Επίθεση από χούλιγκανς σε παραγωγό του Σπορ FM 94.6

Επίθεση από χούλιγκανς σε παραγωγό του Σπορ FM 94.6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν να... στοχοποιείται όλο και περισσότερο ο ραδιοφωνικός σταθμός και οι δημοσιογράφοι του. Και όχι μόνο αυτός.

22 Σεπτεμβρίου 2015
Ένα ακόμα περιστατικό βίας σε βάρος αθλητικών συντακτών, προστέθηκε χθες. Αυτή τη φορά θύμα επίθεσης από χούλιγκανς του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει η σχετική τοποθέτηση του Σπορ FM 94.6, ήταν ο Θανάσης Ασπρούλιας, παραγωγός του ραδιοσταθμού 9 με 10 το πρωί και αρχισυντάκτης του Sdna.gr
 
Όλα έγιναν κατά την επιστροφή του δημοσιογράφου από την Λιλ, όπου βρισκόταν για την κάλυψη του Ευρωμπάσκετ. Στο Ελ. Βενιζέλος έτυχε και συνέπεσε με την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για την Ξάνθη. Ομάδα οργανωμένων πλησίασε τον Θανάση Ασπρούλια και του επιτέθηκε αρχικά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Στην συνέχεια όμως και ύστερα από μικροσυμπλοκή που ακολούθησε, ένας εξ αυτών του επιτέθηκε και σωματικά τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Αυτόπτης μάρτυρας σύμφωνα με το sdna ήταν και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς.
 
Ο Θανάσης Ασπρούλιας πήρε θέση για το συμβάν, μέσω της εκπομπής του στον Σπορ FM:  «Δεν ήταν κάτι στημένο. Είναι ξεκάθαρο. Ο τύπος που τελικά με χτύπησε, ήταν απόλυτος κρετίνος γιατί παρασύρθηκε από τον όχλο. Όλοι οι υπόλοιποι που με προπηλάκιζαν δεν είχαν σκοπό να με χτυπήσουν, απλά να με τραμπουκίσουν. Αυτός ο πανίβλακας βλέποντας τους άλλους να με τραμπουκίζουν, βρήκε ευκαιρία κι έκανε αυτό που έκανε. Συνέβη ξεκάθαρα επειδή εργάζομαι στο SDNA. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Στη δική μου περίπτωση είναι η δεύτερη φορά που συνέβη. Είχα μια ενέδρα κάτω από το σπίτι μου πριν κάποια χρόνια, με δύο καλόπαιδα πάνω σε μηχανές, που με χτύπησαν και μου είχαν πει ‘μη γράφεις’. Όσο δεν αντιδράς, είναι σαν να αισθάνεσαι ένοχος. Εγώ δεν αισθάνομαι ένοχος, αλλά περήφανος για το μέσο που εργάζομαι κι έχω υπεύθυνη θέση. Όσο τις τρως και δεν μιλάς αποθρασύνονται. Κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να κάνει κάτι. Να δώσει κάποιος εξηγήσεις γιατί το έκανε. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Θεωρώ πως είναι χρέος, όλων ημών που πέφτουμε θύματα τέτοιων επιθέσεων, να τις καταγγέλλουμε».
 
Μετά την γνωστοποίηση της επίθεσης, ανακοίνωση έβγαλε και ο ΠΣΑΤ:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα το απόγευμα το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου Θανάσης Ασπρούλιας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από οπαδό που έφερε διακριτικά μεγάλης ΠΑΕ. 
Ο συνάδελφος επέστρεφε από το Λιλ όπου κάλυπτε το Ευρωμπάσκετ και είχε την “ατυχία” να συναντηθεί με οπαδούς που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο. Του επιτέθηκαν φραστικά και ένας εξ αυτών τον κλώτσησε, μάλιστα, στον αστράγαλό του. 
Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που στόχο έχει να πλήξει την ελευθεροτυπία και να προκαλέσει τον εκφοβισμό στους εκπροσώπους του Τύπου. Προειδοποιούμε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως δεν το έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν. 
Το επεισόδιο συνέβη μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες και ως εκ τούτου ο ΠΣΑΤ καλεί τις αστυνομικές αρχές και άλλη αρμόδια αρχή να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση του ως άνω σοβαρού περιστατικού. 
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είναι στη διάθεση όλων αυτών για την παροχή κάθε δυνατής ενημέρωσης προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης».

Θύμα επίθεσης και ο παραγωγός της ΕΡΑ Σπορ, Άρης Γάτας. Όπως κατήγγειλε μέσω του προφίλ του στο facebook, την περασμένη Κυριακή άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του και του άφησαν απειλητικά μηνύματα για εκείνον και την οικογένειά του. Παράλληλα, εναντίον του διέρρευσε «μαϊμού» ανακοίνωση του ΠΣΑΤ, που τον «παρέπεμπε» στο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ για σχόλια μέσω... facebook, που έκανε σχετικά με την φημολογούμενη μεταγραφή του Μάρκους Μπέργκ στον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ο ΠΣΑΤ διέψευσε οποιαδήποτε παραπομπή και ανέφερε ότι: 
«Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις βίας εναντίον του αθλητικού συντάκτη και μέλος του Συνδέσμου, Άρη Γάτα, όπως ο ίδιος καταγγέλλει με επιστολή του. Η πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο του συναδέλφου και πολύ περισσότερο η εκτόξευση απειλών εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του, αποτελούν πράξεις που δεν μπορούν να μείνουν απλώς στο επίπεδο της απλής καταγγελίας. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να επιληφθούν του σοβαρού αυτού ζητήματος και δηλώνει ότι συμπαρίσταται στον συνάδελφο, στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν οι ένοχοι των συγκεκριμένων πράξεων βίας. Σε ό,τι αφορά πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν απόφαση και παραπομπή του συναδέλφου στα πειθαρχικά όργανα, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ τις διαψεύδει κατηγορηματικά».
 
Αργότερα ο δημοσιογράφος έγραψε στο προφίλ του:
«Το πρωί (σ.σ. σήμερα) θα καταθέσω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου σχετικά με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έπαιξαν βρώμικα,κυκλοφόρησαν ανακοίνωση με υπογραφή του ΠΣΑΤ και επιχείρησαν να με σπιλώσουν με τον πλέον χυδαίο και συκοφαντικό τρόπο στην φίλαθλη κοινή γνώμη όπως το ίδιο έκαναν και εις βάρος του ΠΣΑΤ αυτοί που έστειλαν την επιστολή...
Το ΔΣ του ΠΣΑΤ ξεκαθάρισε με ανακοίνωση του οτι ουδέποτε εστειλε επιστολή παραπομπής μου και πλέον καλώ δημόσια απο κοινού με τον πρόεδρο Σωτήρης Τριανταφύλλου, και το ΔΣ Fontas Chitas, Christina Amerikanou Dimitris Kanelakis και τα υπόλοιπα μέλη,αυτοβούλως να προσέλθουν και αυτοί στον εισαγγελέα για να μάθουμε ποιος παίζει παιχνίδια εις βάρος του αγαπημένου μας ΠΣΑΤ. Πρέπει να βρεθούν ποιοί έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες και τις υπολήψεις ανθρώπων και οικογενειών χρησιμοποιώντας τον ιστορικό σύνδεσμο αθλητικών συντακτών και να μάθει και η κοινωνία τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας.Να είστε βέβαιοι οτι όλα θα έρθουν στο φως και σύντομα γιατί ως γνωστόν τα ψέμματα έχουν κοντά πόδια...
Το θέμα της εμετικής ανακοίνωσης δεν ήταν μόνο η παραπομπή μου για ένα ζήτημα που απάντησα αλλά αυτοί που την κατασκεύασαν και την διένειμαν προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εργασία μου στην δημόσια τηλεόραση. Να είστε άπαντες σίγουροι ότι θα μάθουμε σύντομα ποιος ή ποιοι διέπραξαν αυτή την αλητεία».