Οχτώ χρόνια «αληθινό ραδιόφωνο»

Οχτώ χρόνια «αληθινό ραδιόφωνο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Real FM 97.8, το Νο.1 ραδιόφωνο της πόλης, γιορτάζει. 

17 Σεπτεμβρίου 2015
Ένα ραδιόφωνο που ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, από μια «καθαρή» συχνότητα, ένα ραδιόφωνο που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού γκρεμίζοντας από εκεί τον ΣΚΑΪ 100.3. Με πρωτοποριακό πρόγραμμα αλλά και τις κατάλληλες κινήσεις την κατάλληλη στιγμή όσον αφορά τους ανθρώπους που τον στελέχωσαν. O Real FM συμπληρώνει σήμερα 17 Σεπτεμβρίου οχτώ χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά.
 
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2007 με τη δημιουργία της Real Group από τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Ανδρέα Γ. Κουρή. Ο σπόρος έπεσε από τη συνεργασία του άνκορμαν με το Alter, ιδιοκτησίας των οικογενειών Κουρή και Γιαννίκου. Το επιχειρηματικό δίδυμο αποφασίζει να εξαγοράσει από τον Γιάννη Σκουλετάκη το ιστορικό Ράδιο Βερόνικα 97.8, το οποίο αδειοδοτήθηκε τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους. Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό ενημερωτικό ραδιόφωνο. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2007 στις 6 το πρωί βγαίνει στον αέρα ο Real FM 97.8. Ήταν για την ακρίβεια ένα «talk radio» που βασιζόταν σε δίωρες εκπομπές από γνωστά «ονόματα» της δημοσιογραφίας, χωρίς να διαθέτει magazino ή εκπομπές τα Σαββατοκύριακα (τις πρώτες μέρες του). Αυτό ήταν το πρόγραμμά του όταν ξεκίνησε:
 
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
06:00 - 08:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
08:00 - 10:00 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ
10:00 - 12:00 ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
12:00 - 14:00 ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ
14:00 - 16:00 ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΑΣΙΑ ΛΟΗ
16:00 - 18:00 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
18:00 - 20:00 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΕΤΑΚΗΣ
20:00 - 22:00 ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
22:00 - 06:00 REAL MUSIC

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ
REAL MUSIC


 
Από την αρχή έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής στις ακροαματικότητες. Στην πρώτη μέτρηση που συμμετείχε (17/09/2007 με 14/10/2007) σημείωσε 2,7%, ενώ τον αμέσως επόμενο μήνα ανέβηκε στο 3,7%. Το δεύτερο χρόνο παγιώθηκε σε ποσοστά ανάμεσα στο 4% και το 6%. Αργότερα βγήκε στον αέρα και το βορειοελλαδίτικο αδερφάκι του, ο Real FM 107.1 της Θεσσαλονίκης, στη θέση του πρώην Safari FM. Ενώ γρήγορα ανέπτυξε και το δίκτυο των αναμεταδοτών του στην περιφέρεια, έχοντας σήμερα στους περισσότερους νομούς και από έναν συνεργαζόμενο ραδιοσταθμό.

Καταλυτικό γεγονός στάθηκε η «μεταγραφή» της Ελληνοφρένειας (από τον ΣΚΑΪ 100.3) το Μάιο του 2011. Το δίδυμο Καλαμούκη-Μπαρμπαγιάννη άλλαξε κυριολεκτικά τον Real FM. Κατευθείαν άρχισε να «κλέβει» ακροατές από τον ΣΚΑΪ και να τον κοντράρει στα ίσια στις ακροαματικότητες. Ήταν η περίοδος που ο σταθμός εγκατέλειψε το μοντέλο του talk radio προσθέτοντας στο πρόγραμμά του για πρώτη φορά και magazino. Μετέπειτα ακολούθησαν κι άλλοι από τους 100.3, όπως ο Βασίλης Κουφόπουλος, ο Κωνσταντίνος Λαβίθης, αργότερα ο Γιώργος Ψάλτης και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, οι οποίοι σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα του Γιώργου Τράγκα τα πρωινά, ανέβασαν τον Real FM στην κορυφή της λίστας με τις ακροαματικότητες με ποσοστά άνω του 10%. Θέση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Και ποιοι δεν πέρασαν από τον Real FM, όλα αυτά τα χρόνια. Ορισμένοι δε, τον υπηρετούν ακόμα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Νίκος Χατζηνικολάου, Γιάννης Σκουλετάκης, Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Χουδαλάκης, Γιώργος Τράγκας, Μάνος Τσιλιμίδης, (ο αείμνηστος) Γιάννης Καλαμίτσης, Δημήτρης Μάρκος, Γιώργος Λιάγκας, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Βασίλης Κουφόπουλος, Ιωσήφ Καλαμαράκης, Γιάννης Παπαγιάννης, Αιμίλιος Λιάτσος, Κωνσταντίνος Λαβίθης, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Μουρατίδης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Στάθης Παπούλιας, Κώστας Τσαρούχας, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Άκης Παυλόπουλος, Μάνος Νιφλής, Ελεάννα Τρυφίδου, Κάτια Μακρή, Γιώργος Λιάνης, Λιάνα Κανέλλη και άλλοι πολλοί.

Με βάση τον Real FM δημιουργήθηκε στην πορεία ένας ολόκληρος όμιλος. Με εφημερίδες (Real News, Αγορά), sites (Real.gr, enikos.gr) αλλά κι έναν επιπλέον ραδιοφωνικό σταθμό που θα εκπέμψει σε λίγες μέρες (Ελληνικός 93.2).
Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση!