«Persona non grata» ο Σπορ FM 94.6 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

«Persona non grata» ο Σπορ FM 94.6 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά το «πέσιμο» του Ολυμπιακού στον OTE TV και τον Αλέξη Σπυρόπουλο, σειρά πήρε και ο αθλητικός ραδιοσταθμός.

19 Σεπτεμβρίου 2015
Όλα συνέβησαν στο ματς της περασμένης Τρίτης μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Σύμφωνα με το sdna.grΣπορ FM 94.6 είχε στην αποστολή του στο γήπεδο τον Αντώνη Σαούλη στην περιγραφή, τον Μπάμπη Χριστόγλου στο σχολιασμό και τους Διονύση Καππάτο και Γιώργο Νοικοκύρη στο ρεπορτάζ. Όμως, οι δημοσιογράφοι του Σπορ FM ενημερώθηκαν προφορικά από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως δεν θα τους επιτραπεί η μετάδοση του αγώνα: Παρόλα αυτά ο ραδιοσταθμός ενημέρωσε την UEFA για το θέμα και ξεκίνησε κανονικά τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός υποστήριξε στην media officer της UEFA πως υπάρχει πρόβλημα με τις γραμμές του ΟΤΕ κάτι που όμως διέψευσαν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενήργησαν. Εν τέλει η μετάδοση του αγώνα έγινε μέσω κινητών τηλεφώνων από τις εξέδρες του γηπέδου και όχι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Ούτε αυτό όμως άρεσε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να διακόψουν τη μετάδοση στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Η περιγραφή -πάλι καλά- συνεχίστηκε μέχρι το τέλος από τα στούντιο του σταθμού στο Μοσχάτο.
 
Για το θέμα τοποθετήθηκε μέσω facebook ο Κώστας Καραπαπάς, υπεύθυνος τύπου του Ολυμπιακού -και παλιότερα ραδιοφωνικός παραγωγός των Sentra 103.3, Sportime 89.2 κ.ά- γράφοντας τα εξής: «Επειδή κάποια γιουσουφάκια είναι εθισμένα στον αυτοεξευτελισμό να τονίσω ότι κανείς δεν θα μεταδίδει ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ από το Καραισκάκη, χωρίς άδεια από τον Ολυμπιακό, επειδή απλά έτσι θέλει. Το ραδιόφωνο ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου προσπάθησε και δεν κατάφερε να κάνει πειρατική μετάδοση, γεγονός για το οποίο καταγγέλθηκε στην UEFA. Η UEFA έδωσε συγχαρητήρια στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για τις υπηρεσίες Τύπου.
(ΥΓ.: ο άπλυτος που γράφει media ας γνωρίζει ότι τα δικαιώματα για τη ραδιοφωνική μετάδοση στο Champions League τα έχει η γηπεδούχος ομάδα και δεν μπορεί όποιος θέλει να σηκώνει ένα κινητό και να κάνει μετάδοση)…»
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Σπορ FM για το συμβάν. Ίδιας αντιμετώπισης στον συγκεκριμένο αγώνα έτυχε και ο ΟΤΕ TV, στον οποίο επεβλήθη ένα άτυπο «λοκ άουτ» από τον Ολυμπιακό λόγω... Αλέξη Σπυρόπουλου.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ανάλογα περιστατικά... «λογοκρισίας» του παρελθόντος, όπως ο προπηλακισμός του Χρήστου Κοντού της τότε ΝΕΡΙΤ από τον Κώστα Καραπαπά στο γήπεδο του Ολυμπιακού, η live «παρέμβαση» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα θεωρεία του ΟΑΚΑ, για την περιγραφή του Άγγελου Στυλιάδη της Nova, οι ξυλοδαρμοί (και τα μαχαιρώματα!) αθλητικών δημοσιογράφων, όπως ο (αείμνηστος) Φίλιππος Συρίγος, ο Άρης Ασβεστάς, ο Αντώνης Καλκαβούρας, ο Κώστας Νικολακόπουλος κ.α.
 
Όσο για τον Σπορ FM, μοιάζει να πέφτει... θύμα της κόντρας των πρώην συνεταίρων στον ΣΚΑΪ, των προέδρων των δύο «αιωνίων» Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο. Ο τελευταίος θυμίζουμε είναι από το περσινό καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος του ραδιοσταθμού με ποσοστό 71%.