Τα τραγούδια της εβδομάδας 21 – 27 Σεπτεμβρίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 21 – 27 Σεπτεμβρίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φθινοπωρινή η διάθεση για την εβδομάδα και όχι μόνο λόγω καιρού. Παρότι οι Deafheaven ανοίγουν τη λίστα μας με άγριες διαθέσεις, η Joanna Newsom, οι CocoRosie, η Lady Gaga με ένα τραγούδι κατά της σεξουαλικής βίας, η Banofee, οι Low κι ο Thom Yorke φορτίζουν την ατμόσφαιρα με μελαγχολία και μία δόση μυστηρίου…

21 Σεπτεμβρίου 2015Το τραγούδι της εβδομάδας

Deafheaven -
Come Back
Δεν είναι και πολλές οι black metal μπάντες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές από ένα ευρύτερο κοινό. Οι αμερικανοί Deafheaven είναι μία εξ αυτών και με το δεύτερο single (αν και δύσκολα λες single μία σύνθεση εννέα λεπτών) φορτίζουν ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα και δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για το νέο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί 2 Οκτωβρίου και θα έχει τον τίτλο New Bermuda. Βαριές και καταιγιστικές κιθάρες και ακόμα επιθετικότερα φωνητικά.


 


Joanna Newsom – Leaving The City
Οι στροφές και οι τόνοι κατεβαίνουν με το δεύτερο δείγμα της Joanna Newsom από το πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ.


 
CocoRosie - Lost Girls
Οι αδελφές Bianca "Coco" και Sierra "Rosie" Casady επιστρέφουν κι αυτές με το νέο τους άλμπουμ Heartache City που κυκλοφορεί αύριο κι ένα τραγούδι αφιερωμένο στα… χαμένα κορίτσια.


 
Lady Gaga - Til It Happens To You
Η Lady Gaga αποφασίζει να αφήσει την πρόκληση και να ασχοληθεί με ένα καυτό κοινωνικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ. Τη σεξουαλική βία ενάντια στις γυναίκες. Το βίντεο αρκετά σκληρό σε πολλά του σημεία για να ντύσει οπτικά τη σύνθεση της χιτομηχανής Diane Warren. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.


 
Mal Blum - Robert Frost
Η Mal Blum πρόσφατα υπέγραψε στην εταιρία Don Giovanni κι αυτή θα είναι η πρώτη της δουλειά που θα κυκλοφορήσει με την εταιρία μακριά από τις folk ρίζες της.



Mac McCaughan - Box Batteries
Το αφεντικό της Merge Records, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες indie δισκογραφικές μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Το πάλι ποτέ μέλος των Superchunk και Portastatic κινείται ωστόσο στα ίδια μουσικά μοτίβα με τις προηγούμενες μπάντες του.


 
Banoffee - With Her
Η αυστραλέζα Banofee ετοιμάζεται κι αυτή να κυκλοφορήσει το δεύτερο EP της και το With Her είναι το καλύτερο ερέθισμα για να μας βάλει στην προσμονή του πρώτου της άλμπουμ.


 
Nire Feat. Maluca & Nani Castle - Commie Mommie
Η Nire είναι μία από τις ανερχόμενες παραγωγούς της νεοϋορκέζικης σκηνής. Εδώ συναντά την Maluca και την ράπερ Nani Castle για ένα παράξενο ραπ αρκετά επιθετικό και ατμοσφαιρικό.


 
Low – Congregation
Έχοντας ήδη μπει στην τρίτη δεκαετία οι Low εξακολουθούν να κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες δουλειές. Το Ones and Sixes που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουνίου είναι ακόμα μία πολύ καλή δουλειά.


 
Thom Yorke – Villain
Μακριά από τους Radiohead ο Thom Yorke μοιάζει νε εξερευνά ακόμα πιο παράξενους και σκοτεινούς κόσμους. Εδώ σε μία σύνθεσή του για τον οίκο μόδας Rag & Bone…