Τα τραγούδια της εβδομάδας 31 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 31 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εάν ό,τι ζούμε είναι μπουρλέσκ τότε ο Wayne Coyne, οι Flaming Lips και η Miley Cyrus το αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη συνεργασία τους. Destroyer, Protomartyr, Destiny, Nikki Hill, Julia Holter, Eagles Of Death Metal και η Darlene Love που επιστρέφει κάνουν ό,τι μπορούν για να γλυκάνουν μία σκληρή πραγματικότητα. Μουσικά αντίμετρα…

31 Αυγούστου 2015Τραγούδι της εβδομάδας

Miley Cyrus - Dooo It!
Η Miley Cyrus είναι φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας. Είναι ποπ σταρ. Είναι προκλητική. Είναι όμως, αληθινή ή τεχνητή; Ο Wayne Coyne σίγουρα δεν μπαίνει σε αυτό το δίλημμα. Αντισυμβατικός, ούτως ή άλλως, την κάνει μέρος ενός απίστευτου σόου που διαρκεί τώρα ένα χρόνο, άλλοτε διασκευάζοντας μαζί της Beatles, άλλοτε βγάζοντάς την στη σκηνή δίπλα στη μπάντα του, τους Flaming Lips, ντυμένη χάμπουργκερ και άλλοτε ντυμένοι όλοι τους με παράξενες, πολύχρωμες στολές σε ένα μπουρλέσκ νούμερο όπως το χθεσινοβραδινό στα βραβεία του MTV με ένα χορευτικό σχήμα 30, ως επί το πλείστον τρανς, χορευτριών. Από εκεί που ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία του άλμπουμ συνεργασίας τους, Miley Cyrus & Her Dead Petz. Τα Dead Petz είναι οι Flaming Lips, αλλά δίπλα τους και ο Ariel Pink και η Sarah Barthel των Phantogram και ο μπαμπάς της μικρής, ο Billy Ray Cyrus και πολλοί ακόμα. Dooo It!, λοιπόν, χωρίς αναστολές…




Darlene Love - Forbidden Nights
Πενήντα χρόνια πίσω η ποπ ήταν πολύ πιο αθώα στην εμφάνισή της. Η πρόκληση είχε εξαντληθεί στο κούνημα των γοφών του Elvis δίπλα στον οποίο είχε εμφανιστεί κι η Darlene Love, μία από τις ωραιότερες φωνές που έβγαλε η μουσική όλες αυτές τις δεκαετίες, μαζί με το σχήμα της, τις Blossoms. Η τόσο αδικημένη από τον δικτάτορα Phil Spector, Darlene Love, επιστρέφει μετά από ένα διάστημα ενασχόλησής της σχεδόν αποκλειστικά με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Νέο της σπίτι η δισκογραφική Wicked Cool Records του κιθαρίστα του Bruce Springsteen, Steve Van Zandt. Μάλιστα, ο ίδιος ο Bruce της προσφέρει δύο συνθέσεις του!


 
Nikki Hill - Struttin'
Κάπου στην Carolina ένα άλλο κορίτσι με πλούσια φωνητικά προσόντα και αρκετά ρετρό αισθητική που ανακατεύεται όμορφα με το σύγχρονο ροκ μπερδεύει μοναδικά τον Otis Redding και τους Staples Singers με τα blues, τους Stones, το rockabilly… Από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες.


 
Destiny – Orange Blossom
Εξίσου ενδιαφέρουσα παρουσία και η Destiny την οποία πρωτογνωρίσαμε ως Wavy Spice και λίγο μετά ως Princess Nokia. Ένα 23χρονο, ανήσυχο και πολιτικοποιημένο κορίτσι, που κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές επάνω στα πολιτικά δικαιώματα. Τώρα, αποφασίζει να γίνει ο εαυτός της, η Destiny Frasqueri, γράφοντας τραγούδια με επιρροές από την soul της δεκαετίας του ’70 και την disco με μία περισσότερο intellectual αντίληψη, θυμίζοντας την Erykah Badu.


 
Eagles of Death Metal – Complexity
Οι Eagles of Death Metal, το δημιούργημα του Jesse "The Devil" Hughes και του Josh Homme των Queens of the Stone Age κάθε άλλο παρά death metal είναι και μας ξαναγυρίζουν στη δημιουργική αναζήτηση, αλλά και τη διασκέδαση. Εκεί, δηλαδή, που μπορείς να κατατάξεις τραγούδια σαν αυτό, που παραπέμπουν περισσότερο στους Sparks και λιγότερο στο blues rock.


 
Protomartyr - Dope Cloud
Οι Protomartyr από το Detroit, ωστόσο, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ με το Dope Cloud να μας προετοιμάζει για ακόμα μία εμπειρία της επίδρασης του Mark E. Smith και των Fall στον κόσμο του αμερικανικού punk.


 
Julia Holter - Sea Calls Me Home
Ένα από τα αγαπημένα κορίτσια της στήλης, η Julia Holter, επιστρέφει με ένα από τα καλύτερά της τραγούδια με σαφείς επιρροές από την περίοδο Smile του Brian Wilson και των Beach Boys στήνοντας κι αυτή τη δική της μικρή συμφωνία, όπως εύστοχα έγραψε ένας βρετανός συνάδελφος πρόσφατα.


 
Destroyer - Times Square
Περίπου στο ίδιο ύφος και οι Destroyer, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης με ακόμα ένα δείγμα εξαιρετικής pop, φορτωμένης με ρομαντισμό και συναίσθημα. Πόση αντίφαση και πόση ειρωνεία κρύβονται στο όνομά τους, αλήθεια.


 
Larry Gus "NP-Complete"
Ο καθόλα έλληνας Παναγιώτης Μελίδης, ως Larry Gus προσπαθεί να δει τον κόσμο με νέα μάτια και τραγουδά τις ανησυχίες του επάνω σε afro-funk ρυθμούς. I Need New Eyes ο τίτλος του άλμπουμ κι ο Παναγιώτης στο βίντεο προσπαθεί σχεδόν απεγνωσμένα να βγάλει τα μάτια του για να δει διαφορετικά. Εξαιρετική παραγωγή.


 
Slime - At Sea Again (feat. Selah Sue)
Ο λονδρέζος Will Archer, συνεργάτης της Jessie Ware, κρυμμένος πίσω από το καλλιτεχνικό Slime ηχογραφεί εδώ και τέσσερα χρόνια μόνος και τώρα ήρθε ο καιρός να μαζέψει όλες του τις δημιουργίες σε ένα ντεμπούτο άλμπουμ. Ηλεκτρονικός ήχος, hip-hop και τζαζ και η φωνή της βελγίδας Selah Sue να χρωματίζει…