοτεινή του ατμόσφαιρα, από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει φέτος.


 
Valley Maker - Only Friend
Ο Valley Maker ή Austin Crane, αν προτιμάτε, πειραματίζεται κι αυτός με τον τρόπο του φτιάχνοντας μία πιο σκοτεινή όσο και γοητευτική country-folk.


 
Dungen - Franks Kaktus
Οι σουηδοί Dungen, ωστόσο, πατώντας στο παρελθόν του ψυχεδελικού ροκ ανακατεύουν τόσες επιρροές στη μουσική τους που στο τέλος σε βάζουν να αναρωτιέσαι τι ακριβώς άκουσες. Πόση σημασία έχει αυτό, όμως, όταν η γεύση είναι εθιστική;


 
Greg Graffin - Faith Alone
Και μιας και ζούμε ταραγμένους πολιτικά καιρούς ας συναντήσουμε τον Greg Graffin, μία από τις πιο σεβαστές φιγούρες του αμερικανικού punk και της αναρχικής διανόησης. Δημιουργός των Bad Religion, διασκευάζει εδώ ένα τραγούδι τους με την ακουστική του κιθάρα, για να μας προετοιμάσει για την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, Population Wars. What the world needs now is some answers to our problems, τραγουδά και δεν ξέρω αν τις διαθέτει όλες τις απαντήσεις, αλλά μας κλείνει αρκετά κενά.