Το «παράδοξο» ραδιόφωνο της EΡΤopen (update)

Το «παράδοξο» ραδιόφωνο της EΡΤopen (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καλά όταν είχαμε το μαύρο καθεστώς του Σαμαρά, τώρα όμως γιατί συνεχίζει τη λειτουργία της η ERTopen;

22 Σεπτεμβρίου 2015
update 3

Είναι περίεργο πως η Πρόεδρος της Βουλής υπερασπίζεται κάτι που είναι παράνομο!
update 2: Στο site της ΕΡΤ, στην σελίδα για τις συχνότητες των ραδιοφώνων, στον πίνακα της Αττικής η 106.7 έχει καταχωρηθεί ως συχνότητα της... ERTopen

update: Πριν από λίγο είχαμε, σύμφωνα με το typologies.gr προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης του Παναγιώτη Καλφαγιάννη προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημήτρη Κούνη, γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen από τη συχνότητα 106.7 της ΕΡΤ. 
Μάθαμε πως χθες, αμέσως μετά το δημοσίευμά μας, υπήρξε κινητοποίηση στο ραδιομέγαρο από τη διοίκηση της ΕΡΤ που ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα.

Περίεργα πράγματα. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή από την 11η Ιουνίου, όλοι οι εργαζόμενοί της βρίσκονται ξανά στο ραδιομέγαρο και, θεωρητικά έστω, είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Τι λόγο έχει επομένως η συνέχιση της ERTopen, της ελεύθερης φωνής των απολυμένων για περίπου δύο χρόνια. Ναι μεν υπάρχουν εκεί συνταξιούχοι της ΕΡΤ και συνοδοιπόροι τις μέρες του αγώνα, αλλά θα μπορούσαν όλοι αυτοί να εντάσσονταν στην... κανονική ΕΡΤ, σε μία ζώνη, ως ανάμνηση της δύσκολης αλλά αγωνιστικής διετίας

Το ραδιόφωνο της ERTopen βγαίνει στους 106.7, σε συχνότητα της ΕΡΤ δηλαδή. Έχει παίξει κάποια «τράμπα» εκεί; Διότι, άλλο τότε που η ΝΕΡΙΤ (η ντροπή της ΝΕΡΙΤ για να μην ξεχνιόμαστε) δεν είχε ραδιόφωνα αφήνοντας συχνότητες ελεύθερες και άλλο τώρα που η ΕΡΤ βρίσκεται ξανά σε πλήρη λειτουργία.

 
Εκτός κι αν η ERTopen και το ραδιόφωνο που βγαίνει στους 106.7 είναι της ΠΟΣΠΕΡΤ, οπότε αλλάζει το πράγμα. Αν αποτελεί ένα συνδικαλιστικό ραδιόφωνο να το ξέρουμε. Ιδίως όταν αναφερόμαστε στον συνδικαλισμό που όλοι γνωρίζουμε, το είδος εκείνο του συνδικαλισμού που ουδείς θέλει να αγγίζει. Επαναλαμβάνω, όμως, η επίσημη ΕΡΤ τι λέει; Γιατί, επιπλέον, κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά της.