Τι συμβαίνει με τον Καλφαγιάννη και τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τι συμβαίνει με τον Καλφαγιάννη και τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τέλος εποχής για την ERTopen στα FM. Η ΕΕΤΤ κατέβασε τους διακόπτες στον πομπό της στα Τουρκοβούνια.

23 Σεπτεμβρίου 2015
Εμείς ήμασταν που σας γράφαμε χθες ΕΔΩ, για την... ειδική περίπτωση του ραδιοσταθμού της ERTopen. Σήμερα το πρωί λοιπόν, κλιμάκιο της ΕΕΤΤ και της αστυνομίας ανέβηκαν στα Τουρκοβούνια, όπου ήταν ο πομπός του σταθμού και διέκοψαν τη λειτουργία του. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και o ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης για παράνομη εκπομπή ραδιοφωνικού προγράμματος - αμφότεροι, αργότερα, αφέθηκαν ελεύθεροι (η φωτογραφία είναι από το newsbeast.gr). Όπως φαίνεται και στα παρακάτω έγγραφα της ΕΕΤΤ που το e-tetRadio φέρνει στη δημοσιότητα, προηγήθηκε πληθώρα καταγγελιών από ιδιώτες, την πρώην ΝΕΡΙΤ αλλά και τον Galaxy 92 για την παράνομη εκπομπή από τα Τουρκοβούνια, στους 91.8 αρχικά και στους 106.7 στην συνέχεια και τις παρεμβολές που προκαλούσε.
 
 
 
 
 
 
 
Αξιοσημείωτο είναι το ότι στο site της ΕΡΤ, στον τομέα των ραδιοσυχνοτήτων ανα την Ελλάδα, η συχνότητα «106.7 FM» της Πάρνηθας εμφανίζεται ως... συχνότητα της ERTopen! Θυμίζουμε ότι η 106.7 είχε παραχωρηθεί στην ΕΡΤ από το 2009, για την εκπομπή του ραδιοφώνου της Βουλής από την Πάρνηθα. Ο εν λόγω σταθμός δεν εξέπεμψε ποτέ όμως, οπότε η ΕΡΤ την παραχώρησε στο Ράδιο Φιλία. Εν ολίγοις δηλαδή, το ραδιόφωνο της ERTopen εξέπεμπε χωρίς άδεια πάνω σε κρατική συχνότητα. Εννοείται πως υπάρχει και πολιτική χροιά σε όλο αυτό, στις σημερινές συλλήψεις. Θα επανέλθουμε αναλυτικά αύριο γιατί πολλοί. ήδη, εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις. 
 
Για την ιστορία, το ραδιόφωνο των εργαζομένων της ΕΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει λίγες μέρες μετά το «μαύρο» του Ιουνίου του 2013 από έναν ιστό στην οροφή του Ραδιομεγάρου στους 91.6. Για να μετακινηθεί αργότερα στους 91.8 - και τους 105.8 όποτε ήταν κλειστός ο Υμηττός. Όλα αυτά μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο κι έκλεισαν και τους δύο. Άνοιξαν ξανά «ταρατσάτοι» από τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, στο κτίριο απέναντι του Ραδιομεγάρου. Την περίοδο που η ΝΕΡΙΤ ήταν ακόμα ανοιχτή, ο πομπός στους 91.8 μεταφέρθηκε στα Τουρκοβούνια για καλύτερη κάλυψη της Αθήνας, ενώ άνοιξε και νέος πομπός για το Δεύτερο της ERTopen στους 106.5. Λόγω όμως των παρεμβολών που δημιουργούσε τόσο στην ΝΕΡΙΤ (91.6) όσο και στον Galaxy 92, άλλαξε συχνότητα και πήγε στην κενή μέχρι σήμερα -παρά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ- 106.7 FM.