Έφτασε η Κυριακή των Jon Spencer Blues Explosion

Έφτασε η Κυριακή των Jon Spencer Blues Explosion
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ερώτημα είναι και δεν είναι ρητορικό: γιατί οι Jon Spencer Blues Explosion δεν γνώρισαν ποτέ την τεράστια επιτυχία των Black Keys αν κι έπαιζαν τα ίδια σχεδόν πράγματα και, μάλιστα, πολλά χρόνια πιο πριν; 

04 Σεπτεμβρίου 2015
«Σε έναν κόσμο που γεμίζουν γήπεδα οι Black Keys, το περιπαιχτικό rock and roll των John Spencer Blues Epxlosion είναι κάτι που πρέπει να απολαύσεις εδώ και τώρα» έγραψε το Pitchfork. Τους Black Keys λοιπόν τους είδαμε στη Μαλακάσα τέλη Μαΐου, τους Jon Spencer Blues Explosion τους περιμένουμε αυτή την Κυριακή στο Gagarin. Στην Ελλάδα είχαν παίξει ξανά το 2004, έντεκα ολόκληρα χρόνια πριν. Φέτος έχουν μετά από πολύ καιρό καινούργιο δίσκο, το «Freedom Tower-No Wave Dance Party 2015» γι' αυτό και βγήκαν σε παγκόσμια περιοδεία. «Ενώσαμε ξανά δυνάμεις ηχογραφώντας τα νέα μας κομμάτια στο περίφημο Daptone studio στο Bushwick» εξηγεί ο Jon Spencer στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, την πόλη στην οποία μεγάλωσε. «Είναι η Νέα Υόρκη η αγαπημένη σου πόλη;» τον ρωτάμε. «Βασικά ναι. Αν και μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να γνωρίζω πόλεις και χώρες. Ωστόσο, λίγα μέρη βρήκα να μοιάζουν στη Νέα Υόρκη και να είναι τόσο γοητευτικά». 
 
Κατά το Pitcforκ, «οι Jon Spencer Blues Explosion ταυτίζονται απόλυτα με το αληθινό, νεοϋορκέζικο rock and roll, εκείνο που ξενυχτούσε στο πεζοδρόμιο έξω από το CBGB’s». Φτιάχτηκαν το 1991 κι έχουν έως τώρα κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ. «Λατρεύω να παίζω ροκ με τους Blues Explosion» μας λέει. Κιθάρα παίζει αλλά ξεκίνησε με μπάσο, «με ένα στυλ garage-punk. Αργότερα μεταπήδησα στην κιθάρα γιατί την έβρισκα πιο cool. Η μουσική είναι το πάθος, η ζωή μου, αυτό που αγαπώ και δεν έχει σταματήσει ποτέ». 
 
Πριν από τους Jon Spencer Blues Explosion παίζουν και οι Blackmail, η μπάντα του Γιώργου Καρανικόλα των Last Drive. Έχουν και νέο δίσκο, το Panopticon, αλλά θα παίξουν και παλιότερα κομμάτια τους, αυτα με τα οποία «σάρωναν» τη δεκαετία του 90. Ευκαιρία για λίγο καλό post psychedelic ροκ. 
 
 Gagarin 205
Λιοσίων 205, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 22 ευρώ